Тръмп осъди щурма на Конгреса, обеща плавен преход на властта

В сряда той нарече хората, направили това, „патриоти“
8 яну 2021 08:44, Елка Василева
32
Тръмп осъди щурма на Конгреса, обеща плавен преход на властта
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди щурма на Капитолия, призова за спокойствие и обеща да осигури безпроблемен преход на властта.

Тръмп направи това във видеообръщение в Тwitter, след като получи разрешение от социалната мрежа отново да може да публикува в нея. Платформата блокира профила му за 12 часа и обяви, че може да забрани достъпа му за постоянно, ако отново наруши правилата на платформата.

Още по темата

Действащият американски президент пусна в Тwitter няколко съобщения в сряда, наричайки хората, щурмуващи Капитолия "патриоти", припомня БНТ.

В новото си видео в Тwitter Тръмп посочва още, че щабът му активно е използвал всяка законна възможност да оспори резултатите от изборите и по този начин се е борил за защита на американската демокрация.

"Конгресът утвърди резултатите. Новата администрация ще бъде въведена в длъжност на 20 януари. Ще се съсредоточа върху плавен, безупречен и безпроблемен преход на властта. Този момент изисква изцеление и помирение", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.
 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Едно е да си гледаш интереса и интересите на свързаните с теб, друго е да обявиш Русия за враг 1 както направи Байдън.Тръмп не е толкова краен относно страните от бившия Източен блок.Ценя и това, че поставя здравия национализъм над недомисления глобализъм, от който някои са си направили сметчицата да спечелят. Между здрав национализъм и краен нацизъм има голяма разлика и първото трябва да се цени. Прекаленото толериране на агресивен глобализъм ще доведе до краен нацизъм като ответна реакция.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30Тръмп за 4г.,не стопли отношенията с Русия ,а искате това да стане вторият му мандат.Жестоките санкции на фирми участващи в ,,Северен поток",доказват ,че дори и да бе спечелил ,Тръмп нямаше да ,промени политиката спрямо Русия.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25Има по-сериозна причина Русия да е недоволна от тези резултати на изборите в САЩ.Тръмп се стараеше да нормализира и стопли отношенията между Русия и САЩ, а Брайдън открито обяви Русия за враг 1.Ние също не печелим нищо, ако нещата вървят в тази посока. За нас може да стане много лошо, ако се стигне до въоръжен сблъсък между НАТО и Русия.
27
0
 
3
 
! Отговори
Аз не искам преди 1 година
Не искам Тръмп да сдава властта.Не живея в Америка, но не мога да игнорирам факта, че САЩ дава тон на много неща, които се случват по света.Не ми е нито спокойно, нито уютно в свят, в който тази авторитетна държава се кани да забрани употребата на думите "баща", майка", "той" и тя" в официалните документи.Това се канят да направят представителите на Брайдъновата партия в Конгреса.Когато се посяга на нормални неща и на ценности, които крепят нашата цивилизация, по-твърди действия са оправдани.
26
0
 
3
 
! Отговори
много се оака преди 1 година
Тръмп обещава всичко защото единствената му цел вече не е президентския стол, а да избегне затвора.
25
0
 
1
 
! Отговори
Пян Гъ преди 1 година
Боже, колко заблуден народ! Нещата са черно (Тръмп)-бели (Байдън), друго няма!? Ще го кажа така: началото на края за държавно обединение, доминирало в света от ПСВ ДОСЕГА, но не и занапред! Следва плавен ход надолу. И 2-та, ДТр и ДжБ, са абсолютно неприемливи, особено 2-ят заради расизма на демократите. Сега феновете му в БГ ще могат да получат повиквателни за Източния фронт и да загинат за родината с достойнство от руското "кофти" оръжие. В моя взвод. Напред към безсмъртието!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОбективноА аз не очаквах, знаейки КОЙ го е инсталирал там, на поста.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и друг момент. На руското общество изборите за президент в САЩ бяха представени като като абсолютно фалшиви и нагласени. Сигурен съм че 95% от руснаците твърдо вярват в това. Тази нагласа сред руснаците беше целенасочено култивирана от руската пропаганда, защото човек който е убеден че навсякъде изборите са нагласени и фалшифицирани няма да роптае при фалшифициране на изборите в Русия.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20Напълно съм съгласен с твоят коментар. И аз точно това исках да кажа - че Тръмп бе един фалшив герой. Жалко че много хора в БГ ( съдейки по коментарите) не са го разбрали.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16"Ако Тръмп беше направил опит за преврат щеше да използва армията."Това няма как да стане защото по конституция армията не може да се използва за политически цели на територията на САЩ. Ако си спомняш при разгорещения спор дали при отказ Тръмп да напусне поста може да се намеси армията, началникът на ГЩ обясни че това няма как да стане защото е забранено от конституцията. Друг е въпроса ако някой реши да не спазва конституцията както става обикновено в Русия.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше ясно, че Тръмп ще загуби още когато беше избран като президент.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Не мога да разбера - Тръмп 6 месеца преди изборите казваше че тези избори ще са фалшиви."Поставената задача на Тръмп от Путин беше да дискредитира демокрацията, а демокрацията се крепи най-вече на честни избори. Удряйки по изборите той рушеше вярата на обществото в демокрацията. Истинското желание на Путин беше не Тръмп да е президент а да разруши устоите на американската демокрация. Трябва да признаем че този план успя поне на 75%. Това е истината за президентството на Тръмп.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е един клоун. Говори пълни глупости и 99% от случаите са базирани на това което е чул по медиите или интернет, а не на факти. Те и за това работническата класа го обичат защото им говори това което искат да чуят.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16Нямаше как да извика армията понеже разбра че всички около него го напуснаха и никой не го слуша освен Руди и няколко сенатора и представители. Затова се опита да насочи армията от съпортери ама не му се получи. Общо казано - лузер.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наш Фиги е същата стока.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14Ако Тръмп беше направил опит за преврат щеше да използва армията.В конгреса влязоха хора облечени като Тръмп съпортъри но то всеки може да се облече така в Сащ.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера - Тръмп 6 месеца преди изборите казваше че тези избори ще са фалшиви. Е какво прави 6 месеца? Спа ли или се подготвяше за това което стана вчера? Той оспорва 4 или 6 щата като поне 2 от тях са републикански. Какво направи той за да предотврати фалшифицирането на изборите? Нищо! Може би защото тези избори бяха перфектни, блестящи и много точни (както самият той обича да се изразява).
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След опита за преврат организиран лично от Тръмп сега му предстоят тежки обвинения в държавна измяна. Адвокатите на Тръмп проучват въпроса, дали е възможно Тръмп още в ролята си на президент да се самопомилва. Повечето юристи смятат че президента не може да се самопомилва тъй-като той става недосегаем при извършването на всякакви възможни престъпления, а това е против равенството пред закона гарантирано от конституцията. Личното ми мнение е че този човек ще избяга в Русия.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фигуранта да вземе пример като подстрекава към насилие и саморазправа до къде може да стигне.
11
1
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
ТуитърМюитър ,като за видяли зор и са го отблокирани ! Почва гражданска война в САЩ! Продавайте доларите,скоро ще са само хартия!