Десетки хиляди евакуирани, заради пожарите в САЩ

Осем души загубиха живота си, десетки са безследно изчезнали
13 сеп 2020 13:37, Петя Славова
7
Десетки хиляди евакуирани, заради пожарите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Пожарите, които продължават да се разгарят по западното крайбрежие на Съединените щати, принудиха десетки хиляди жители да се евакуират от домовете си. Властите в щата издадоха заповед за принудително извеждане от домовете им на близо половин милион души, предава "Дарик".

Заради огнената стихия живота си загубиха осем души, като губернаторът на щата Кейт Браун предупреди, че броят на загиналите може да бъде много по-голям. Властите продължават да издирват десетки безследно изчезнали хора в три окръга на щата.

Заради огромните пожари въздухът в района на Орегон и на съседния му щат Калифорния е много замърсен. Пожарникарите, които се борят със стихията, обаче, се надяват на  благоприятни метеорологични условия - по-слаб вятър от крайбрежието и по-висока влажност на въздуха

В Орегон през последните три седмици над 3900 къщи бяха напълно изпепелени, а повече от 68 000 души бяха евакуирани. Междувременно в Калифорния бушуват 28 големи пожара.

От администрацията на президента Доналд Тръмп съобщиха, че той ще посети пострадалия щат Калифорния утре и ще се срещне с местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: САЩпожариевакуиация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е добре де а ние българите какво да направим?Ако БмБ реши може да им изпрати единият от двата ни халакоптера да фъргат отгоре кори с вода
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
500 хиляди души бяха репресирани и екстрадирани в лагери от режима на Тръмп. Режимът на Тръмп умишлено разпалва пожари в градовете на бунтовниците срещу режима.Европейският съюз е загрижен за престъпленията срещу собствения народ в САЩ.Европейският съюз ще наложи санкции срещу режима във Вашингтон.
4
2
 
5
 
! Отговори
една българка преди 3 години
Дали в САЩ има статия за пожарите във България?Или Петя Славова няма друга тема за писане.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп запали собствения си народ, за да остане на власт. Режимът на Тръмп репресира всички дисиденти и борци срещу режима.
2
4
 
8
 
! Отговори
Служебен ревач преди 3 години
Требва ли да ревна?
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
напълно ми е безинтересна съдбата на тези хора, защото те запалиха целия свят , нека в сащ изгори всичко