Тръмп обяви, че се намаляват цените на лекарствата с рецепти

Намалението ще е първото по рода си от 51 г. насам
25 юли 2020 10:26, Елка Василева
21
Тръмп обяви, че се намаляват цените на лекарствата с рецепти
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че администрацията му намалява цената на лекарствата, отпускани по лекарско предписание, за американските пациенти и възрастните хора.

Тръмп добави, че този ход идва, тъй като "специални интереси, лекарствени лобистите и чужди страни ограбваха досега пациентите в САЩ“. Той отбеляза, че намалението на цените на лекарствата е първото по рода си от 51 години насам.

Решението ще бъде наложено чрез четири изпълнителни заповеди, предаде БНР.

Тръмп ще принуди доставчиците да преотстъпват отстъпките за инсулин и епипен на пациентите. САЩ също така ще позволят на отделните щати, търговците на едро и аптеките да внасят лекарства от Канада, където цените са значително по-ниски.

Още по темата

Третата изпълнителна заповед ще спре "посредниците" да получават отстъпки от лекарствените компании и след това да не ги предават на пациенти.

Според четвъртата изпълнителна заповед от Medicare (Националната здравноосигурителна програма в САЩ) ще се изисква да закупува лекарства от фармацевтични компании на същите цени като в други страни. Заповедта означава, че лекарствените компании ще трябва да таксуват САЩ на същата цена като най-ниската цена, която дават на друга държава.

Най-големите световни фармацевтични фирми поискаха среща в Белия дом, тъй като искат да обсъдят понижаване на цените на лекарствата, заяви президентът Тръмп и отбеляза, че срещата е насрочена за вторник.

Тръмп каза, че компаниите са склонни да намалят цените и че ще представят някои предложения на срещата. Той добави, че в случай, че бъде сключена сделка, четвъртата му изпълнителна заповед няма да се наложи да влезе в сила. Изпълнителната заповед ще бъде задържана до 24-ти август, добави Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 3 години
Сега да ви светна.Предизборните обещания се спазват.Но само няколко месеца преди новите избори и то ако има някакъв проблем с преизбирането на обещаващия.През цялото останало време на мандата се прави НИЩО... да се ориентирал в обстановката... да назначи своите хора и роднини на добре заплатена службичка... да уволни роднините на предшественика си... да си налъъълни гушата с кинти,докато започне да повръща ... да направи няколко сделки да си осигури старинитеА народа? Да го дууха народа...
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютен ужас за либерастията - поредното спазено предизборно обещание.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мухаха Какви предизворни хватки бе. Това беше в плана му!!!!
15
0
 
5
 
! Отговори
Доктор Хаос преди 3 години
До Христо ХристовДа , така е . Индия произвежда евтини лекарства. Ама знаеш ли защо са евтини? - Некачествени и евтини съставки... и нисък контрол на качеството. По калпави от тях са само лекарствата произвеждани в Арабския свят. Следващия път като се разболееш вместо лекарства от Баер си купи нещо индийско и евтино а за да провериш дали не те лъжа може и нещо с арабски иероглифи да си купиш. Направо ще оздравееш от раз ... или два ... п.с. Не объщай внимане на страничните ефекти .
14
4
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 3 години
Предизборни "хватки" от Звездата на кеча - Доналд Тръмп.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е яко дране, тукашното е нищо работа!
12
0
 
7
 
! Отговори
размисли и страсти преди 3 години
я елате пиленца при баткооо...!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
избори идат
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баукаквото и да е изкупил, явно не помага! всичко е предизборна парлама!
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква ехидна усмивка! явно си мисли, вЕрвайте ми! като мадридския дъртяга!
8
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на Тръмп!Урежда нещата по най-логичния начин, за разлика от ес, които подкрепят загубилите дела байер и пр. мафиоти, в опитите им да спрат индия да произвежда евтини лекарства.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастите със сигурност ПАК няма да са доволни
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямо е намалението при хлорните препарати с перорално приложение - белина и Доместос
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там Бай Дончо - тука Бай ***...
4
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо се изживява на капитан Америка ама приличa на собственика на playboy....
3
0
 
12
 
! Отговори
Брониран ли е? преди 3 години
След поредицата сливания през последните 20 години на глобалния фармацевтичен пазар господстват няколко корпоративни гиганта. Всеки от тях е по-могъщ финансово от повечето дребни държави. И са свикнали със свръхпечалбите си от най-скъпото "здравеопазване" в Щатите. А един куршум не струва много...
2
1
 
12
 
! Отговори
Я виж ти преди 3 години
Бай Доньо насмете и тия мафиоти !
1
9
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Дядото изкупи 90% от ремдесивир-а, като по този начин не остави нищо за другите държави. Ако ще го подкрепяте гледайте да имате американско гражданство и да сте там...