Байдън: Преходът във властта е започнал, въпреки Тръмп

Той очаква с нетърпение да разговаря с настоящия президент
11 ное 2020 09:43, Елка Василева
31
Байдън: Преходът във властта е започнал, въпреки Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Преходът във властта в САЩ вече е започнал, въпреки отказа на Доналд Тръмп да приеме изборните резултати, заяви победителят във вота Джо Байдън в Уилмингтън, щата Делауер.

Той каза, че вече проучва потенциални членове на кабинета си и други постове в администрацията.

„Нищо не може да спре това. И аз съм убеден, че нежеланието към този момент да се признаят резултатите няма големи последици за това, което планираме да направим до 20 януари, когато ще е встъпването в длъжност“, каза Байдън.

На въпрос от репортер какво би казал на Тръмп, Байдън отговори: „Г-н президент, очаквам с нетърпение да разговарям с Вас“.

Още по темата

Демократът допълни, че скоро ще разговаря с лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Според Байдън цялата Републиканска партия е в ситуация на натиск от действащия президент.

Сенаторът Том Тилис победи на изборите в Северна Каролина и увеличи шанса на Републиканската партия да запази контрола си над Сената.  Победата му дава на републиканците 49 места в горната камара на Конгреса. Друг негов съпартиец се очаква да спечели в Аляска, предаде БНР.

В същото време кампанията на президента Доналд Тръмп обяви, че ще заведе дело в Мичиган с искане резултатите от изборите там да не бъдат признавани официално, докато не се потвърди, че гласовете са подадени според изискванията на закона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Американско бинго преди 3 години
Преходът във властта започна още преди изборите.
23
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Мишо/17Грешиш!Немско е най-корумпираната територия на земята. На други планети може да има и по-корумпирани, но на земята няма.
22
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Бърза, щот не е сигурен, кога ще сдаде багажа....
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядката и тъмно-зелената му подопечена ги чакат големи изненади :)
20
2
 
3
 
! Отговори
полковник Петров преди 3 години
Тоя ако най накрая вземе власта,ще има много много горчиви проблеми: Китай,Русия,Иран,Куба,Сирия,Ирак,пандемията,безработицата в САЩ,бездомните,бедноста,наркотиците,Мексико,латиносите,*** и още много много др.проблеми.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв преход мечтае тая сороска слуга ? В хода на разследването за фалшификации в изборите са му отнети 20 точки ! Победата няма да е негова
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върховният съд има крайната дума, нищо чудно този дядка да го манипулира Хилари, дори и да е знаел процедурата едно време.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато излязат официалните резултати от изборите, Байдън ще забрави, че се е кандидатирал.
16
16
 
6
 
! Отговори
Франкофил преди 3 години
Тръмп-неграмотника който призоваваше да се пие белина си заминава - един душманин на обединена Европа по-малко.
15
9
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Байдън си е...добре за президент на Щатите,само дето е малко на...години.Но какво,нека да вдигне летвата,съветници край него бол,има политически опит и ерудиция.То и Тръмп да беше...спечелил,след четири години щеше да е на същата възраст.Вярно че Тръмп е по...мъжкар и надува мускули и това на много се...харесва.Байдън ще я кара,со кротце,со...благо и с малко американски...кютек.След четири години,повече ще го...харесват,отколкото сега,така ми се струва.
14
5
 
10
 
! Отговори
пффф преди 3 години
Американците "не искаха" дядо коцкар и затова им избраха дядо пед0фил. Ама сега да видим какво ще каже коцкаря по въпроса. Да не стане накрая да си остане президен и пед0фила да трябва да ходи да души пак дечица някъде другаде. Знам че е свикнал като беше вице да души дечица в белия дом ама сега ще трябва да си ги души дома, лошото е че му умря приятелчето Епстийн и сега няма кой да му ги води.
13
2
 
4
 
! Отговори
Дреме ми преди 3 години
Ако ги няма даже по-добре!
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе то и Тръмп не е китка,ама поне е бизнесмен,а не политически мошенник като тоя!Само му виж холивудската усмивка и повече не ти трябва!
11
2
 
6
 
! Отговори
Мошенник на мошенник преди 3 години
Измамите се извършват въпреки обекта на измама....
10
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКА НА ХИТЛЕР И ЩЕ ВИДИТЕ , ЧЕ ТАМ ДУША НЯМАПРИ БАЙДЪН Е СЪЩОТО !!! ДУША НЯМА-----------------------------------------------------------СЪЗДАНИЯТА КОИТО НЯМАТ ДУША СА СПОСОБНИ НА ВСЯКАКВИ ГАДОСТИ!
9
2
 
8
 
! Отговори
Скарлет преди 3 години
Светът се управлява от РЕПТИЛИ!!! Умишлено пуснаха летален респираторен патоген - наречен SARS Cov 2!!! Апропо, пандемята эахрани хиперфинасиране с печатане на трилиони кухи долари!!! В ЕС е абсолтно същото - ситуацията е отдавна иэвън контрол!!! Следващият преэидент, абсолютно няма эначение КОЙ, може само да продължи това печатане!!! Диктатурата ще стане (тя е и ) реална алтернатива!!!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек наистина има проблеми с главата. Изборите не са свършили,гласува се,брои се,елкторите не са дали вота си....Не знам вече дали трябва да се арестува за измама или да се лекува..Много опасен прецедент се създава заради такива психари. Утре всеки загубил измамник може да се провъзгласи за спечелил и да докара страната до гражданска война.
7
4
 
13
 
! Отговори
Ба_Айдън преди 3 години
Биден ли ке биде...Този май му хлопа дъската повече и от Тръмп ще очаквам с нетърпение ново включване. Ово бисери и нови майтапи сигурен съм ,че ще има..Биден Биден още фор_Биден!
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е много наред. В един репортаж представи внучката си за сина си и говореше несвързано, не се сещаше имената на близки хора...Ядреното куфарче в неговите ръце ли ще бъде?
5
0
 
3
 
! Отговори
Мичиган преди 3 години
Нерде 6, нерде 146.