Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език

Тръмп предложи нови реформи за имигрантската политика
17 май 2019 10:29,
57
Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език
Снимка: Reuters

Бързи реформи в имиграционната политика на Съединените щати предложи президентът Доналд Тръмп, предадоха световните медии.

Преимущество ще имат високообразованите и квалифицирани имигранти.

Над 1,1 милиона разрешителни за пребиваване или „зелени карти“ се издават годишно в САЩ.  От тях 66% се издават, защото кандидатите имат роднини в САЩ, а 21% - на произволен принцип чрез лотария.

Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, включително отдаването на предпочитание на хора, които имат роднини в САЩ, и позволява твърде много "повърхностни" молби за убежище, заяви Тръмп, цитиран от ДПА.

САЩ не могат да отдават предпочитание на лекари, изследователи и най-добрите студенти, които завършват американски университети - някои от тях се връщат в родните си страни, за да основат компании, които биха могли да бъдат създадени в Щатите.

Тръмп заяви, че повече няма да се дискриминира гения или брилянтността, след като влязат в сила промените.

Съгласно действащата система само 12% от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, отбеляза президентът. Целта на предложената реформа е да увеличи тази цифра до поне 57%. Според държавния глава това може да направи САЩ по-конкурентоспособни в световен план, като същевременно гарантира, че страната ще продължи да приветства новодошлите.

Тръмп подчерта също, че при реформа на имиграционната система пристигащите в страната ще преминават тест по английски език, което да допринесе за тяхната интеграция, асимилация и единство в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До АнонименНищо не копира. И сега в САЩ се прави тест език и по история - т. нар. "civic test". И двата са въведени преди повече от 100 години.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"този май копира нашата емиграционна политика в обратния и вариант"-------------------Не! Той копира закона за руското гражданство, въведен от Путин в РФ.Всеки кандидат трябва задължително да знае не само руски език, но и руска история.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази краварска държава. На *** на географията..ходят само американофилчета и чуждопоклонници! Аз съм българин и не ме интересува САЩ! А тези " изисквания за език" Си е чисто извиване на ръце.да им учиш езика!
19
2
 
1
 
! Отговори
tamada преди 4 години
А отделно в над половината щати английският е официален език.
18
0
 
1
 
! Отговори
Jj преди 4 години
До АнонименКакто и предполагах... :) Приятен ден! :)
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влизайте с каквото щете. На мен Пиндостан и даром не ми е нужен.
16
4
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Белите в САЩ са над 75% от гражданите, разбира се в отделните щати има големи разлики.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До JjВиж сега аз в глупави спорове няма да участвам, за да си федерален служител трябва да владееш английски на добро ниво. Нито във ФБР, нито в ЦРУ, нито в пощата, нито в армията, нито в сената и т.н. може да работиш ако не знаеш английски!
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nqkoi iska li v USA?
13
3
 
4
 
! Отговори
Jj преди 4 години
До АнонименAко обичаш, покажи ми точно документа, който постановява, че официалният език за работа на Федералното Правителство е английски (по закон), понеже аз не успявам нищо да намеря. Ако го има наистина, тогава ще призная, че греша.
12
5
 
7
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Умрял някой да ходи там.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До JjНапротив федерално правителство работи единствено на английски език, от там нататък всеки може да си ги превежда, ако иска и на суахили. Реално в САЩ най-вероятно живеят общности със стотици различни майчини езици, смяташ ли че всички документи които се публикуват задължително се преведени на всички тях? Защо не извадиш федерален документ на български език?
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е истински държавник, нищо общо с евроклоуни като Меркел и Макрон. Това е правилната политика, ако искаш мощна икономика, научна и технологична доминация, следователно и военна такава. Какво печелиш от ордите ***, дошли на готово да грабят създаденото от нас? Едно голямо нищо, напротив потъваш в ямата на посредствеността, създаваш условия за тежки кризи и вътрешни конфликти - ето това е хипи-гей утопична политика на ЕС от типа ще спасим света, свободно пропадане.
9
0
 
3
 
! Отговори
Jj преди 4 години
До АнонименMm - не. Фактически не сте прав(а). Английският не е официалният език на Федералното правителство. И поради тази причина... In order to receive federal funds, states must make sure that vital documents are made available in every language spoken by people receiving benefits subsidized by the Federal Government.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До JjСАЩ е федерация, отделните щати имат свои закони, респективно сенат, свои флаг, своя столица, в това число свои официални езици на коити работи адмистрацията, като само в южните щати се ползва английски и испански. Официално федералното правителство работи само на английски език!
7
0
 
11
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Ми да не пускаме тогава в БГ които не могат български...
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ние тогава трябва да си изгоним васковците и хасанчовцИти..те всички си шпрехат на майчин език.
5
11
 
8
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Само не разбрах защо този морков е решил, че тестът трябва да е на английски при положение, че САЩ нямат официален език... Хмммм
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта им е да продължаватда крадат още по-успешно.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е, кой ще иска да живее в САЩ. В много развити страни има изграден вътрешен колониализъм на много бази. Това за равния старт са винаги думи от учебниците.Малко късно са се осъзнали. Хората вече им се повръща от двуличието.