Тръмп спира помощите за Салвадор, Гватемала и Хондурас

Заплаши пак, че ще затвори границата с Мексико
31 мар 2019 12:00, Петя Славова
37
Тръмп спира помощите за Салвадор, Гватемала и Хондурас
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп предприема първи стъпки за прекратяване на пряката помощ за Салвадор, Гватемала и Хондурас, чиито граждани бягат на север и затрудняват работата на разположените по южната граница на САЩ федерални служители, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент съобщи, че ще работи с Конгреса за преустановяване на плащанията за 2017 г. и 2018 г. за трите централноамерикански държави. Оттам тръгват много от хората, присъединили се към колоните от мигранти, прекосили Мексико към границата със САЩ.

Още по темата

Президентът Тръмп превърна тези кервани в символ на това, което той нарича опасностите от незаконната имиграция, посочва АП и БТА.

Държавният глава на САЩ се върна и към предишна своя заплаха, която не е изпълнил - да затвори границата с Мексико. В петък той отново обърна внимание върху тази възможност, а вчера засегна въпроса и в Туитър, въпреки предупрежденията, че затворената граница ще предизвика икономическа бъркотия и от двете страни.

Демократите в американския Конгрес изтъкнаха, че спирането на помощта за трите централноамерикански държави допълнително ще увеличи притока на мигранти към САЩ.

Съобщението на Държавния департамент за преустановяване на помощта по заповед на Тръмп съвпадна с вчерашна визита на водещи демократи от Камарата на представителите в Салвадор. Демократите нарекоха тази стъпка на президента "напълно контрапродуктивна".

Тръмп заплаши да затвори южната граница идната седмица, ако мексиканските власти не спрат незабавно всякаква незаконни имиграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Приятелю, нещо ме пързаляш. България е в група за война с Русия в момента, без нито един повод.. Нещо няма равнопоставеност. Не говорим за САЩ. Май ти си предател.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото направи ли ти впечатление едно нещо.Това е българско сайт но в него думата България почти не се използва за сметка на думите Русия и САЩ.Също така всички откриват някаква тайнствена връзка между паъриотизма и троленето в полза на интересите на Русия и САЩ.Явно без да разбера сме станали я американски щат я губерния и вече в България има само руснаци и американци.Целия форум все едно се пише в САЩ или Русия.За това казах, че на сегашния българин предателството му е в характера.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За което си прав си прав.В Салвадор Хондурас и Гватемала мнозинство са индианците даже са повече от метисите но статистиката не се е променила много съвпада с първите данни който имаш.В Боливия Перу и Парагвай пак индианците са мнозинство според последното преброяване и по-точно 25 процента метиси и мулати 12 процента бели другото е индианци от два различни народа и това си е на испански в сайтовете на правителствата на съответните страни.Все пак метисите и мулатите са смес от бели плюс други.
19
3
 
