Тръмп с действия срещу китайски софтуерни компании идните дни

Те застрашавали националната сигурност на САЩ
3 авг 2020 12:24, Елка Василева
12
Тръмп с действия срещу китайски софтуерни компании идните дни
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп скоро ще предприеме действия срещу китайски софтуерни компании, които подават данни директно на правителството в Пекин, застрашавайки националната сигурност на САЩ. Това заяви държавният секретар Майк Помпео, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

"Президентът Тръмп каза "достатъчно" и ние ще оправим това, ще предприемем действия през идните дни предвид широката гама рискове за националната сигурност от софтуер, свързан с Китайската комунистическа партия", като модели за лицево разпознаване, телефонни номера и информация за приятели, заяви Помпео пред телевизия "Фокс".

Тръмп намекна в петък, че ще забрани социалната платформа за споделяне на кратки видеоклипове TikTok в САЩ заради опасения за националната сигурност, припомня ДПА, цитирана от БТА.

ТiкТок е популярно приложение сред по-младите потребители и е собственост на китайската ByteDance. Компанията твърди, че не предоставя данни на китайските власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най слабияНеадекватенMentalHandicap търтей обитавал някога Белия дом. На това недоразумение му останаха пи-малко от 100 дни.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците като поискат огладелни мерки - Бай Дончо как ще го реагира?Win и гоогле Андроид де ще ходят? Както всички там ЦРУ цоциални платформи за следене?Китайското правителство също може да поиска купуване поне 50% Apple, Oracle, Амазон и т.н.
5
3
 
4
 
! Отговори
Шмоко преди 3 години
То само на баба ми котката още не е застрашила националната им сигурност на САЩ !!!! Палячовци !
4
3
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"А данните от Фейсбук, Инстаграм, Аифон,....?"Да не забравяме за най-голямата прахосмукачка за данни, на фона на която, другите са аматьори...
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А данните от Фейсбук, Инстаграм, Аифон,....?
2
12
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
това се харесва на конспираторите, неговите избиратели :D
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безкрайно закъснели действия.Двата мандата на Обама и преди това Клинтън създадоха могъщ Китай.Американците сами се затриха и по-скоро демократите.Незнайно как тази партия е бил създадена и защо съществува.