30 милиона американци остнаха без работа за 45 дни

Само за седмица близо 4 млн. са подали молби за обезщетение
30 апр 2020 19:45,
47
30 милиона американци остнаха без работа за 45 дни
Снимка: БГНЕС

Броят на американците, които през последната седмица загубиха своята работа и поради това подадоха молби за обезщетения за безработица, се увеличи с близо 3,8 милиона, което доведе до рекорден брой от близо 30 милиона уволнени в САЩ само в рамките на месец и половина заради коронавирусната криза в страната, съобщава БНР.

Още по темата

Заявките за социални помощи за безработица през седмицата до 25 април се увеличиха с 3,839 милиона, което е с около 600 хиляди по-малко, отколкото през предходната седмица до 18 април, когато техният брой нарасна с 4,442 милиона.

Така само в рамките на месец и половина беше отчетена загуба на около 30 милиона американски работни места, което представлява около 18,4% от работната сила в САЩ.

Въпреки че седмичните молби за обезщетения за безработица остават много високи, данните от миналата седмица отбелязват понижение за четвърта поредна седмица, което дава известна надежда, че най-лошото може би вече е преминало. Седмичният брой на обезщетения за безработица достигна своя рекорден връх от 6,867 милиона през седмицата до 28-и март. Но все още се очаква милиони американци да подадат молби за обезщетения за безработица през следващите няколко седмици.

Днешният доклад на Департамента по труда следва оповестените в сряда данни, които показаха, че икономиката на САЩ претърпя през първото тримесечие най-силен спад след Голямата рецесия преди повече от десетилетие.

Официалните данни за състоянието на пазара на труда в САЩ през април ще бъдат обявени през следващата седмица, като се очаква те да покажат ръст на нивото на безработица към и дори над 15%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато през 2008 година Америка пръдна и всички се радваха,тогава Европа се ***.Незнам ако Америка се ***,с Европа какво ще се случи? Най малкото Китай ще спре машината да се върти,а Русия ще,не ще, ще затвори кранчето с горивото за китайците.Пълен блокаж в целият свят.А отзвукът в Европа ще е ,банкрутирали банки с вашите спестовни и социалноосигурителни фондове.Продължавайте да се кефите още,на вашият *** се пише.Последният на масата,винаги плаща сметката,По Законът на бохемите.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сащ работят 59% от трудоспособното население или около 110 милиона. 30 милиона са почти 30 % безработица. Номера на уханската китайка сработи с пълна сила. За кво му беше на тръмпети да разбужда дракона. Империя на 5 хиляди години срещу самозабравили се бивши имигранти. Кога другаря Си ще пусне и на нас противоотровата? Дано е скоро!
37
3
 
6
 
! Отговори
До програмиста преди 3 години
Не, истинският програмист първо е започнал на бейсик, минял е през паскал, а после на делфи!
36
4
 
6
 
! Отговори
Мангьров преди 3 години
Бай *** обаче още не вярва в съществуването на вируса...Трудно му е защото досега е мислил единствено за ядене, пиене и тоалетна...
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, те са баровци, какво са 30 милиона...
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се мобилизират както за Ирак, Афганистан, Виетнам, Югославия, Кувейт, Корея, Косово, Египет, Либия и навсякъде където са водили войни, кво мрънкят.Много им знаеха чoвкитe за Ирак, но после мънкаха като Бил Клинтън за Моника.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последиците от мерките
32
4
 
17
 
! Отговори
Има два варианта преди 3 години
Ако не им харесва да се обадят на арменския поп.Другият вариант е да продължават с белината.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 милиона... Е, бълха ги ухапала.Те са велики, ще викнат 6-ти американски флот и готово.
30
2
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
С този прецедент американците ги очаква рецесия, пред която Голямата рецесия ще изглежда като ангелче.
29
2
 
13
 
! Отговори
Американската мечта преди 3 години
А сега да ни покажат как работи за хората пазарната икономика и капиталистическата инициатива!Щото като всико е наред, е ок, ама ако е като при нас (както е обикновено) всичките му там пазарни измишльотини нямат смисъл!Я да видим сега: ще си приложат ли сами шокова терапия или само нас ни третираха така!?
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пущинякнаемите и комуналките са порядък на помощите и от там идва зора.
27
5
 
7
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
"$320 от щата и $600 федерални, $920 на СЕДМИЦА!? Къде е кризата?"Тези данни откъде са? Не казвам , че не са достоверни, но ми е чудно как ви карат изобщо да се напрягате да работите при такива обезщетения!?
26
3
 
10
 
! Отговори
Аз съм преди 3 години
Програмист, ММА боец, строителен инженер, продавач, счетоводител, зъболекар, адвокат и не на последно място хирург. Та ще видим как ще остана без работа.
25
1
 
4
 
! Отговори
Кукловодец преди 3 години
Чи закво я играем тая пандемия? Обествени социални измерения -тинтири минтири, права на човяка - ала бала, достойнство на личностите - друг пъть и т.н
24
7
 
10
 
! Отговори
До ХА ХA XA преди 3 години
А всеки иска да се добере там!
23
6
 
9
 
! Отговори
ХА ХA XA преди 3 години
"Загниващия капитализъм"...
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бизнеси уволняват от страх да не бъдат осъдени от заразани в щатите е бизнес да осъдиш някой
21
4
 
9
 
! Отговори
Един от тях преди 3 години
$320 от щата и $600 федерални, $920 на СЕДМИЦА!? Къде е кризата ?
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономиката я съсипа китайския вирус.