Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-19

В САЩ сравняват ситуацията с атентатите от 11 септември
6 апр 2020 09:42, Елка Василева
66
Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди американците да се приготвят за “ужасяващ” брой на смъртните случаи през следващите няколко дни. Броят на заразените с коронавирус в страната превиши 300 хиляди.

На брифинг в Белия Дом Тръмп заяви, че над 3000 военни медици са били изпратени в различни точки на страната да помагат за справяне с COVID-19. Президентът каза още, че пикът на пандемията в САЩ се очаква следващите няколко дни.

Още по темата

По-рано ръководителят на американските здравни власти генерал Джером Адамс заяви, че тази седмица ще е една от най-тъжните за голяма част от населението. Адамс сравни ситуацията с нападението на Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

В неделя общият брой на починалите вследствие на вируса в САЩ бе 9458 - много повече от сумарния брой на жертвите от двете споменати нападения. Само в щата Ню Йорк, който е епицентър на пандемията, починалите са над 4100, предаде БНР.

Здравните служители са под увеличаващ се натиск и отчаяно се нуждаят от апаратура. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо каза, че на много места основни консумативи ще се изчерпат до ден-два.

Междувременно стотици медици, изпратени от администрацията на Тръмп, започват да пристигат в Ню Йорк. Също там скоро врати се очаква да отвори огромна болница, ръководена от военните. В нея има около 2500 легла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
17
 
! Отговори
НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ преди 4 години
РИМ е бил и ИМПЕРИЯ и РЕПУБЛИКА. Самата столица е била МИЛИОНЕН ГРАД с шест етажни сгради и канализация. Докато всички останали по света са живеели в колиби. Включително и пра-пра-родителите на КРАЛИЦАТА. Това, че много хора отиват в САЩ да търсят по-добър живот не променя факта, че са ИМПЕРИЯ, макар и формално да са РЕПУБЛИКА. Но са център на ЗЛОТО със сигурност за всички по света, които не са граждани на САЩ
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
34 магнит за мексиканоси и такива *** чистачи и миячи кат теб с лотарията
35
18
 
14
 
! Отговори
До Империя на злото преди 4 години
При теб проблема е много по дълбок.Ти дори не знаеш значението на думата Империя. Империя е група държави намиращи се под властта на една от тях .САЩ никога не са били империя за разлика от СССР която е владеела 13 държави .Пропуските са ти сериозни .
34
9
 
24
 
! Отговори
ТОВА Е НАЧАЛОТО преди 4 години
на КРАЯ на ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО. Каквото сееш по цял свят , такова ще жънеш
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Империята по принцип е нещо ,което заробва хората.Преди са ги карали с окови до Рим и другите робовладелски империи.Сега робите сами тръгват.Милиони *** оставят родина ,за да се прелеят в центровете на новите империи.Нищо ново .Човекът е глупаво и излъгано същество.А империите,те са олигархии от тесен кръг хора обслужващи техните интереси.Дали е на патрициите или на джентълмените все тая.
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След месец ще каже друго.А след няколко Байдън ще го смени и Америка ще натири Китай в миша дупка.
31
20
 
11
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Тука има един умник, който верно е бая объркан. Той явно е от Империята на завистта. Ако САЩ са злото, защо ли действат като магнит на всички умни, инициативни и образовани хора? С томболи, със зелени карти, през огради, с лодки през океана, легално, нелегално, милиони хора мечтаят да стъпят на американския бряг. И това ако е зло, здраве му кажи!
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм чул да е имало някога Империя на доброто.Всяка империя експлоатира поробените народи.
29
11
 
5
 
! Отговори
САЩ ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО преди 4 години
са такива откакто избутаха ВЕЛИКА БРИТАНИЯ от трона. А претенциите КОЙ бил казал първи нещо си да го со патентоват. Там нали тов аго умеят. Сега целия цивилизован свят и не толкова сочи с пръст АМЕРИКА и вика ТАМ Е ЗЛОТО
28
11
 
14
 
! Отговори
ОЧАКВАМ ВКЛЮЧВАНЕ преди 4 години
от ТИКВОЦЕНТРАЛАТА как е наложително да поръчаме още 20 самолета за 5-6 МЛРД за подпомогнем братята американци и да проявим солидарност както в АФГАНИСТАН . Да пратим нашите лекари за наша сметка в САЩ. Нали ТЕ ни пазят от ТАЛИБАНИТЕ . Трябва да сме благодарни, че ще ни вземат и последния залък в името на ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТА СОЛИДАРНОСТ
27
7
 
11
 
! Отговори
До Тръмп преди 4 години
Тази крива ще я покатерим когато Тиквун се убеди ,че сме забравили за Барселона!
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без БЦЖ 10% от заразените заминават при всевишния.
25
11
 
13
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Това ще го влачим до края на годината благодарение на герберите. Сега поне в САЩ ще преживеят пикът и нещата ще се нормализират. А ние имаме още да катерим кривата като костенурки. А икономиката ни вече е ГРОБ!
24
6
 
19
 
! Отговори
До Империя на злото преди 4 години
Израза Империя на злото е бил употребен за първи път от президента Роналд Рейгън на 8ми март 1983 г във флорида визирайки СССР .Фактите можеш да ги провериш в гугъл .Сега предполагам се чувстваш доста тъпо .Не се безпокой !Тава е нормалното ти състояние !
23
7
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
наистина прилича на пърл харбътр и 11-ти... и това те са си го направили, за да говори рижавия по тоя начин
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТръмпДа, няма пик, защото има мерки! А не "има мерки, пък няма пик". Звучиш, все едно си прецакан/а, че няма пик.
21
14
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
САЩ за 3000 жертви в Пърл харбър попиляха Япония. За 3500 жертви от 11.09.2001г. разсипаха Близкия изток. За 200000 жертви от короната Китай ще го изпарят в атмосферата. Нема лабаво там. Тук *** си мислят, че яйце им белят и се кефят :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай ***, пък на Тръмп изобщо не вярва...На Бойко Борисов също...Само Свекървата и Нинова му казват истината... И Болен, понякога.
19
4
 
11
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
най-после, и той е същия като европейците, но преди месец разправяха как няма нужда да се отменят политически митинги и манифестации за 8-ми март, разправяха че имаме достатъчно болници и ллекари и видяхме какво стана.
18
10
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Поне пикът им дойде. Нас от месец ни плашат. Преди две седмици разправяха до 2-3 седмици ще е пикът, пък то пак по 20-30 случая на ден. Сега уж пикът ще е на Великден. Да не вземем да излезем, че ще станело като в Италия. Идват камионите с труповете!