Тръмп упорито сочи Китай за виновник: Не спря COVID-19!

"Ако хората знаеха за него, можеше да бъде спрян на място"
20 мар 2020 15:27, Елка Василева
87
Тръмп упорито сочи Китай за виновник: Не спря COVID-19!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че разпространението на коронавируса “можеше да бъде спряно” в Китай, което допълнително ескалира споровете между Вашингтон и Пекин, предаде Bloomberg.

Американският президент продължава да определя COVID-19 като “китайски вирус”.

Тръмп даде своята оценка - рязко променена от похвалната реакция към китайския лидер Си Цзинпин от миналия месец, в рамките на пресконференция в четвъртък, на която бяха обсъдени националните мерки за борба със заразата. Президентът отново характеризира патогена, причиняващ COVID-19, като “китайски вирус”.

Още по темата

“Ако хората знаеха за него, той можеше да бъде спрян на място”, посочи Тръмп. “Можеше да бъде спрян там, откъдето започна - в Китай, ако знаехме за него, ако те ни бяха казали за него. Но сега целият свят, почти, е засегнат от този ужасен вирус”, добави американският лидер.

Към критиките към Китай се присъедини Едуардо Болсонаро, синът на бразилския президент Жаир Болсонаро, който обвини “китайската диктатура” за неуспеха ѝ да спре вируса, заразил най-малко 16 души от обкръжението му след посещение в курорта Mar-a-Lago на Тръмп.

Китай отрече обвиненията за глобалната вирусна криза, а неговите дипломати и контролирани от държавата медии поставят под въпрос твърдението, че вирусът е избухнал от Ухан, припомня телевизия Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да ядеш мишки, змии, кучета и т.н пък после да си невинен за заразите.П.П. Почти всички подобни вирусни епидемии в човешката история идват от Китай.
38
14
 
26
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Китайците да спрат да ядат всичко що лети, ходи и пълзи, и всичко ще е наред. Китай е идеалната среда за развитие и мутациии на подобни патогени. Причините са две: 1. Културни особености на хранене и 2. Гътстота на населението. Факт е че и SARS-1 , MERS, SARS-2(Covid-19), H1N1(H1N2,H2N1,H3N1,H3N2 и H2N3), H5N1 тръгнаха от там за последните около 20 години в различни периоди. Всички до един са с животински произход.
37
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Болсонаро обвини китайската диктатура за неуспеха ѝ да спре вируса, заразил най-малко 16 души от обкръжението му след посещение в курорта Mar-a-Lago на бай Дончо." ----------------------------------------Даденото заявление логически се доближава до плоските недомислици, ръсени години наред срещу Русия и Путин.
36
15
 
14
 
! Отговори
Е преди 4 години
Как ,светът да спре вирусът като китайците не казваха бая време нищо ,докато не стана пандемия!Човек като няма реална информация се чуди на кого да вярва!Все едно ръшките да признаят ,за новичока!
35
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оранжевения е,единствения имунизиранот корона вирус! Доказа го с срещата си с президента на Бразиля!
34
12
 
19
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Ако не бяха западняците да развият Китай Япония и Южна Корея тези няколко страни досега щяха да са просто едни блата.Храни куче да те лае.
33
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости ! Нали точно краварите бяха запалили света на ръба на трета световна с провокациите си в Близкия Изток, а целта на Тръмп беше да се спаси от импийчмънт ! След това се пръкна и този вирус изненадващо...
32
11
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Този май иска да направи кова световна война. Тогава този вирус ще ни се вижда като бледо измерение...
31
11
 
14
 
! Отговори
така е в България преди 4 години
а защо Тъпич Тръмп не каже какво са намерили в американското посолството...отделно как са мотирали вируса...Китай кво е виновна, че сащ мутираха и пуснаха вируса да сасипат световната икономика ли.....ако ги нямаше колко държави щяха да си живеят нормално не в развалини...Путин им казва многократно какво са направили и какво ще стане заради насилието...а Германците " Пропагандата на Нато продължава а заплахата от Русия я няма" от гласът на Германия ....
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже господи, та тоя рижевия на екрана да ме извиниш боже се рькуваше с болен и обядваше от корона вирус става вьпрос за президента на бразилия Жаир Болсонаро и накрая от теста на рижко му излизат пробите отрицателни боже господи каква клевета!
29
17
 
15
 
! Отговори
Кръстю Сарафов преди 4 години
спрете да купувате от Китай, пълен игнор за 1 година. И всичко ще си дойде на мястото.
28
5
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 4 години
Е как що не са ги спрели Италия и Франция не ги спряха щот са алчни за туристи германия за своя износ.Отдавна заводите вместо в китай можеха да се изнесат в Мексико например.Американците развиха точно Китай за да ги изоолзват срещу Русия а ония взеха че се съюзиха.Какви наивници са западняците предадоха ни!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ще се види Калифорния е на карантина.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тука Тръмп не е прав ! - защо целият свят не спря китайците да разнасят вируса навсякъде.Всички държави в света можеха да ги спрат да не пътуват никъде поне докато се разбере какво се случва.Доскоро по площадите в Италия нямаше италианци ама китайци колкото искаш.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпи, глобализацията умре...
24
1
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
като уммрат всички и виросу ке умреоти нема къде да живееда ее и гада да ееда съм жив да вида
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е нали всички знаеха за вируса, още януари месец началото беше в новините по целия свят, защо правителствата не взеха мерки?
22
2
 
21
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
И аз ги соча също.Ама вие американците германците французите и англичаните изнесохте там производството изнесохте работни места направихте ги силни и д се развяват коня.Вие сте виновни.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, и кво? Болести има всякакви. Само пълноценото хранене без ГМО ще те спаси. Сори за бедните там.
20
15
 
26
 
! Отговори
Достоевски преди 4 години
Китай се справиха. Game over, сега вие да му мислете. България да му мисли, че над 50% са пенсионери. Защо България не помоли за помощ Китай, само за 2 седмици ще ви построят болници, който в Бг и за 2 години няма да можем. Те се справиха само за 3 месеца, но бг и за 3 години няма да може