Само до няколко месеца: Amazon ще доставя с дрон

Услугата ще бъде достъпна в САЩ, Австрия, Франция...
Обновена: 6 юни 2019 19:10 | 6 юни 2019 19:08,
17
Само до няколко месеца: Amazon ще доставя с дрон
Снимка: Reuters

Amazon ще започне да доставя пратки с дронове до няколко месеца, съобщи гигантът в онлайн търговията късно снощи, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Работим здраво по направата на изцяло електрически дронове, които ще могат да летят на разстояние до 24 км и да доставят пакети с тегло под 2,3 килограма на клиентите за по-малко от 30 минути, посочи в блог Джеф Уилке, главен изпълнителен директор на подразделението Amazon.

Очакваме да решим въпроса Prime Air едновременно бързо и ефикасно, като започнем да доставяме пакети на клиентите до няколко месеца, допълни той.

Уилке обаче не посочи точно къде и кога ще бъде пусната новата услуга, нито колко клиенти ще могат да подават поръчки за нея.

В секцията за най-често задавани въпроси на сайта на Amazon компанията посочва, че има центрове за развитие на Prime Air в САЩ, Великобритания, Австрия, Франция и Израел, както и че изпробва дронове "в множество международни локации".

Сигурността и безопасността са водещи приоритети, допълни Amazon. Концернът уверява, че работи заедно регулаторни органи и представители на бранша, за да "разработи система за управление на въздушния трафик, която ще разпознава кой управлява определен дрон, накъде летят машините и дали те отговарят на оперативните изисквания".

Компанията от години експериментира с дронове, като основателят й Джеф Безос представи първия си прототип през 2013 година.

Три години по-късно бяха направени пробни доставки във Великобритания. Тогава клиент получи устройство за телевизионен стрийминг и пакет пуканки 13 минути след подаването на заявката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Amazonдоставкидрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
ер преди 4 години
Дано престъпниците не ги отстрелват ,за да прибират пратките!
9
4
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 9Защото е на тежки наркотици и мозъка му се е сринал. Оцелял е само гръбначния му стълб който дава команди с прекъсвания поради загубата на кораба -майка....
8
0
 
3
 
! Отговори
УМ ПАТКИ ПАСЕ.... преди 4 години
Руснаците затова вече са си направили завод за дронове в Бургас.
7
4
 
3
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
Руснаците няма да могат да си го позволят още дълги години.
6
9
 
5
 
! Отговори
Урко преди 4 години
А в Германия кога бе ***? По цяла седмица чакам за пратките ви. Като купувам ми пише, че до 2-3 дни ще пристигне пратката, а тя идва за двойно повече време. Нещастници! А немците са най-големите женски полови органи. Вече глобяват, ако си имаш дрон и си го движиш из парка примерно или пред вкъщи. Големи *** излязоха швабетата. Ще изчезвам скоро от този ке-***!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Ама хайде заминавахте. Направо ако искате се върнете в пещерите.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната американска тъпня! Вече виждам как държавите от "третия свят" и отдалечените острови ще стават все по привлекателни за живее в близките 30 години. Там ще избягат нормалните хора да живеят на спокойствие и да си отгледат и здрави нормални деца.А в "развитите" държави ще се напълни със бежанци, жендъри и милиони чипосани зомбита. Средата ще стане токсична за нормалните хора.
3
2
 
16
 
! Отговори
Пешо с прашката преди 4 години
Очаквайте нова професия - ловец на дронове. Много доходоносна и лесна.
2
4
 
11
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Пушки за дронове има ли.
1
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Amadrone...