5
 
! Отговори
Ъруин преди 5 години
Нали са световният жандармерията за демокрация. Арабската пролет е дело на САЩ, но Европа обра негативите с мигрантите. Когато искаш сфери на влияние си плащаш. Явно някои са се опънали на Тръмп и помощите ще се дават за протести и преврати . Още ли има хора, които вярват, че САЩ са загрижени за хората по света?
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на Тръмп сме все по-близо до края на кошмара наречен американска хегемония.Дано да продължи така.Вече Европа е против него латинска Америка на която управляващия елит е европейски по пройзход същи е против него.Все повече латински държави се ориентират към Китай и Русия като икономика към независима политика и към проекта за Иберо-латиноаметикански съюз започнат преди 30 години от Испания.Тръмп благодари ти цялото население на Испания че ни правиш свръхсила.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май трябва да благодарим на Тръмп щото прави грешка след грешка.Очевидно не осъзнава че от векове латинска Америка не е била толкова сплотена и то именно заради кретениите му а неговите марионетни режими все повече отслабват защото вече става въпрос на патриотизъм да си в латинска Америка против Тръмп и САЩ и за първи път всички партии действат с почти еднакви програми.Тоя *** в стремежа си да утвърди руши доктрината Монро и създава нов глобален опонент в задния си двор, за което браво.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо и четирите раси ги има във всички латиноамерикански държави.Индианците са доминантно население само в Еквадор в Перу Колумбия и Венецуела са значим дал от населението но не мнозинство това са данните на самите държави не мое мнение.Във Аржентина Уругвай и Чили да мнозинство са белите.Черните пък навсякъде ги има но никъде не са мнозинство.Метиси и мулати пък са мнозинство в централна Америка и северната част на Южна Америка и краибските острови.Това са реалните положения.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора като искате да видите разпределението на населението в латинска Америка що не видите класациите на самите държави правят преброявания и резултатите ги има.Първо населението не е 600 а 500 милиона, второ вярно е че от тях метиси и мулати са най-много следващи по-брой са белите, след тях черните и индианците са най-малко от всичките.И всичко това е пръснато във всички държави.В Мексико примерно 20 милиона са бели бивши европейци в Бразилия белите са 52 процента другото не е бели.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотук с мита за американската демократичност и хуманност.Значи на фашисткия диктатор в Никарагуа който оряза пенсиите намали минималната заплата за два месеца изби повече опозиционери от Ердоган за година и накара три милиона души откакто е на власт да избягат в съседните страни и разреши разполагането на аметикански бази и е на власт с финансиран от САЩ и подкрепен от американски командоси военен преврат помощи може но другите три страни само защото са казали нещо против фюрера Тръмп помощи не.
13
1
 
6
 
! Отговори
чичо преди 5 години
До BROWN POWER MEXICOАми то точно щото белите са само в Аржентина и Уругвай са и най - развитите и уредени държави на континента ,особено Уругвай (призната като част от Европа) ,другото са ромски ''държави'' изключая Чили .
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То остави че помощите се пренасочват за платения Говняйдо дето уж много го обичат пък без американска помощ не може да събере и хиляда души на площад с балончета.Може и да не обичат Мадуро но и по него не виждам да горят от любов.Но не забелязвате друго.Защо в списъка със страни със спрени помощи я няма и Никарагуа.Съвпадение ли е че всички страни със спрени помощи са с правителства настроени против Тръмп и политиката му а в Никарагуа управлява фашистки диктатор който лично Тръмп качи с преврат.
11
1
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
До АнонименИ защо като имат всичко са потънали в мизерия ? Нали управлява "народа" ? Защото "всичкото" им се управлява от руснаците ли ?
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помощите се пренасочват към капана за мишки за Венецуела. Гуайдо иска пари за платени протести и за личната му офшорна сметка в американския щат Далавера. За работата иска поне десетки милиони долари.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако спрат парите и на Потрошенко game over.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуелците гледат политиката на САЩ и няма да ги излъжат. Имат петрол, търговия с Китай, оръжия от Русия. Имат всичко, за да бъдат много богати.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Демократизираха" американците из Африка и Азия навред, щото освирепелите от бомби *** не могат да преплуват океана, и налазваха Европа. Ами сега? Я да видим сега НПО-тата там как ще интегрират латиносите. Все акъл ни даваха на нас, европейците, към какво да сме толерантни и как да интегрираме пришълци, които в живота си единствено са държали оръжие в ръце и е*али когато, където и каквото шава. Е сега да ги видим.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия поне да не ги мислиме. Нямат си ЦЕНТРАЛНО Отопление.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трумпета спира помощите а те ще му дойдат на гости във ФАЩ.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новото поколение пУлитици:***, по-***, Пет звезди, Тръмп, Тиквата БорисУФ.Нещата отиват на изуй ***.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не е лигльо като Меркел и Обама да раздава пари и помощи бадева на латиносите, докъде стигна белия човек да рани търтеите и да им слугува.