Тръмп упорито сочи Китай за виновник: Не спря COVID-19!

"Ако хората знаеха за него, можеше да бъде спрян на място"
20 мар 2020 15:27, Елка Василева
87
Тръмп упорито сочи Китай за виновник: Не спря COVID-19!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че разпространението на коронавируса “можеше да бъде спряно” в Китай, което допълнително ескалира споровете между Вашингтон и Пекин, предаде Bloomberg.

Американският президент продължава да определя COVID-19 като “китайски вирус”.

Тръмп даде своята оценка - рязко променена от похвалната реакция към китайския лидер Си Цзинпин от миналия месец, в рамките на пресконференция в четвъртък, на която бяха обсъдени националните мерки за борба със заразата. Президентът отново характеризира патогена, причиняващ COVID-19, като “китайски вирус”.

Още по темата

“Ако хората знаеха за него, той можеше да бъде спрян на място”, посочи Тръмп. “Можеше да бъде спрян там, откъдето започна - в Китай, ако знаехме за него, ако те ни бяха казали за него. Но сега целият свят, почти, е засегнат от този ужасен вирус”, добави американският лидер.

Към критиките към Китай се присъедини Едуардо Болсонаро, синът на бразилския президент Жаир Болсонаро, който обвини “китайската диктатура” за неуспеха ѝ да спре вируса, заразил най-малко 16 души от обкръжението му след посещение в курорта Mar-a-Lago на Тръмп.

Китай отрече обвиненията за глобалната вирусна криза, а неговите дипломати и контролирани от държавата медии поставят под въпрос твърдението, че вирусът е избухнал от Ухан, припомня телевизия Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ТОЯ *** ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН,А КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТЕ В ЛАБОРАТОРИИТЕ СИ В УКРАЙНА И ГРУЗИЯ БЕ ?БРАШНО ЛИ,НИШЕСТЕ ЛИ,КАКВО ????ПОДПАЛИХТЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ И ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН?ПФУУУУУ.....*** ....
18
2
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Истерията и Паниката траят 2 седмици . Започва да Мутира Вируса , има добри новини - намаляват Заразените и загиналите - вируса започва да се приспособява към нас - и той носи душа , ако иска да живее .
17
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да го разправя на американците дето като им се свърши тоалетната хартия звънят на 911, не на нас.
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа,бай Дончо,не обвинявай другите за твоята немърливост и подценяване на проблема.Много добре знаеш,че китайците са пръснати по целия свят и най-лесно е те да разнесат заразата.А може би това ви е била целта?
15
7
 
29
 
! Отговори
Батман преди 4 години
Абе пука има на Китайците дали ги обвиняват. Те справиха ли се със заразата- справиха се. А Америка ще поставя ограничения е на ви сега като много знаете.
14
28
 
12
 
! Отговори
Kocho преди 4 години
Китай са разбрали веднага каква възможност представлява новият вирус и как може да бъде използван. За комунистите навсякъде по света човешкия живот не означава нищо. След пандемията в благоприятна позиция ще бъде само Китай. Тръмп е прав. Китай ще носи отговорността за смъртта на хиляди хора
13
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолирайте тази държава Китай- целия свят да спре да им купува *** заради техните нещо тук сега ние страдаме
12
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът е бил изтърван погрешка и това обърка плановете на САЩ.
11
7
 
25
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Тръмп се опитва да отклони вниманието от собствените си грешки, много отдавна трябваше да има строги ограничения в САЩ. Ама американците са си виновни, избраха един *** за президент и сега ще загинат много невинни хора заради това.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците наложиха цензура и се разбра със закъснение за короната, друг въпрос е че международната общност си беше заровила главите в пасъка и си и не предприе адекватни мерки докато заразата не ги удари и тях.
9
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-нагъл от тоя. Че нали ти го пусна вируса в Китай? Сигурно ще обвини и Русия за вируса, помнете ми думата.
8
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внесохте вируса в Китай,те изненадващо бързо се справиха с него,затова сте недоволни.Защо плачеш,бе?Знаехте още през декември какво се случва там,но твоята грижа беше да не ти спретнат импийчмънт и подцени заразата.Сега други са ти виновни.
7
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че този ми е особено симпатичен, но в случая е прав. Китайците в първите седмици на вируса затвориха устите на лекарите (даже в затвор ги пратиха) в градчето, където започна всичко. Месец по-късно когато вече стана неизбежно катастрофална ситуацията "признаха", че има проблем. Ако бяха реагирали адекватно и на време, а не типично по комунистически по партийна линия, картинката можеше да е съвсем друга.
6
8
 
35
 
! Отговори
CHINA преди 4 години
Лъжец!
5
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започна от Китай, но КОЙ го пусна в Китай?
4
11
 
35
 
! Отговори
Bb преди 4 години
Само, където Китай се възстановиха и го спряха, а за гнусните американци и толерантна Европа най-лошото тепърва започва..
3
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ на времето са ползвали *** и химически оръжия срещу цивилното население във Виетнам по директива на Белия дом. Преди това същите пуснаха 2 атомни бомби отново срещу цивилно население в Япония. Прецедент в човешката история. До ден днешен се считат за адекватни мерки от повечето американци както и управниците там. Не считам, че тези имат моралната база за каквито и да е оценки/обвинения.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахахахааа!
1
17
 
43
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Приказки за наивници ! Цял свят знае ,че мушмуроците на Рижко пуснаха вирусчето !