Голяма и продължаваща кибератака в САЩ, Русия зад нея?

Русия отрече да е замесена в хакерското нападение
17 дек 2020 09:25, Ния Христова
77
Голяма и продължаваща кибератака в САЩ, Русия зад нея?
Снимка: Pixabay
Правителството на САЩ потвърди, че се извършва "голяма и продължаваща" кибератака срещу негови мрежи, предаде Ройтерс.
 
Смята се, че хакерите работят за Русия и следят вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията, съобщи по-рано тази седмица агенцията, като се позова на свои източници. Те изразиха опасения, че засечената кибератака може да е едва "върхът на айсберга".
 
"Ситуацията търпи развитие и докато продължаваме да работим, за да установим пълния мащаб на тази кампания, ние знаем, че този пробив е засегнал мрежи на федералното правителство", казаха в съвместно изявление Федералното бюро за разследване (ФБР), Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата и службата на директора на националното разузнаване. Трите институции са създали обща група, която да координира отговора на американското правителство.
 
Съветникът в Белия дом за националната сигурност Робърт О'Брайън прекъсна обиколката си в Европа и се върна във Вашингтон заради масираната кибератака, съобщиха по-рано американски медии.
 
Русия отрече да е замесена в хакерското нападение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко години работи комисията под ръководството на Робърт Мюлер? Колко $млн бяха хвърлени за доказване на руската следа? Накрая нито едно от съмненията не бе доказано. Но въведените санкции срещу Русия за недоказаните публикации не бяха отменени, а продължават да действат и да cмyчaт ресурсите на Русия. Целта на пиндостанските дадънии е да бъде забавено руското развитие, да бъдат прибрани значителна част от законните доходи на руската икономика.
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То има ли нещо,което да не отричат?! Лакеят им Тръмп сега не можаха да преизберат и....нещата отиват на зле. То вече е толкова ясно и прозрачно,че нищо за прикриване не остана. Цял свят разбра,че зад фалшивите избори през 2016...са те.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, ако не беше Путин, с кого щяха да плашат крехката джендърна психика на избирателите си, тези нежни транс души...
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, хааа... естествено, че е Русия.А ако не е Русия, ще е Китай.А ако не е Китай, ще са марсианците.А ако не са марсианците... абе всеще намерим някого да топнем, например Русия.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 1 ПАКЕдин пример: Борис Бабаян - оправи на Интел Пентиума ( и досега работи за тях - директор) . Първо малко попроучи, пък после лай!
34
2
 
3
 
! Отговори
ХайлиЛайкли те ша са преди 3 години
След всяка издънка на "големите и силните" трябва да има някой виновен дето да им е "срраал в гащщите". Нема как те да са си виновни. За какво ги хранят толкова треолейчета ? За какво плащат на медии да пишат "правилните" новини? За какво са "силни" ако не могат да забършат под килимчето случки със собствената си некадърност?Ама как , ОТНОВО първобитните и алкохолизирани ватнници дето пият нонстоп бояршник са виновни .... или жълтите любители на прилепи... кой друг ? Те ша са. Хайли Лайкли ..
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ами като изостава русия защо ревът бре"Живей си с емоцията че от Русия по-велика няма.
32
1
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Правителството потвърди ....но не е казало кои стоят зад атаката .... ,а че руснаците стоят зад атакатА,това се предположения на медиите в САЩ.А"Днес" вади от част от контекса на информацията или просто ..банално е преписала отнякъде ,без да включват "сивотоС вещество" както повечето тук колеги-форумци.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами като изостава русия защо ревът бре тя изостанала пък хаква мрежите на великаните айде питай ги кое е верно
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пищят не пищят, Русия системно изостава от останалия свят. Вече дори и най-обикновени журналисти от западни медии разплитат делата на руските тайни служби по отравянията и убийствата на опозиционери и то в най-големи детали. Имена, псевдоними, адреси, пътувания, почивки и т.н. Какво остава за специализираните западни служби. Холандците прихванаха служебните камери на т.н. хакери от ГРУ и месеци наред ги наблюдава и записваха. Едва когато арестуваха един техен колега в Испания руснаците се усетих
29
2
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Научи първо правописа ,пубере!Ако ги нямаше,,краварите ",да ти дарят това устройство чрез което плюеш,щеще да пишеш с химически молив,или с въглен по стените на градските нужници,като ти гледам примитивната мисъл......Земята е плоска нали?
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига смешки ужким са най велики най добри а някакви си с ватенки им хакнали мрежатад а кажат последно каква е истината или пак са съчинили голяма лъжа като номера с българска следа в атентата папатаи разтръбиха в цял свят и сега мнага страни си го имат това за истина благодарение на наглите краваридето нанесоха страшна вреда на българия пък после разни празни ми обяснямат че соца правел пропаганда
27
3
 
7
 
! Отговори
Мали преди 3 години
По думите на фащ,Русия са 20-30г. Назад в рехнологията но ето *** 20-30г компутър хаква специалните лъжливи измислени системи на федералните това е чудо как ли е станало
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия пак ревнаха като вдовица за у.йпак са намислили някоя га.дост и си търсят оправдание
25
6
 
8
 
! Отговори
До БОБИ и подобни преди 3 години
Боби ,пропагандата беше наша соц. практика! 45 години живяхме в лозунги за социалистическит рай и гнилият капитализъм Само че 100%от децата на руските държавници на висок пост,са западни възпитаници.Завършили са вАнглия,САЩ,Германия и Швейцария.Учат там,имат къщи и имоти и след това живеяттам.Родителите уж са патриоти,а пращат децата си на запад!...Да ще залезе западът и ще изгние ,това го чуваме от 75 години и всеки се стреми към ,,залязващите",а не към Саратов или Иркутск!!!
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
смех горна волта атакува великите щатиили те на са велики или онова не е горна волта
23
6
 
8
 
! Отговори
бум преди 3 години
Не знам защо Русия изобщо влиза в обяснителен режим на терористите сащ?!
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе тия кравари нямали да спрът да *** като прасетабили най велики в техниката пък *** им правели кибер атакада кажат кое е вернотовинаги лъжат и на висок глас днеска едно утре точно обратнотона цел свят обясняват че русия била горна волта с бензиностанция пък сега ревът от кибер атакида си изнесат лабораториите за биологично оръжие дето обзаведоха в украйнаи по-старите дето са в грузия- кому го търсят там нали си и мат държава
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиТе им знаят и кътните зъбки на Кремъл и си ги хакват по всички азимути. Проблема е че Кремъл дори не разбират че са ги хакнали.
20
4
 
8
 
! Отговори
това са сащ преди 3 години
До Анонимен 11Да 30 години видяхме кой е злодея,потопил света в кръв....Ирак,Либия,Сирия и тн.