САЩ праща три самолета, за да приберат туристи от София

Пътниците се връщат от други дестинации
61
САЩ праща три самолета, за да приберат туристи от София
Снимка: Посолството на САЩ

Три самолета за Съединените щати, организирани от правителството на САЩ, кацат тази седмица в София на връщане от други дестинации. Това става ясно от прессъобщение на американското посолство у нас.

От посолството уточняват още, че полетите са стандартни, а не евакуационни.

"По време на пандемията Ковид-19 посолството на САЩ  в София има задължението да уведомява всички американски граждани в случаите, когато в полети до Съединените щати, организирани от правителството на САЩ, има свободни места.  Това е т.нар. система MASCOT (Messaging Alert System for Citizens Overseas Tool). Мисията на САЩ в София продължава да оценява високо ангажимента на правителството на България да не затваря Летище София за международни полети. Тези полети носят приходи за Летище София и допринасят за устойчивостта на българската икономика", пише още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха, събирали американците с маршрутка. Вярвате ли си? Този самолет трябва да обиколи 12 столици/летища само на Балканския полуостров /с Букурещ, Истанбул, без двете кипърски летища/ - като бръмбар или скакалец ще каца и излита на всеки стотина километра.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха, събирали американците с маршрутка. Вярвате ли си? Този самолет трябва да обиколи 12 столици/летища само на Балканския полуостров /с Букурещ, Истанбул, без двете кипърски летища/ - като бръмбар или скакалец ще каца и излита на всеки стотина километра.
43
3
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Ето какво значи "четеш, ама не разбираш". Пише, че кацат от други дестинации на път за сащ т.е. Ако полетът е истанбул-сащ, сега спира в София да си вземе пътниците, за да не пращат друг самолет чак от сащ до тука, а не че тук ще се събират всички американци от близките държави. Оффф...
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали САЩ ще водят война, дали ще пробват на наша територия биологично оръжие е в сферата на догатките, но ОТКОГА летището в София е такъв статус, че точно тук се събират гражданите на САЩ от други дестинации? Кои са тези други дестинации, че не използват съседните много по-големи и натоварени летища, осъществяващи не само полети на 1000 км - Истанбул, Атина, Белград.
41
13
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Абе защо не пишете, че Турция е намалила 7 пъти покупката на руски газ. Преминали са на 70 % втечнен от САЩ, Алжир и др. Турски покок пълен на 30%, БГ путинистите трябва да ядат боб за да пълнят тръбата за Сърбия :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Ако въобще я довършат :))))))))))))))))))))))))))))
40
6
 
14
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Вземете и Боко , не го мислете няма да ви тежи.Ще си накупи къщи там та и 3-4 милиарда си носиГоранов вземете ......Абе ако трябва всички които искаме да ви дадем , ще трябват 100 самолета
39
5
 
7
 
! Отговори
Сърп и чук преди 3 години
Вижте внимателно фотоса! Мисля, че госпожа Мусака би била най подходящата фигура за командир на НОЩ! Особено във фаза плашене на пополацията!
38
6
 
8
 
! Отговори
странни съвпадения преди 3 години
Странни неща се случват:1. Повечето политически новини изчезнаха, само блудкаж.2. ЕС втърди тона към България заради липса на правосъдие и борба с корупцията.3. САЩ изтеглят своите граждани от страната.4. Американските протежета като Прокопиев са удряни, за да не се месят във властта.5. Омилостивяваме господаря, показвайки колко мразим Русия и удряме газовата асоциация.6. Божков безпроблемно клати властта от страна, почти васал на САЩ.7. Протести всякакви ескалират, и то неслучайно.
37
4
 
