Българка разказва: Сърцето на Лос Анджелис гори, мародерстват

В САЩ измина пета поредна нощ на бунтове и безредици
31 май 2020 17:42, Анисия Иванова
137

Америка гори - пета поредна нощ на бунтове за смъртта на тъмнокож мъж при арест от бял полицай. В 25 града - Минеаполис, Атланта, Лос Анджелис, Филаделфия, Портланд и други, беше въведен полицейски час, а арестуваните са десетки. Пред очите на българския журналист Пепа Петрова разграбват магазин.

Сърцето на Лос Анджелис гори. Това разказва и българският журналист Пепа Петрова, която е участникът на снощния протест за смъртта на 46-годишния Джордж Флойд.

"От моя прозорец виждам как разграбват магазин. Чувате сирените, 20-30 човека на възраст между 16-18 години", каза Петя Петрова пред Bulgaria ON AIR.

От луксозния магазин пред очите на българския журналист тълпата изнесла десетки кутии със скъпи стоки на известни марки.

Протестът започнал мирно, но впоследствие започнали мародерства.

"На връщане започнаха бавно и постепенно да чупят, каквото видят по пътя си, нищо не можеше да ги спре. Анархия", допълни тя.

Според българката протестът вече не е за смъртта на 46-годишния тъмнокож Джордж Флойд. Той почина преди при арест в Минеаполис заради плащане с фалшива банкнота, след като в продължение на 8 минути полицай затискал врата му с коляно.

"Те се принизиха до нивото на убиеца на Джордж Флойд", категорична е тя.

В над 30 града за поредна вечер имаше демонстрации с опожарени коли и ограбени магазини.  Досега заради размириците са арестувани 1400 души.

В Минесота в петък бяха извикани стотици военнослужещи от Националната гвардия - резервна военна сила, която може да бъде призовавана от президента на САЩ или от губернаторите да се намесва при вътрешни извънредни ситуации.

Голяма тълпа се събра и пред Белия дом във Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп осъди размириците и се закани да спре насилието. Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди", където наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс":

"Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТО ТОВА СЕ ОЧАКВАШЕ,ХАМЕРИКАНЦИТЕ ПРАВИХА МИЗЕРИИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ И СЕ НАДЯВАХА ДА НЕ ДОЙДЕ ПРИ ТЯХ,НО ТО ОБИКНОВЕНО СЕ ВРЪЩА И СЕГА ИМ ПРЕДСТОИ ДА ПЛАЩАТ
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво ги показвате тия полицаи, Лос Анджелес знаете ли колко е голям. Няма полиция на света дето може да опази тия мегаполиси а колко градове има още такива, по крайните квартали никой даже не смее да отиде да снима.
16
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са прости либералите ...Националната гвардия е разположена по местата си още преди "пандемията" и скоро ще ударят. Времето на всички долнопробни медии и господарите им ка(ни)балистите свърши!Истинската пандемия беше отвличането на деца от цял свят за ритуални убийства, изнасилвания и пиене на кръвта им (адренохром)Тръмп е надеждата на целия свят. Всички нормални Хора трябва да го подкрепяме с каквото можем и ако дойде времето да се бием, ще се бием!!
15
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото Китай си евакуира студентите и хората от САЩ, не е зле да се позамислим дали не се готви нещо. Украинския сценарий се премести в САЩ, който сее войни и демокрация, жъне войни и демокрация.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовПогледите им са насочени само и единствено на изток.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...мънки
12
6
 
39
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Колко е хубаво в страната на неограничените възможности...)Но бай тръмпи все пак, ще овладее положението и, ще озапти развилнялата се либерастка напаст!
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АСЕН ИЛИЕВ 22 по тебе плаче болницата
10
26
 
19
 
! Отговори
Опс а дейзи преди 3 години
Браво на чернокожите африканци така се прави. Аз ако съм също ще разграбвам е врейските магазини!
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и Китай да ги нападне, черните ще се бият на страната на Китай още повече и ако им плащат.
8
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е сега да плащат полицаите от своите заплати тези грабежи мародерства полицаите навсякъде са такива в България също всеки може да стане полицай и да взема за нищо пари
7
11
 
32
 
! Отговори
XoXo преди 3 години
Запалили един магазин - и ве4е ''Сърцето на ЛА гори''..., хахаха', абе това медиите само сензации си търсят, вси4ко по медиите се пише за пари и яко се преина4ава, и даже направо се пускат лъжи, срещу заплащане , разбира се. Имам едно правило , вярвам най-много до 20% от това което се пише по медиите. Същото важи и за корона вирус ''пандемията''
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Те се принизиха до нивото на убиеца на Джордж Флойд"-------------------------Силно казано. Вандалщината не е умишлено убийство, извършено от три куки над заподозрян с белезници на ръцете.
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те защо бият нег рите?
4
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ клоаката на света, къде сте евроатлантисти да видите тия варвари и на кой се кланяте. В САЩ се води гражданска война.
3
4
 
35
 
! Отговори
V преди 3 години
Дааа !! Няма манджа .Много американски компании нямат печалби като едно време. Това е бъдещето.
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кронавируса краде и пали, хората са само съпътстващ симптом.
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за дяволщина е да кръстиш това сатанинско сборище ангелският град?