Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език

Тръмп предложи нови реформи за имигрантската политика
17 май 2019 10:29,
57
Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език
Снимка: Reuters

Бързи реформи в имиграционната политика на Съединените щати предложи президентът Доналд Тръмп, предадоха световните медии.

Преимущество ще имат високообразованите и квалифицирани имигранти.

Над 1,1 милиона разрешителни за пребиваване или „зелени карти“ се издават годишно в САЩ.  От тях 66% се издават, защото кандидатите имат роднини в САЩ, а 21% - на произволен принцип чрез лотария.

Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, включително отдаването на предпочитание на хора, които имат роднини в САЩ, и позволява твърде много "повърхностни" молби за убежище, заяви Тръмп, цитиран от ДПА.

САЩ не могат да отдават предпочитание на лекари, изследователи и най-добрите студенти, които завършват американски университети - някои от тях се връщат в родните си страни, за да основат компании, които биха могли да бъдат създадени в Щатите.

Тръмп заяви, че повече няма да се дискриминира гения или брилянтността, след като влязат в сила промените.

Съгласно действащата система само 12% от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, отбеляза президентът. Целта на предложената реформа е да увеличи тази цифра до поне 57%. Според държавния глава това може да направи САЩ по-конкурентоспособни в световен план, като същевременно гарантира, че страната ще продължи да приветства новодошлите.

Тръмп подчерта също, че при реформа на имиграционната система пристигащите в страната ще преминават тест по английски език, което да допринесе за тяхната интеграция, асимилация и единство в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
6
 
! Отговори
хъша преди 4 години
този май копира нашата емиграционна политика в обратния и вариант
1
7
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
всячески се опитва да блокира мексиканцитеа в същото време и да натрупа точки върху (симулиран)контрол над емиграцията