Доналд Тръмп за първи път каза, че ще напусне Белия дом

Трябва Изборната колегия да утвърди избирането на Джо Байдън за президент
27 ное 2020 07:30, Петя Славова
32
Доналд Тръмп за първи път каза, че ще напусне Белия дом
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че ще напусне Белия дом, ако Изборната колегия утвърди за победител в президентските избори на 3 ноември демократа Джо Байдън, който спечели значително мнозинство от гласовете в колегията, предаде Ройтерс.

"Разбира се, (в този случай) аз (ще си тръгна), и вие знаете това", казал Тръмп, цитиран от пресслужбата на Белия дом. - Ако те (електорите в колегията) гласуват за Байдън, то ще направят грешка."

Изборната колегия трябва да се събере и да гласува избирането на новия президент на 14 декември, предаде БТА. Тя се състои от 538 електори, избрани при вота на 3 ноември. Байдън е спечелил гласовете на 306 от тях, а Тръмп - на 232.

Още по темата

Говорейки пред репортери в Деня на благодарността, Тръмп обаче отново повтори своите твърдения за големи изборни измами. Той каза, че за него ще бъде трудно да се признае за победен при сегашните обстоятелства и не отговори дали ще присъства на церемонията за полагане на президентска клетва от Байдън, насрочена за 20 януари.

Тръмп отново не представи конкретни доказателства за обвиненията си за нередности в изборите, но нарече длъжностните лица по изборите в двата ключови щата, спечелени от Байдън - Пенсилвания и Джорджия - "врагове на държавата", и заяви, че те стоят зад изборните измами.

Президентът каза още, че отиде в щата Джорджия, за да подкрепи кампанията на двамата кандидати на Републиканската партия, които се борят за двете сенаторски места от щата на балотаж срещу представителите на демократите. Балотажът е на 5 януари и има решаващо значение за баланса на силите в Сената - горната камара на Конгреса - парламента на САЩ, предаде Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Аз мисля, че Тръмп направи всичко, което може,даде всичко от себе си, но може би е твърде късно на неговата възраст да започне да уважава мнението на опонентите си.Той извади на бял свят много моменти от начина на мислене на неговото обкръжение и надявам се много хора в САЩ можаха да се убедят как това наранява другите и не само не помага на нещата да се променят към по-добро, а ги влошава драматично.Може би САЩ най-после ще се убеди, че КУЛТУРАТА е много важна днес - научно подкрепената култура
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп никога не е казвал че няма да го напусне, лява фалшива медия сте вие от днес. Перверзни гнусари редактори които обичат да ядат ***.
25
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
не берете грижа за баи дончо ще си живее прекрасно с комисионните от продажбата на оръжие и затова си позволява да говори простотии като пиите белина
24
4
 
1
 
! Отговори
We преди 3 години
Their house of cards is about to fall. Time to arrest Fauci, Gates, Zuckerberg, Dorsey, Soros and Friends, Bidens, Obama, Clintons, Comey, Clapper, Brennan.
23
4
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Тръмп никога не е казвал подобно нещо. Ще заведа дело срещу днеса за клевета.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25, не обиждай паметта на великия Дън Сяо Пин.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджефобът пак почна да мачка полуръстовете. Дерзай.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята препоръка за читателите - не вярвайте на Тръмп. Той един път каже нещо друг път се извърти на 180 градуса. А за поддръжниците му - нали знаете че след като делата за фалшифициране на изборите стигнат до кошчето за *** ще последват дела за фалшифициране на информацията подадена за първите дела и тогава много лесно ще се докаже кой се опитва да фалшифицира изборите защото всичко ще бъде вече документирано. Тогава Тръмп на какъвто и стол да седи отдолу ще е доста жежко. Гоод лък.
19
7
 
