Ноам Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в човешката история

Интелектуалецът го нарече "долнокачествен диктатор"
24 юни 2020 21:00, Нели Христова
243
Ноам Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в човешката история
Снимка: БГНЕС

Според активиста и интелектуалец Ноам Чомски Доналд Тръмп е "безспорно най-големият престъпник в историята". В последните си коментари към президента на САЩ пред социалистическото тримесечно списание "Якобин" той допълни, че Тръмп е "долнокачествен диктатор", а Републиканците са "по-лоши и от старата комунистическа партия".

"Може и да ви звучи прекалено, но да - Тръмп е най-големият престъпник в историята, безспорно. Никога не е имало такава фигура в политическата история, която да е била толкова страстно посветена на това, да унищожи проектите за организиран човешки живот на Земята в близкото бъдеще", заяви Чомски,  "най-важният жив интелектуалец". 

"Не преувеличавам", категоричен бе Чомски. Според него Тръмп се нарежда сред известни престъпници като Бърнард Мейдоф, отговорен за аферата "Понзи", убиецът на Кенеди Лий Харви Осуалд, гангстерът Ал Капоне, наркобоса Пабло Ескобар, педофила Джефри Епстийн, серийните убийци Тед Бънди и Джак Изкормвача и обирджиите Бони и Клайд.

Това не е първата критика на Чомски към президента на САЩ. През май той заяви пред The Guardian, че Тръм е отговорен за смъртта на хиляди хора заради съкращенията във финансирането на здравеопазването и прехвърлянето на своите отговорности върху губернаторите на отделните щати, които сами трябваше да решат как да се борят с коронавируса.

"Това е добра стратегия за избиването на много хора и подобряването на неговата избирателна политика", казва интелектуалецът. През април през "Демокрация сега!" той отново осъди остро реакцията на САЩ в кризата с COVID-19, но и тази на Европейския съюз. Чомски се заяви че е "тъжно, че лидерите на Европа закъсняха с поемането на отговорност".

В последното си интервю интелектуалецът предсказва, че светът ще излезе от пандемията, но ще плати "ужасна цена", ала "никога няма да се възстанови от престъплението на Тръмп към промените в климата".

"Цената се увеличава много заради гангстера в Белия дом, който убива десетки хиляди американци и превърна в САЩ в най-лошо ударената от коронавируса страна. Ние ще излезем от пандемията, но няма да се измъкнем от друго престъпление, което Тръм извърши - затоплянето на земното кълбо. Идва най-лошото и ние няма да се спасим от това."

Професорът по лингвистика в Масачузетския технологичен институт допълни, че републиканците са изчезнали като партия и запазват мълчание относно някои скандални действия на Тръмп, като уволнението на инспектори, които следят за корупционни сделки.

"По-лошо е и от старата Комунистическа партия. Лидерът заповядва и ние падаме на колене", възмущава се Чомски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоЧе не започна война никъде, съм съгласен мен, но само за това.Не знам дали осъзнаваш, но падне ли неписаното правило Америка да е фърст, света ще рухне, не че имат някакво покритие САЩ с 30 и няколко трилиона дълг, не знам точната цифра, но долара си е приет за международна валута, пеатат си ги "Федералния резерв" която е независима от САЩ, правилно разбрахте.Лошото е, че ще повлече много други държави и балона ще се спука.
76
14
 
3
 
! Отговори
Антифа преди 3 години
Няма място за германците в Европа те не са европейци а степни народи дошли от изток.Да изчезват от Европа това е!
75
17
 
4
 
! Отговори
Антифа преди 3 години
В Европа само една държава може да е лидер и това е Франция.Германците са прекалено глупави а нивото им на образование е първобитно за да управляват нещо повече от обор.
74
0
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 3 години
те нямат ценности - всичките са Демоти като Килъри и Слуги на Луцифер!
73
1
 
11
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Добре ,че е Тръмп ,защото белите щеше да скачат по дървета за да осигуряват банани на пъсните !
72
5
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
слабите Евро-Американки (колкото и малко да са) са страхотни любовници, особено тези от източно-европейски и славянски произход...
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Христова пак уникална овца .Тъпата не знае ли че Чомски е комунист,маоист и почитател на убиеца Пол Пот.Луди.
70
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е Тръмп Обама или Чомски поздрав за всички американци и американофили с песента на the Explited-*** the USA
69
6
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Хамерикански...простотии;дойде един президент от бизнеса,който мисли с реални...категории и го обявиха за...чудовище.Мен бай Дончо ме...кефи.Почти е прибрал войските пръснати по света,за да намали разходите.Води балансирана политика с Путин,малко се сдърпа с Китай,ама и там ще се изгладят нещата.Позакъсаха го с расовите...размирици,но това е горещ картофф от...столетия,че Тръмп да го реши от раз.
68
4
 
15
 
! Отговори
Тръмп е Велик преди 3 години
няма друг Ударил толкова Крушета на Световните Комунисти!
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТРЪМП 2024А дано да го изберат за втори мандат, ще падне голяма забава тогава.Може би тогава ще покани Ким на вечеря в Белия дом...ха ха.Ще наложи стотното си мито за да възобнови американската икономика, както е помни от дете...Америка първа отново, Америка велика отново, давайте смело реднеци......хахахах
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чомски не дразни лъва ще те схруска :)))
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един Мирослав Блажев Атила и той така по цял ден мразеше по форуми, славяните били тор и ала бала, накрая щеше да взривява атобус, арестуваха го и май прие исляма в панделата ама може и да са го оуснали и пак да се изявява.
64
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ,че няма нищо между ушите-няма, но да го обявяват за най-големия престъпник в историята е много несправедливо и дори обидно спрямо другарите/партайгеносе/ Сталин и Хитлер..
63
4
 
26
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Не съм фен на Тръмп, обаче Чомски е комунист, което е достатъчно да заличи като стойност и интелекта, и хуманизма му. Нагледали сме се на такива "хуманисти", които ако се докопат власт, прецакват света. Мао, Пол-Пот, Ленин и др. масови убийци.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 48Хитлер е добър за тези,които мразят европейците и се радват,че Европа беше унищожена и се избиха масово и жестоко около 60 милиона европейци,Хитлер е любимец и на арабите,защото е убивал и евреи,но ние нямаме вина за израелско-арабския конфликт,ако не беше Хитлер,никога нямаше да има израелско-арабски конфликт изобщо!
61
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият световен ред иде! Ред на любовта, щастието благоденствието и красотата!Доброто ще победи!!!
60
5
 
12
 
! Отговори
ТРЪМП 2024 преди 3 години
Голям държавник
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е този Чомски???
58
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Тръмпи и Бойко са ми любимци, нарциси готови на всичко за да си начешат егото.Обама не беше цвете, но поне беше представителен, също и правеше нещо по въпроса за здравната система в САЩ ( знам, повърхносно, но все пак се опита ).Дедо Тръмпи ме кефи, каза онази предизборна реч и раята си помисли: бреййййй най накрая...Идва дедо и мита,мита мита мита.....отива на крака при Ким, но се мръщи на западните си партньори, прави отстъпки на Израел но строи стена с Мексико ( ще кажеш, че ще ги спре )