В САЩ обявиха: Колумб представлява геноцид

Бутнаха негов паметник и го хвърлиха в езеро
Обновена: 10 юни 2020 11:53 | 10 юни 2020 11:50, Елка Василева
381
В САЩ обявиха: Колумб представлява геноцид
Снимка: архив, БГНЕС

Паметник на Христофор Колумб в Ричмънд, в американския щат Вирджиния, беше съборен от протестиращи, запален и накрая хвърлен в езеро, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи по-малко от два часа след като демонстрантите се събраха в градски парк и скандираха за сваляне на монумента.

Още по темата

След събарянето на паметника на негово място беше поставена табела с надпис "Колумб представлява геноцид". Самият монумент беше запален и изтъркалян в езеро в парка.

На мястото нямаше полицейско присъствие, но в района беше забелязан полицейски хеликоптер след свалянето на паметника, който е собственост на града.

По-рано активисти говориха пред събралото се в парка множество за тежките борби на индианците и чернокожите в САЩ. "Трябва да започнем от самото начало, трябва да започнем с хората, които първи са стъпили на тази земя", каза една активистка.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
20
 
! Отговори
ира преди 3 години
Това е извратено.
266
1
 
18
 
! Отговори
ХААХХАХА преди 3 години
ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ ВЪН ОТ СЕВЕРНА АМЕРИКА ТОГАВА ....САМО КОРЕНОТО НАСЕЛЕНИЕ НАПЪХАНО В РЕЗЕРВАТИ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЕ НА ЗЕМИТЕ СИ....ЧЕРНИТЕ И ТЕ ЗАЩОТО ТЕ СА ПРИШЪЛЦИ КАТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ.НАКРАЯ ИЗЛИЗА ЧЕ НЯМА НАЦИЯ АМЕРИКАНЕЦ ЩОМ СА ХВЪРЛИЛИ ПАМЕТНИКА .
265
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бравос, бравос, почнали са да мислят. Впечатляващо. Рядко срещан феномен в днешно време. Да се надяваме, че няма да се изморят твърде бързо от мисленето и отново да се върнат към съня на блаженото без(с)мислие.
264
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
То си е така, ама без геноцид нямаше да има САЩ. Не е правилно да съдим толкова далечни събития по днешните критерии.
263
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тъмните им беше дадена цивилизацията наготово, включително концепсията за недопустимост на робството. Без белите те нямаше и да сънуват, че робството е нещо лошо. И днес робството е факт в Мавритания, Чад, Нигер, Нигерия, Еритрея и т.н.т. Но от цивилизацията те разбират само МакДоналдс и крек, по въпроса за задълженията са в неолита. Това е. А белите психари, които целуват краката на тъмните, са или илитерати, които не си познават историята, или са добре платени либерасти - всичко е пари.
262
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колумб в действителност е изнасилвал, убивал, поробвал и рязал крайници като никой друг. Но защо ли се съмнявам, че тези, които събарят паметници, не са много по-добри от него?Освен това Колумб ги е правил тези неща и на испанци, така че определено не е бил расист. Продавал е в робство и бели.
261
5
 
28
 
! Отговори
Don преди 3 години
тези диваци ако никой не ги спре ще върнат Сащ и Европа в камената ера.
260
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Афроамериканците които учат,работят и спазват закона,живеят по-добре от останалите си събратя-също както и белите. Без труд,само с протести не става. Имаме си и тук такъв проблем, с едни наши съграждани.
259
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колкото по зле там толкова по добре за нас, така че да рушете палете грабете и убивайте всеки умен или образован човек това ще изведе америка до нови върхове ние ви подкрепяме братя африканци блек ливе имат големо значение
258
2
 
42
 
! Отговори
Край преди 3 години
Дааа да видят Либерия и Хаити на какво приличат и тогава да искат равенство.ЮАР също е път да стане витрина на черното управление.
257
1
 
55
 
! Отговори
крахът преди 3 години
Насилственото канонизиране и бутане напред в обществото на неграмотни, *** и прости полукриминали само заради това, че били цветнокожи, ще доведе до тотален крах САЩ. Не случайно Тръмп бе избран от средностатистическия бял, работещ и плащаш данъци американец. Сега противниците му са отворили кутията на Пандора и обещават да превърнат в "държавна политика" идиотизмите на маргинали, вандали, грабители на магазини, мародери и наркопласьори. Проблемът е в тях, а не в държавата, която ги хрантути.
256
4
 
32
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На Американския континент не е имало нито една обособена държава, когато го е открил Колумб, така че никой не може да има претенции за собственост ! Самите "коренни" индианци са и те преселници - предимно от Азия ! Ако не бяха евроопейските заселници, сега там със сигурност щяха да са на нивото на Африка или на най-бедните латиноамерикански страни ! Така че, тия просто трябва да успокоят топката, и да помислят върху тия неща, но явно мнозина от тях дори не ги знаят - толкова им е културата !
255
1
 
15
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Разбрахме - той е виновен, че те съществуват ! Да си ги прибира веднага !
254
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Отнесени от Вихара махнаха от поточната платформа на HBO. Миналата година отрязаха Доналд Тръмп от Сам в къщи 2 и коледната любовна песен Скъпа , навън е студено "Baby it cold outside".Тва са хода които реални проблеми нямат и се заяждат с глупости!
253
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До .263 Този паметник-***, може да се премахне,защото е символ на съветската окурация на България,която се състоя не толкова отдавна,както е било робството,например.
252
23
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Да се готви Паметникът на Съветската армия - освободителка в град София.
251
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Афроамериканците трябва активно да участват в развитието на демокрацията ,а не да обвиняват личности от историята,затова,че са живяли преди няколко века,когато робството е било позволено. Все едно,да протестират срещу канибалите в Африка,които преди няколко века са се самоизяждали. Тези,които рушат икономиката на страната си,нямат право на социални помощи.
250
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всичко това за да протестират за смъртта на опасен престъпник и наркома.
249
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези като не водят война някъде и почват гражданска такава.
248
14
 
6
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
Напълно съм съгласна. Колумб е робовладелец и колонизатор, а найважното е че изобщо не е открил Америка, защото викингите са я открили през 10ти век.