10
 
! Отговори
Дмитрий Тръмпович преди 3 години
Ненормална работа . Тръмп знае че напуска Белия дом ... американците знаят че Байдън е новия им президент ... цял свят знаят че Тръмп загуби изборите и всички вече поздравиха дъртака Байдън .... САМО ПУТИН И ДЖУДЖЕНЦАТА МУ В БЪЛГАРИЯ все още бълнуват победа за Тръмп и как щял още 4 години да изпълнява заповдите на шеф Путинян. Януари, освен смана на президентите в САЩ ще има и масова смяна на никове в нашенските медии от засрамени и разкрити кремълски джудженца с насълзени очички.
18
11
 
8
 
! Отговори
Още 4 години Тръмп преди 3 години
Сега се гледат делата за фалшфициране на изборите от демократите. Медиината вона срещу Тръмп продължава, но истината набира сила и в съда.
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо Дончо ще го изхвърлят като мръсно коте...стой та гледай.
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституцията регламентира ясно кога да има избори, как се определя следващия президент и от кога започва мандата му. На 21-ви януари статута на Тръмп в белия дом става на "посетител" и в края на деня ще бъде изведен от охраната. Това е. Мъката е, че бизнеса на Тръмп е на загуба,а догодина има яки плащания по дългове. Ще трябва да се продават емблематични сгради от имотите му. А само успешните и влиятелни хора имат много спонсори и поддръжници. Брака му също приключи. След година Тръмп е никой!
15
10
 
10
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ХА...ХА...ХА...! ГЛЕДАИТЕ директно конфер. ...и на щаба на Тръмп...и др. !.............РЕЗУЛТАТА е : 410 -124 ....ел. гласа за Тръмп. Говори се за ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ !!! Демократите се покриха ! Съдия - демократ БЛОКИРА в Пенсилвания губернатора - демократ да предаде ризултати в Конгреса . Съдий от Върховният съд на място проверяват в Пенсилваншя....Мичиган...Уйсконсин...Джорджия ! В Джорджия съдия разпореди ТРЕТО ПРЕБРОЯВАНЕ - ръчно ...САМО на БЮЛЕТИНИ. подписани от гласоподавателя - чесни !
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое америка си направи никой друг неможе да им го направи. А гнусните фалшиви и тендициозни медии си ги знаем. Перверзна преспектива на поглед.
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били фалшифицирани.Путин ли ви го каза?Това се пее единствено от руските медии.Късат рубашки и се тръшкат. Понеже им играеше по свирката и се целуваше с Путин.Няма страна в света, която да не е признала изборите.Само Русия.И сега нашия русофилиат се дере до духпка.
12
10
 
16
 
! Отговори
Киро от Свобода преди 3 години
Поредното фейк заглавие. Клоунадата е пълна! Бил казал, че ще напусне, но нямало да напусне, освен ако комисията не се изкажела за това, да напусне! Хахахахаха! Вече от вчера има 3 дела за измама в изборите, по едно вУисконсин, Джорджия и Аризона, които леко си се катерят по стълбицата до Върховния Съд. Точно там ще се решат тези избори. Идва и четвърто дело в Мичиган. Има мегдан Тръмп да успее да опази изборната си победа, коятощеше да бъде с над 300 електорални гласа, ако ме бяха измамите!
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоПрав си! Световна конспирация с извънземна участие. Плеадианците рептили стоят зад заговора срещу Тръмп. Четох, че всичко се ръководи от тайната им база на Луната. Луната всъщност е куха и е изкуствено създадена. Много интерестно!
10
5
 
10
 
! Отговори
Маскарад преди 3 години
До Додо : на Асошиейтед Прес може да де вярва горе долу колкото на Нова Телевизия.
9
10
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
предаде Асошиейтед прес.========================Ясно! Поредните кошаревски свидетели! Нещо като CNN - the most trusted name in news! Изборите за президент на САЩ още не са свършили и сенилния пeдофил е президент само в категория Фейк Нюз! Борбата срещу Дийп Стейт тепърва започва. Днес Тръмп уволни двама евреи-вампири, които и Пъкъла не ще да прибере - Олбрайт и Кисинджър. И двамата са на по 101 години и до днес бяха нещатни служители на Пентагона. Изборите започват тепърва. MAGA 2020
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай бай слаб президент.