Мъж с коронавирус в САЩ без да е контактувал със заразен

Това е първи подобен регистриран случай
27 фев 2020 17:45, Петя Славова
45
Мъж с коронавирус в САЩ без да е контактувал със заразен
Снимка: БГНЕС

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ съобщи, че е регистриран първия случай на коронавирус Covid-19 в страната при човек, който нито е имал контакт със заразени, нито е пътувал наскоро, сигнализирайки по този начин за потенциално начало на разпространението на смъртоносния вирус в страната.

CDC не знае как точно пациент от Калифорния се е заразил с вируса. Лицето е жител на окръг Солано и получава медицинска помощ в окръг Сакраменто. Пациентът не е имал съответна история на пътуване или излагане на друг пациент, заразен с вируса.

"Понастоящем не е известен източника на заразата. Възможно е това да е пример за разпространение на Covid-19 в дадена населен общност, което ще е първият подобен случай в Съединените щати", предупреди Центърът за контрол и превенция на заболяванията.

По този начин общият брой на случаите с коронавирус в САЩ достигна 60, по-голямата част от които са хора, евакуирани от град Ухан в Китай, където беше първичното огнище на коронавируса, или които са били на борда на круизния кораб Diamond Princess, който беше поставен под карантина край бреговете на Япония.

Още по темата

Съобщението на CDC беше факт непосредствено след специалната пресконференция на американския президент Доналд Тръмп, на която той се опита да увери американската общественост, че рискът от епидемия от коронавирус в САЩ остава нисък, подчертавайки високото ниво на подготвеност за реакция при евентуално избухване на епидемия.
Германия е в началото на епидемия от Covid-19, съобщи здравният министър

Германският министър на здравеопазването Йенс Спан предупреди в сряда, че страната е в началото на епидемия от коронавирус.

Той заяви, че здравните служители вече не могат да проследяват всичките вериги на предаване на инфекцията при заразените пациенти. Йенс Спан призова властите на страната да "активират своите пандемични планове и да се подготвят за възможното им влизане в сила".

Междувременно Южна Корея съобщи за нови 171 случая на заразени с коронавирус, с което броят на заразените в страната само в четвъртък достигна 505, а общият им брой досега - 1766. Ден по-рано (в сряда) новите случаи в Южна Корея бяха 334.

Великобритания потвърди за два нови случая на коронавирус, с което обшият им брой на острова достигна 15. Единият от заразените е бил в Италия, а другия на остров Тенерифе. Пациентите са прехвърлени в специализирани центрове за инфекция на Националната здравна служба (NHS) в болница Royal Liverpool и Royal Free Hospital в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 4 години
До редколегията ня "Днес":Един щекер в контакта Ви...,неграмотници! Е.. Ви в електротехниците!
36
0
 
3
 
! Отговори
отец Амвросий преди 4 години
Както го казваше преди години покойната ми баба:С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ . . .ПО ТЕХНИТЕ, ГЛАВИ !Макар и да пуснаха този вирус като бактериологично оръжиесрещу Китай, по "неведоми" пътища и "криви" сметки на създателите му,той се върна и удари . . .Америка !Слава на Господа !
35
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Новина за отвличане на вниманието.
34
0
 
7
 
! Отговори
Фен на ГЕРБ преди 4 години
За нас, доволните от управлението на ГЕРБ българи, по-важно е да се спомене, че вече има банани без опашки и без ограничение по 1 кило на човек, както и ежегоден, мощен гей парад насред София, с благословията на кметицата и охрана от полиция, жандармерия и пожарна! ГЕРБ - видими резултати!
33
0
 
1
 
! Отговори
Краварника епизод999 преди 4 години
Половината новини от краварника са измислени. Вирусът се предава от човек на човек а не по въздух. Стига сте пускали *** теми.
32
0
 
5
 
! Отговори
НАДУШИХ ГИ преди 4 години
ЕЙ ТАКА - БЕЗ НАПЪН...СЛУЧАЙНО.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непорочно заразяване с коронавирус. Чудо.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗАЩОАбе, пич, по-полека, че ще вземеш да откриеш нещо, дето не съществува. Всеки вирус, независимо какъв му е произходът, за да оцелее, трябва да се "закачи" за нещо живо. Върху предмети оцелява само няколко часа. Единствено бактерии оцеляват по-дълго, но при определени условия. Повечето бактерии са като вампири - хич не обичат слънцето.
29
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 4 години
Мръсни тайни - отиде си Лафка и НЛ,дойде коронавиръсът....
28
3
 
5
 
! Отговори
ike преди 4 години
Китайските медици, които знаеха някои мръсни тайни за коронавируса, умряха от... коронавирус.
27
4
 
21
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Нормално...нали в САЩ е създаден.
26
2
 
14
 
! Отговори
s o s преди 4 години
Този вирус е предназначен да изтреби старите хора като ненужни.
25
1
 
11
 
! Отговори
странно преди 4 години
Има има дъх на кон спирация.
24
0
 
5
 
! Отговори
ha преди 4 години
Ето къде е заровено кучето....Как така?Във възгуха ли живее или само се пренася?
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте, идва баба Марта ,а с нея и мартенички от Китай,националната традиция да не се твърде в национална епидемия !
22
3
 
4
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 години
Както се разпространява чрез мръсни ръце, така се разпространява и от стоки. Внос на китайски стоки и ето ти вирусче. Поръчал си е нещо от Али експрес и ся се прави на ударен - от къде ми дойде. Ако не е от али експрес - в магазините за по 1 левче(доларче) е пълно със стока от Китай.
21
2
 
11
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Чух че ферментирал сок преварен в меден казан убивал вируса.Но имало страничен ефект-вдигала се раждаемостта...
20
8
 
22
 
! Отговори
ЗАЩО преди 4 години
Защо не се замислим дали вируса е устойчив в атмосферата и ако е така дали не се разнася чрез атмосферната циркулация на въздуха ? Ветрове, дъждове. И ето ви глобална пандемия.
19
3
 
11
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Вируса е опасен, защото е лек, по-често хората дори не забелязват проблем и това му помага да се разпространи и така да достигне до най-уязвимите хора. Точно защото не е особено смъртоносен може да се разпространи. H5N1 прмерно убива 60% от носителите, така умира и самият вирус, защото без организъм-носител вирусите имат много кратък живот, те не са точно живи организми. Проблемът е в истерията, не мислете, че от 1000 заразени ще умрат 300 или 500, в европа цифрата ще е 20-30.
18
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците нямат обяснение как са изпуснали вируса в Щатите преди да го пратят в Китай.