От Facebook категорични: Няма да отключим профила на Тръмп

Той е нарушил основно правило на тяхната компания
12 яну 2021 08:18,
146
От Facebook категорични: Няма да отключим профила на Тръмп
Снимка: БГНЕС

Facebook съобщи, че няма да вдигне забраната върху профила на Доналд Тръмп. От най-голямата социална мрежа на света заявиха, че президентът на САЩ е нарушил основно правило на тяхната компания, като е агитирал към насилие.

Забраната на акаунта на Тръмп в Twitter и профила му във Facebook предизвикаха големи дебати. Много анализатори поставят въпроса дали интернет компаниите имат правото да отнемат думата на политик или обществена личност, съобщава Нова тв.

От Facebook засега са категорични. Те обявяват, че след изборите за президент на Съединените щати през 2016-та, социалната мрежа е била силно критикувана за безконтролното разпространение на лъжи и пропаганда. Били са въведени правила, които сега Тръмп е нарушил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: FacebookСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кактп вървят нещата съвсем скоро Котай,Русия и всеки който има възможност ще си направи такива платформи като Фейсбук и Туйтър където хората свободно ще могат да изразяват мнението си и тогава хазарчетата с нетрадиционна сексуалност като Цъкарбърг ще духат супата.
67
0
 
0
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
До пияница мистикАко беше български фб, мутрата щеше да е всеки ден като лого- на хоум пейджа.Но, няма как в една посткомунистическа държава, в която все още управляват ченгета и мутри, да се създаде нещо като ФБ.Просто не е така устроен света.Жалко, но факт.
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, анархистчетата и псевдопатрЕотарите цвилят.Ами, да...всяка компания си има правила. И те важат за всички- дори и за президентите.Когато президента ти е отявлен ид..от, нормално е да имаш свободата да му спреш акаунта.Но, за невероятните експерти по демокрация в България, това било нарушаване на правата.Не, другари и другарки. В огромна грешка сте. Демокрацията е права, свободи, но и правила.И който не ги спазва- последствия- ако ще и да си президент.
65
2
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Добре дошли в технократската дистопия, където корпорациите управляват правителствата и избраните лидери нямат глас. Където някой си в някакъв офис решава дали президента на най-богатата страна на планетата има право да говори с гражданите на държавата си.
64
6
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ако Фейсбук беше открит от българин, на Фигуранта профила за подстрекаване към метежи и погроми не просто щеше да бъде заключен, а изтрит :)))
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ отдавна е комунизъм, ама не ви се вярваше...Американска мечта, дрън дрънТам права имат само църните и латиносите!
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му се връзвайте на тоя феисбоклук,скоро ще им затворят ЛАМПАТА!
61
2
 
15
 
! Отговори
преди 3 години
До Анонимен 60В такъв случай трябва от компанията да забранят милиони профили на хора които твърдят неща които не са верни. Това включва диктатори които управляват държави посредством терор.Ако Тръмп е писал толкова много лоши неща преди месеци защо чак сега ?Кое точно негово писание СЕГА наложи забаната на профила му ?
60
2
 
15
 
! Отговори
След черен президент преди 3 години
трудно би била избрана черна президентка.И ето го варианта:избира се сениленбял президент с черна хиперактивна вицепрезидентка,която ще му сменяполитическите памперси и ще управлява вместо него.Да живее демокрацията.
59
4
 
22
 
! Отговори
Демократите в САЩ преди 3 години
унищожиха същността на демокрацията като политическа категория.Демокрацияспоред тях означава не власт на народа(мнозинството над малцинството),апривилегироване на всякакъв вид маргинали и принуда над мнозинството даизпълнява капризите им във всички области.За съжаление,САЩ,като знаменосецна свободния свят,дава грешни сигнали и създава извратен вид демокрация,която се копира безрезервно от останалия свят.Тръмп започна борба с тях ибе медийно унищожен.Настават тежки времена за нормалните.
58
4
 
10
 
! Отговори
до Анти Тръмп преди 3 години
Колега, целта на кампанията против Тромпета е кристално ясна и прозаична, а имено:На никой повече и през ум да не му мине да се изправи срещу Deep State!!!!!!!!!!
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотото ла Нео-ЛибероГлистите, под покрова на Псевдо - Демокрацията е:"Който не е с нас е против нас"!!!!!!!!Толерантност???Свобода на мнението ви???Свободна преса и свобода на словото???Майтапчии...Нео-Либералите скоро ще надминат и комунистите по времето на Соца!!!!
56
4
 
18
 
! Отговори
Анти Тръмп преди 3 години
кампанията цели когато,след 4 години избирателите,сърбали попарата насенилния ухилен старец(който си бърка дори роднините)и властолюбиватаму цветна заместничка,която вероятно ще управлява вместо ошашавениястарец,реномето на Тръмп пред избирателите да е унищожено,за да неможе да се яви пак и да консолидира масовите американци,които са белии хетеросексуални на борба с тоталните извращения и привилегироване вСАЩ на маргинали но расова,етническа,сексуална и политическа основа.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре дошли в "свободната демокрация" и "свободата на словото"! После пак за същите "демократи" (ГРОБ) си гласувай народе и си мисли, че това е "най-малкото зло"! Ама после нямате моралното право да псувате, ей, получили сте каквото сте си избрали!
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зорлем си разделиха обществото, а после нещата се оправят трудно.
53
0
 
5
 
! Отговори
След преди 3 години
енергоносителите и оръжията,информацията се изяви като най-важнастратегическа стока.Заливането с дезинформация от култови медии исоц.мреци е любим похват на световните(и нашите)задкулисни кукловодии куклите на конци-политици.Трудно изпълнимо е съдебно преследванена създателите на фейк новини-те се крият зад клишета като свобода насловото и право да не разкриваш източниците си.Но свобода на словотоне означава свобода на лъжата.Е,върви доказвай,че нямаш сестра.Биткасрещу фейка?Кауза пердута
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе оставете го човека да си доизкара мандата спокойно и след това сменете властта спокойно,все пак,той е още президент!
51
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1ъ"От компанията не уточниха как точно Тръмп е агитирал към насилие."Да ти уточня, от 2 месеца Тръмп твърди че той е победител и е измамен на изборите. Много лековерни хора му повярваха и призовани от него да му помогнат се стигна до жертви и насилие. Сега Тръмп го увърта и не иска да поеме своята лична отговорност.
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видя снимка на основателя на -феисбук веднага разбирам , че е момче с краино леви наклонности , обичащо черната мьжественностТака , че няма нищо чудноТръмп е мьжкар
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сидеров, Симеонов, Бареков Нинова, С. Трифонов загряха, че трябва да имат телевизии и да промиват главите на хората. Защо Тръмп не направи тел. канал, платформа, вестник, или...каквото трябва да контактува с избирателите си? Защо не се оттърва от тези републиканци, които него искаха от 1-я ден. Спомнете си какво са правили тук след 1944г.