Тръмп спира достъпа до САЩ на пристигащи от Европа

Забраната е за 30 дни, мярката - заради COVID-19
66
Тръмп спира достъпа до САЩ на пристигащи от Европа
Снимка: БГНЕС

САЩ спират от петък за срок от 30 дни влизането на своя територия на пристигащи от европейски страни чуждестранни граждани заради епидемията от новия коронавирус, съобщи президентът Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"За да избегнем попадането в страната на нови заразени, преустановяваме от петък в полунощ за 30 дни всички влизания от Европа в САЩ. Изключения ще се правят за американски граждани, които са преминали съответните проверки. Тези ограничения няма да важат за Великобритания", заяви Тръмп в телевизионно обръщение.
Тръмп не посочи конкретни европейски страни, а само каза, че ограничението важи за цяла Европа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ уточни, че новите ограничения спират влизането в страната на повечето чуждестранни граждани, които са били в страни от Шенгенското пространство през последните 14 дни.
Според министерството става дума за пристигащи от Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

Тези мерки не важат за американски граждани и постоянно пребиваващи в САЩ, както и за преките им роднини. В следващите 48 часа министерството ще публикува разпореждане американските пътници, пристигащи от страни от Шенгенското пространство, да се прибират в САЩ през определени летища с увеличени проверки за коронавируса.

Освен това САЩ следят развитието на епидемията от коронавируса в Китай и Южна Корея и тъй като положението там се подобрява е възможно въведените ограничения за влизане на хора от тези две държави в САЩ да се отменят по-рано от планираното, каза Тръмп.

Президентът на САЩ заяви, че Европа носи част от вината за епидемията от коронавируса в САЩ, където по най-нови данни има 1281 заразени и 37 починали.

"ЕС не взе същите предохранителни мерки за ограничаване на пътуванията от Китай и други рискови страни. В резултат на това голям брой огнища на зараза в САЩ бяха породени от пристигнали от Европа хора", каза Тръмп.
Доналд Тръмп съобщи, че ще поиска от Конгреса да намали данъка върху трудовите възнаграждения, за да се помогне на американците да преодолеят икономическите последици от епидемията с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Тръмп също така обяви, че ще възложи на финансовото министерство да отложи крайния срок за плащане на данъци за някои физически и юридически лица без наказателна лихва и ще вземе спешни мерки за осигуряване на финансова помощ на работници, които са болни, карантинирани или се грижат за заразени хора. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: САЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Че кой ли иска да ходи в гeтото ФАЩ.
57
0
 
0
 
! Отговори
Не бе преди 4 години
защо спираш достъпа до хамерика нека и вас да ви разбута .Нали това искате да измират възрастните.
56
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тръмп се страхува. Вирусът.Да не се върне Пак в Америка!!!!
55
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 54 От 3 седмици се моля Китайския вирус да не засегне БГ.Жалко. че не се получи.Страх ме е,че скоро ще сме номер 1,а Италия ще остане зад нас.За българина няма закон и забрана.Затова сме на върха на най-лошото и на дъното на най-доброто.Четох на Радев простотиите.Само Господ може да помогне на БГ оттук натам.Дано да греша. На всички българи.Успех в борбата с Кутайският вирус.
54
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Самият ти ник е отврат.Дори не трябва да ти чета простотиите.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е велик и върна уважението към Америка. Вече никой не смее да си прави гaргари с тази държава както по времето на мекушавеца Обама. Европа ако иска да има бъдеще трябва моментално да свали комунистите, които я гърбят иначе все така ще я заливат кризи, които ще тегнат над нея с години. Меркелистите и макроновците трябва да си ходят.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А България няма ли вече да затвори границите? Няма ли да се постави държавата под крантина ПРЕДИ да стигнем бройката на болни на Италия? Винаги се взимат мерки, когато вече е много късно.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А България няма ли вече да затвори границите? Няма ли да се постави държавата под крантина ПРЕДИ да стигнем бройката на болни на Италия? Винаги се взимат мерки, когато вече е много късно.
50
0
 
6
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Политкоректността - разбирай, липсата на чувство на национална гордост и етноидентитет и съхранението им, причинени от контролирана на 100% от международните банкери ;) от 1945г. насам вътрешна и външна европейска политика, изяде главата на Европа. ЕС във вида си е мъртва креатура, която оттук насетне та до края, само ще се разлага и смъpди. Факт.
49
4
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Щоуто тепърва започва! Помните ли изградените лагери от ФЕМА по зялата територия на САЩ и запасите от пластмасови ковчези ? Скоро ще влязат в масова употреба !Хи-хи-хи !И приготвените чипове, тоже !
48
1
 
1
 
! Отговори
Ю Ес Ей преди 4 години
Тръмп не е виновен че франция и италия и испания и португалия са певали.Той каза цяла Германия разбирай Европа е срещу нас но ще го дуат просто защото сме повече хора от тях!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Член 5-ти от НАТО отиде в киреча. Никаква взаимопомощ. Всяка козичка за свое краченце.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рейгън унищожи СССР, а Тръмп ще унищожи ЕСССР :)))))
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktГермания е наложила мита на САЩ, а САЩ защо да не може да наложи мита на Германия? Тръмп е прав. Германците сте ехидни лицемери и се криете зад цял континент. Единствената цел на ЕС е да крепи немската индустрия и икономика. И сега мразите Тръмп защото каза истината пред цял свят.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От времето на РЕЙГЪН не е имало по-велик президент от ДОНАЛД ДЖЕЙ ТРЪМП.
43
1
 
8
 
! Отговори
Нищо не става от ЕС преди 4 години
Напълно прав. ЕС е тотално неадекватна сбирщина. Италия за да не се лиши от туризмът си не затвори границите, а пусна туристите и сега загуби десетки пъти повече.
42
8
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ако това бяха САЩ от преди 20 години щяха да изпратят помощ маски и предпазва облекло на Италия. Завладени са от алчност и себичностВсичкото го прави Тръмп, разделя американското общество, точно така Радев българското! И от там следва и егоцентричната външна политика, основаваща се изцяло на правото на силният - санкции, санкции на всеки който не му играе по cвиpкaтa!
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43:Ти не го мисли, американците са го измислили. Незнам дали да ти го обяснявам: затварят за да намалят притика на хора и така много по лесно се обработват пристигащите по летищата. Ако открият някой под въпрос е лесно да изолират 100 вместо отзад да кацат още 1100 за 10 мин. В Ню Йорк каца самолет всеки 30 секунди, разбираш ли 30 сек.И да, Американците се грижат са собствените си хора и за тях са приоритет така че връщащите се граждани в САЩ са техен приоритет.
40
3
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
И борсите тръгнаха на долу ! Вчера казах че когато САЩ се капсулират почва ужасът на Запада. Кажете здрасти на кризата !
39
4
 
6
 
! Отговори
ами преди 4 години
Аз все си мислех че ***-управляващи има само в Бг и източният блок. Този *** изби рибата-"спират от петък влизането на пристигащи от европейски страни чуждестранни граждани, изключения ще се правят за американски граждани, които са преминали съответните проверки. Тези ограничения няма да важат за Великобритания". Абе таранколу,за твоят хамерикански гражданин,който е бил е Европа или братът ти близнак-ингилиза как пък си сигурен че тях не ги "хваща",а другите европейци са потенциални...