Twitter блокира акаунта на Тръмп за постоянно

Президентът обмисля създаване на своя алтернативна платформа
9 яну 2021 07:30, Петя Славова
282
Twitter блокира акаунта на Тръмп за постоянно
Снимка: БГНЕС

След като блокира за постоянно личния акаунт на президента Доналд Тръмп, снощи социалната мрежа Туитър съобщи, че ще вземе мерки срещу всеки друг акаунт в своята система, ако все още действащият президент на САЩ започне да го използва, предаде ТАСС, цитирайки представител на мрежата.

Още по темата

Последва и съобщение, че Туитър спира акаунта на президентската кампания на Тръмп - @TeamTrump, заради нарушаване на правилата на мрежата, предава БТА.

Ръководството на компанията, чиято собственост е Туитър, заяви, че смята да предаде контрола над официалните акаунти на президента на САЩ и на Белия дом на демократа Джо Байдън, след като той положи клетва като следващия президент на страната на 20 януари.

Именно на тези акаунти в Туитър Тръмп се опита да пусне свои туитове след блокирането на личната му страница там, но те бяха веднага отстранени от модераторите на мрежата.

После текстовете на тези туитове бяха разпространени от пресслужбата на Белия дом. "Както аз отдавна казвах, Туитър отива все по-далече и по-далече в ограничаването на свободата на словото, и ето че днес служителите на Туитър, в координация с демократите и радикалните леви, премахнаха моя акаунт от тяхната мрежа, за да заставят мене и вас да мълчим", написа Тръмп, цитиран от ТАСС.

Президентът републиканец обяви, че разглежда възможността за създаване на собствена, алтернативна на Туитър платформа, след като неговата бе блокирана от администрацията на социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: САЩtwitterДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
27
 
9
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Хахаха. Тръмпанзета в несвяст, част поредна :)
190
11
 
4
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 3 години
До АнонименПрезидента на САЩ, управлява според правилата на Конституцията! А Американската Конституция се е погрижила да коригира грешки на народа, каквито се случват.
189
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия гаврят бай Дончо нарциса.
188
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на Резидента Радеффф кога ще му блокират акаунтите?
187
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Когато нападат Капитолия това е нападение на демокрацията от терористи. Когато нападат нашия парламент това е висша изява на демокрацията от единствените достойни граждани (според изказването на нашия президент)."Това е най-жалкото че благодарение на Тръмп и неговия началник Путин, Америка също се напълни с комунистически провокатори. Няма спасение от тях. Той затова Мъск иска да бяга на Марс.
186
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаистината и тръмп са 2 коренно различни неща като огъня и водата. У Тръмп няма да намериш и една дума истина, само един дълъг лъжлив език без мозък в главата, същата анатомия както при комуниста.
185
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато нападат Капитолия това е нападение на демокрацията от терористи.Когато нападат нашия парламент това е висша изява на демокрацията от единствените достойни граждани (според изказването на нашия президент).
184
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стана напълно ясно че президента не управлява САЩ. Той е фототапет за красота също като нашия президент. САЩ се управляват от дълбокото правителство. Ако президента не слушка го ошамарват.
183
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** се надпреварват кой по-неграмотно да се изкаже за ситуацията.
182
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ паднаха на 112 място по свобода на словото.
181
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е репресиран от режима на олигархията в САЩ. Санкции срещу режима, НАТО и ЕС да защитят свободата на словото, да осъдят репресиите и да наложат санкции.
180
2
 
20
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Това ви,, демокрацията"...! Сатанисти те я използват непрекъснато, докато отзад ти го начукват неусетно... Тръмп може да е ***, но са го избрали официално, и е президент на над 400 милиона американци... Тепе битката за Новия Световен ред, където всички ще сме роби на една шепа сатанисти... Ходете да се ваксинирате, ама бързо! 53846
179
0
 
16
 
! Отговори
Kosta преди 3 години
Тоест, има две демокрации, и двете американски. Нейната експортна версия с цветни революции, с раздаване на бисквити, с намеса във вътрешните работи, постоянни призиви към властите на трети страни да не използват сила. И има втори вариант, където може и трябва да се направи всичко, което е в интерес на тези, които държат властта.
178
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Демокрацията" на левите либерали начело с Алцхаймера Байдън- блокиране на акаунти, обявяване на всеки който не е съгласен с тях за расист, фашист, хомофоб, сексист ивсякакви други шаблони. Това е началото на лява диктатура, според новият план на демократите в официалните документи ще бъдат премахнати думите-Баща, МайкаМъж, Жена и други. Е това е "демокрация" .
177
0
 
8
 
! Отговори
Kosta преди 3 години
В САЩ е създаден модел на демокрация, удобен за самите САЩ, или по-скоро за нейното политическо установяване. Така че демонстрантите, които нахлуват от сградата на парламента-това е добре, където това се случва в интерес на Вашингтон. Където помага да се доведат проамериканските политици на власт. Същото развитие на събитията в самите държави е позор, нарушение на демокрацията, и в случай на такова развитие на събитията, можете съвсем спокойно да застреляте някого. Буквално. Тоест, има две демокрации, и двете американски. Нейната експортна версия с цветни революции, с раздаване на бисквити, с
176
4
 
29
 
! Отговори
истината преди 3 години
Не е случайност това което се случва с Тръмп точно 12 дена преди края на мандата му.Защо точно 12 дена преди края на мандата искат да го махат? Първо защото излизат все повече доказателства за манипулациите на изборите , напишете #italydidit и ще разберете какво се е случило в Рим.Второто е че ако го импийчнат сега , няма да може да се кандидатира 2024 година за втори мандат. Демонкратите се страхуват яко от Тръмп и има защо.
175
1
 
16
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Тъм но ко жи те бесняха и разсипваха щатите цяла година,ама не се чу ФБР да е арестувало някой или някоя май му на да е била подведена под съдебна отговорност?!А в случая наглите демократи се канят на Тръмп като колачи на коледно пра се,и на никой това не му изглежда странно!Само че в предишния случай тълпите вилняха на улицата ,а в сега им седнаха на столовете в светая светих и капитолийските червени аристократи се чувстват засегнати и обидени!!Все едно тъм но лик е докоснал бледолика с пакет
174
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатурата на олигархията в САЩ цензурира Тръмп.Ще използва руски и китайски свободни социални мрежи и медии.
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блокирайте фейсбуците и на нашите главанаци.
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компанията собственик на Туитър е фейсбук...неофициално...***