13
 
! Отговори
Сърп и чук преди 3 години
Гаспада, тия дни по фесбук се носят слухове, че САЩ се евакуират до 1 юни! Какво става, гаспада! Новият щам ли ще пускат, или нещо по невинно?
36
19
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Путинистииии, осъзнайте се! Пак започнахте да сънувате. Каква евакуация?!? Много добре си е описано. Тези самолети преминават през цяла Европа и прибират който иска, но трябва да си плати полета. С отворени очи сънувате червената армия ама греда :))))))))))))))))))))))))))От както ви спряха ТВ атака не знаете къде сте :)))))))))))))))))) сутринта пак пускаха атомните бомби и разпадането на ЕС, фалита на САЩ :)))))))))))))))))))))))))
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До U2Баце, кви сривания бе човек. Осъзнаваш ли че ние ще сме първите сринати ако тръгнат ? Малкия ти мозък изобщо стига ли до извода, че сме между *** и наковалнята с оголен *** и яко стиснали палците ? Блятките ще излязат от тая дришня, може и с половин население, но ще излязат - на мястото на Бг ще остане само пясък.
34
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МислещаКак какво е госпожа - Русия е болна, по-хубав момент от това.... здраве му кажи. Пък и Китайците са на пангара, тъй че да точния момент е за един капак на пандемията с войнa.
33
5
 
12
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До U2Ако знаех защо сащ си евакуират гражданите мислиш ли, че щях да седя да цъкам по клавиатурата тук?Единственото хубаво нещо за момента е, че поне за сега израел не са започнали да евакуират техните си. А кой кого ще сритва не е ясно.. ясно е само, че ние все ще го отнесем.
32
7
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
АМИ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВОЕННИ УЧЕНИЯ, БЪЛГАРИЯ НА ПЪРВА ЛИНИЯ, ВОЕННИТЕ БОЛНИЦИ ПОДГОТВЕНИ, ИЗТЕГЛЯНЕ НА АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ КАКВО ЛИ ДРУГО ПРОКЛЯТИЕ ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ. ЩОМ ИСКАТ БОЛНИЦИ СЕЩАЙТЕ СЕ КАКВО ЩЕ СТАВА. И ПАК НИЕ НА ГРЕШНАТА СТРАНА. ПАСИТО ЩЕ БЪДЕ ЛИ В ЦЕНТЪРА НА СЪБИТИЯТА И ДА ПРОРОНИ НЯКОЛКО КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИЧКИ ИЛИ ЩЕ СЕ КРИЕ В БУНКЕРА???????????????
31
11
 
6
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До бай МилеАми ти ни кажи защо САЩ си евакуират гражданите.Ти си човекът който знае неща които ги няма в медиите.Аз лично се надявам това да е подготовка за ново сритване на "великата" рассия.
30
4
 
5
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До 38Странно, сезонните работници от боята ще се окажат по-оправни от сина ти...Отвори си, който и да е сайт за следене на самолетите на живо и сам ще видиш дали и кои летища са затворени.Аа и като стана въпрос за следене на самолети - като видите самолет с позивна CMB, да знаете, че е нает от чичо сам да развозва зелени чорапи... тамън по няколко такива самолета на ден кацат тук.
29
4
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
За.какво ги пребират като тук в сащ оше немиже да ди подадеш носа наван буквалноВ Бг и в Европа положението е в пъти по-добро
28
5
 
17
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ако може и целия Козяк да си вземат и да не се връщат повече
27
5
 
22
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
И ето нещо, което няма да намерите по медиите - от над седмица по няколко самолета дневно на американски авиокомпании изълняващи военни конктракти кацат на летище СФ и разтоварват военни. Също така в момента се подготвя ( ако не и вече провежда ) най-голямото военни учение в Европа от много години насам.Сега стана ли ви ясно защо НАТО иска да се освободят и подготвят военните болници???Ааа и да.. помеждудругото сащ си евакуират гражданите.. защо ли.
26
4
 
18
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Абе тоя мат'риал за нищо не става! Изхвърлете си телевизора, изтрийте си сураттефтера и започнете да се информирате!!!Никой не е затварял летища! Истанбулското летище например си работи на пълни обороти, макар по медиите да се пише, че едва ли не се стреля по излезлите навън. Париж, Брюксел, Лондон, Берлин, Букурещ, Виена, Београд... всичките летища работят! Самолетите между америките и Европа също си фъркат.. само *** седи и си мисли, че останалите се крият като него.