Доналд Тръмп напусна за последно Белия дом като президент

Той ще е във Флорида, когато Джо Байдън встъпва в длъжност
Обновена: 20 яну 2021 15:56 | 20 яну 2021 15:49, Нели Христова
82
Доналд Тръмп напусна за последно Белия дом като президент
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп напусна за последен път Белия дом като президент.

Още по темата

Тръмп излезе от имението на изпълнителната власт на Южната поляна малко преди 8:15 часа сутринта местно време, придружен от първата дама Мелания Тръмп.

Той направи няколко кратки коментари, надвиквайки моторите на чакащия го хеликоптер, заявявайки, че да бъде президент е "честта на живота му" и каза "благодаря" на насъбралата се преса. Тръмп заяви, че просто иска да "каже довиждане" и "обичам американския народ". CNN съобщава, че е добавил: "Това няма да е дълго сбогом."

Доналд Тръмп за последен път се качи на Marine One като президент. Хеликоптерът го откара на Joint Base Andrews, където той държа последната си реч. След това се качи на Air Force One.

"Да бъда вашата първа дама беше най-голямата ми чест. Благодаря ви за вашата любов и подкрепа. Ще бъдете в моите мисли и молитви. Бог да ви благослови всички. Бог да благослови вашите семейства. И Бог да благослови тази красива нация. Благодаря ви", тя Мелания Тръмп.

В заключителното си слово като президент Доналд Тръмп обеща "винаги да се бори" и пожела на идващата администрация на Байдън "голям късмет".

"Вие сте невероятни хора. Това е страхотна, страхотна държава. За мен беше най-голямата чест и привилегия да бъда ваш президент", каза Тръмп пред семейството и персонала си.

"Винаги ще се боря за вас. Ще гледам. Ще слушам и ще ви кажа, че бъдещето на тази държава никога не е било по-добро. Пожелавам на новата администрация голям късмет и голям успех. Мисля, че ще имат голям успех. Те имат основата да направят нещо наистина грандиозно", добави Тръмп.

Той също така благодари на вицепрезидента Майк Пенс, втората дама Карън Пенс и конгреса.

 

Той ще бъде във Флорида, когато новоизбраният президент Джо Байдън и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис полагат клетва по обяд. В този момент той вече няма да бъде президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Ехеййййй, те това е демокрация - 1000 танка, 500 оръдия, 300 бронетранспортьори, 50000 командоси, 3-4-*** агенти 007 , комунисти.... !!! Може и балистични ракети да са разположили , за да опазят комунистическия демократ на Америка ! Този цирк ще си го спомнят като фалира държавата им ! Гарантирано от радикалния комунист Камалла Харис ( повече индийска мома).
64
6
 
3
 
! Отговори
Бай Бай, Дончо преди 3 години
... Вече ще четем за Бай ни Дончо само в криминалната хроника . 430 мил. има да връща на Дойче Бааанк. Взети с руски гаранции ... Тръмп Тауър се строи в Масква ... Бизнеса му в Китай е печеливш и плаща повече данъци отколкото в САЩ... Отложени дела за измами го чакат ... Медийна империя планира да си прави , щото му омръзнало да го голят от социалните мрежи... Абее много работа го чака цялата година ........
63
6
 
6
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
До АнонименПРОПУСКАШ ЕДНА ПОДРОБНОСТ... ЗЛАТОТО,КАКТО И ВСИЧКИ ГОРИВА И МЕТАЛИ РОСИЯ ГИ ГРАБИ ОТ КОЛОНИИТЕ... 383 000квадратни,неблагодатни километра е територията на просия,останалото до над милион е колосален грабеж...
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Байдън се кълне долу, а господ кълне отгоре
61
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп какво се сърди. Той да не спечели чисто. И него го обвиниха в измама
60
4
 
17
 
! Отговори
Инаугурацията преди 3 години
почва скоро, вече дават как Рептилите пристигат - Бил Клинтън вече е там!
59
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жив и здрав бай Тръмп. С него беше интересно!С тая мумия Байдън ще е голяма скука!Но в крайна сметка - Глас народен, глас Божи!
58
8
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Какво е това демократично предаване на властта с брутални мерки за сигурност каквито е нямало дори по време на световните войни! Никога никъде не е имало такива мерки! Незнам държава в която встъпване в длъжност да е охранявано от 50 000 души (гвардейци, ФБР, охранители)
57
4
 
16
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Поне Мелания да остане! Ех...
56
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един клоун по-малко. Нашия кога?
55
9
 
19
 
! Отговори
РестИнПийс преди 3 години
Инаугурацията на Байдън = Погребението на САЩ
54
5
 
3
 
! Отговори
McDonald преди 3 години
е в немилост.
53
3
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Вярваш ли си?Тогава защо вече ги гони параноята "победителите"?!.....Може би имаш други данни......нака ги видим?
52
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Тръмп гласуваха 74 млн. американци, а за Байдън .....81 млн!!!Вярваш ли си?Тогава защо вече ги гони параноята "победителите"?!
51
8
 
12
 
! Отговори
Каскети смачкани преди 3 години
гледайте внимателно.....свидетели сте на демокрация в действие. Няма да доживеете да я видите в блатная.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бТВ и Нова се скъсаха да се надпреварват ...много е им е мил сащ ,та коментират че целия свят очаквал новия дедо ,кви лъжи !
49
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Тръмп гласуваха 74 млн. американци, а за Байдън .....81 млн!!!
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашингтон (Военната мощ) се срутва пред очите на всички.........Външната ти тоалетна е пред срутване.
47
7
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
За Тръмп гласуваха 74 млн. американци, а за Байдън ... абе, няма значение, той е новият президент!
46
10
 
3
 
! Отговори
Християнка преди 3 години
Доналд Тръмп e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.