В САЩ се готвят за протести, войници патрулират по улиците

Има опасност от насилие в столиците на всички щати
157
В САЩ се готвят за протести, войници патрулират по улиците
Снимка: БГНЕС

Двойни заграждения защитават Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на законодателни събрания на Илинойс и Охайо са заковани, а въоръжени войници патрулират из столиците на американски щати преди очаквани днес протести, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Полицаи от специалните подразделения на силите на реда пазят Капитолия в щата Джорджия, около Капитолия в Джаксън , Мисисипи, обикалят полицаи с кучета, обучени да откриват експлозиви.

След като ФБР предупреди, че има опасност от насилие в столиците на всички щати, правителствените сгради и символите на американската демокрация започнаха да изглеждат по-скоро като строго охранявани американски посолства в обхванати от война страни, отбелязва АП. Губернатори обявиха извънредно положение, забраниха достъпа на граждани до щатските законодателни събрания и повикаха войници преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън.

Не се съобщават подробности, но се очаква днес в столиците на американски щати да започнат демонстрации, които да продължат до встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари. Властите се опитват да предотвратят повторение на размириците от 6 януари, когато поддръжници на президента Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия във Вашингтон, при което загинаха петима души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: САЩвойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
boss преди 3 години
бай дони, няма да ни липсваш
113
0
 
1
 
! Отговори
Лиляна Христова преди 3 години
Отвориха се границите всеки иска да живее на по добро място. Да се развива да има работа !!!!!!!!!!!.Но това е трудно за самите държави бизнесите непрекъснато си местят работата за поевтина работна ръка има хора които са постоянно безработа емиграцията е голям проблем !!!!!!! Всички държави по света трябва да се борят за своето развитие за да задържат санародниците си .Развитите държави по света са подложени на голямо изитание има голяма престъпност трафиканти оръжие проституция и какво ли не!
112
0
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 3 години
#124Нещо за ролята на САЩ в създаването на Израел и Близкоисточния конфликт?Атомните бомби над Хирошима и Нагасаки?Американското "изнасяне " на демокрация по всички континенти до този моменент е само с една цел-война и печалба.Войната прави кинти.Останалото са празни приказки,с които си обличат намеренията.Последният пример е Арбската пролет.
111
1
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Тоталитарно е да се протестира срещу нашият кандидат , толкова популярен , че дори мьртвите гласуваха за него
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
#89Повтаряш пропаганда, която по дефиниция, гледа избирателно на историята. Като говориш за Виетнамската война, знаеш ли защо съществува Южна Корея, защо Япония днес не е империята извършвала опити с живи хора от завзети територи, а демократична страна, защо Западна Европа, източник на непрестанни конфликти през цялата си история, вкл. две Световни войни, сега е демократична и обединена? Защо Саудитска Арабия, Катар, Йордания са стабилни?
109
4
 
13
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
От назряващата дългосрочна политическа криза в САЩ може да излезе по единствения законен и демократичен начин: Повторение на Изборите, като резултатите се гледат "под лупа". Това обаче е възможно само ако Тръмп въведе военно положение
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи май не чаткаш? Военното положение се въвежда от Тръмп.
107
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаКакво спазване на закона като Баидън идва на власт с изборна фалшификация
106
1
 
3
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Открийте, че ще видите какво ви чака след 20 януари.
105
1
 
3
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Хайде, пак ме изтрийте .
104
0
 
5
 
! Отговори
Барба Бойкос преди 3 години
Винаги ми е било супер Чудно----как в САЩ има САМО ДВЕ ПАРТИИ...А ТЕЗИ ПАРТИИИ--- НЯМАТ ЕВРОПЕСКАТА ТРАДИЦИЯ--ДА ИМАТ ЛИДЕР на Партията си...КАКТО Е В ЕВРОПА ВСЯКА ПАРТИЯ СИ ИМА ЛИДЕР И ПРЕДСЕДАТЕЛ... А В САЩ-- ВСЕКИ ЧЛЕН НА ПАРТИЯТА СИ Е АВТОНОМЕН, И НИКОЙ НЕ МУ ДЪРЖИ СМЕТКА , ИЛИ ПАРТИЕН КОНТРОЛ .И ЗАТОВА ПО-ИЗЯВНИТЕ ИДВАТ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ПО-ГОЛЯМО И МНОГОБРОЙНО НАСЕЛЕНИЕТЕ ГРАДОВЕ И ЩАТИ---НЮ ЙОРК И ЛОС АНДЖЕЛИС .
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южняците си направиха кефа - 2-3 хил.невъоръжени души превзеха Капитолия. По ТВ показаха как сенаторите, хора на години, се изнасяха панически от заседателната зала. Председателката на Сената си забрави в бъркотията ***, в нейния кабинет един южняк преглеждаше изтегнал се в креслото документите на законодателите. Протестиращите сериозно уязвиха Капитолия и демокрацията на САЩ и сега ДП отмъщава чрез Републиканската гвардия. Поредната грешна стъпка: война ли ще водят срещу Юга?
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
магазините кой ще ги брани от луутър кингс?
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бламираш президента си седмица преди завършване на неговия мандат е проява на късогледство и отмъстителност. Републиканците са над 46% от гласоподавателите и те са с голямо предимство в южните щати. Джо Байдън идва на власт под защитата на 25 хил. души от Националната гвардия. Недалновидно е да започнеш властта си с военно положение. Севера срещу Юга - звучи много бойкоборисоффски - насила властелин на САЩ. Байдън е на 78 години- вместо да се готви за среща с Господ, старецът дрънка оръжие ?!
100
5
 
11
 
! Отговори
Леля ми преди 3 години
Тези 2 милиона имат огромни заеми за образованието си, което не е по- добро от на новодошлите. А емигранта работи за трима, все пак ще изпълнява американската мечта. С една дума средната класа е жестоко прецакана, а тя подкрепяше Тръмп. Проблемите няма да се решат и това е поредната Вавилонова кула която ще се срути. 21 век принадлежи на Сащ и развръзката ще настъпи преди 2030. Сащ са създадени с геноцид и робство. Свободните уж демократи заминаха в Сащ , но избиха хора и си доведоха роби.
99
1
 
3
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
До SkПо сладък като закнива? Да и като се хапне сладък и гнил? --
98
2
 
13
 
! Отговори
Леля ми преди 3 години
Реално Сащ са фалирала държава. Средната им класа я няма , а шарените изобщо немогат да се издържат. Индустрията им е изнесена в Китай а в същото време постоянно се внасят и то в огромни количества необразовани хора , за които реално работа няма, а те ако можеха да я създадът щяха да са я създали в държавите си. За да стане картината още по-лоша всяка година се внасят по 1 милион образовани хора, които влизат веднага в пряка конкуренция със завършващите университети в Сащ 2 милиона.
97
1
 
15
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
Ха,ха..пазят най-популярния презедент между живите и мъртвите от "любовта" на народа!
96
0
 
3
 
! Отговори
Sk преди 3 години
До ДианаИзвинявам се, ама като не искаш да ти четат коментара, не го пиши
95
1
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Колкото повече запада, загнива, става по сладък.