Оправданият Тръмп обеща да защитава "величието на Америка"

Той отново се представи за жертва на лов на вещици
14 фев 2021 07:40, Елка Василева
73
Оправданият Тръмп обеща да защитава "величието на Америка"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, когото Сенатът оправда по обвинението в подстрекателство към бунт, обеща да продължи да защитава "величието на Америка", предаде Франс прес.

"Нашето великолепно, историческо и патриотично движение "Да направим Америка отново велика" едва сега започва", реагира Тръмп в комюнике, в което отново се представи за жертва на "лов на вещици".

Още по темата

"През идните месеци ще имам да споделя много неща с вас и нямам търпение да продължа нашето невероятно приключение по пътя към величието на Америка", добави той, без да уточни как вижда политическото си бъдеще.

Тръмп благодари на всички сенатори, "които защитиха гордо конституцията" и разкритикува процеса по импийчмънт като "нова фаза от най-големия лов на вещици в историята".

"Никой президент никога не е бил третиран по такъв начин", заяви той.

Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". Необходимото за осъждането му мнозинство от две трети в горната камара не бе достигнато, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Отивай да спиш - малък си още да ги разбираш тези неща с курсовете и интеграциите а и с правописа в коментарите. Хайде със здраве пак.
31
6
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Прав си - ресурсът ми и познанията ми са много повече и по-добри от ресурсът ти и познанията ти. Макар и да си оставаш инвалид - радвам се че научи поне нещо днес. Хайде със здраве.
30
18
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Аз никъде не казвам за колко време са се развили китайците. Казвам, че Тръмп играе двойна игра с Китай. Говори, че ще ги разбие, а по негово време имаше цели колонии китайци в Америка. Дори министъра на транспорта беше китайка. Сега ще видим.
29
4
 
0
 
! Отговори
41 от коя секта си преди 3 години
каскет?
28
12
 
1
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Тръмп е по-голям............единствено отПутьо блатен.
27
5
 
24
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Тръмп е по-голям и от двете партии в момента. Много ги е страх от него.
26
4
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
И ти като го написа правилно - какво стана? Веднага ти сложиха *** на правописа. Затова ще си останеш ***.
25
9
 
7
 
! Отговори
трън падението преди 3 години
ще защитавал "величието", което той заличи.......mental handicap.
24
10
 
10
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
дончУ белината няма да ми избяга.
23
2
 
8
 
! Отговори
Простак по лента преди 3 години
Прави впечатление твърде оскъдното медийно отразяване на новата власт....?!.ру няма да го "отразят" каскет смачкан.
22
20
 
8
 
! Отговори
Този идиот преди 3 години
изпрати Qукувиците в Капитолия, а той се скри в Белия дом.
21
6
 
3
 
! Отговори
-- преди 3 години
Всички тук сте едни познавачи на Америка, направо да ти падне шапката. Направо ще изпреварите Я Кедми, разбира се ако знаете кой е той.
20
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политически може и да го оправдаха Тръмп в Сената но финансово в съда няма да могат. Скоро ще дойде краят на недоразумението което започна преди 5 години и след няколко месеца никой няма да си спомня за него.
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То по-голямо величие от това в момента - здраве му кажи... Освен да се самозакопаят под земята американците, накъде повече...???
18
7
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Когато фактите говорят - тапаците мълчат. Никой не е длъжен да чете лъжите и фалшивите новини. Това само ще ни доведе до нов 6ти Януари.
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ура, мъжкарството победи джендърството, рунд първи! Треперете глобалисти-***! На следващите избори Тръмп ще бъде победител, защото това, което не го уби го прави по-силен.
16
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един от ЮгКато си *** и не ги разбираш нещата - моля не коментирай. Остави тази работа на умните. Официална статистика за безработицата след като Байдън встъпи в длъжност още няма. Ти да не работиш в бюрото по заетостта че ги знаеш тези статистики. Ако бензина се е дигнал във Флорида с един долар то е сигурно така понеже някой трябва да спонсорира любимият ти оранжев клоун. В другите щати доколкото данните показват няма такъв проблем.
15
33
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Фактите този път (за разлика от предишният импичмънт) показаха черно на бяло че Тръмп беше подстрекател за нахлуването в Конгреса и не само това ами че искаше по нечестен път да задържи властта. 7те републикански сенатора които гласуваха за импичмънта са истински герои. Останалите 43 да му мислят като им дойде времето за преизбиране.
14
32
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Китай са напред, защото Тръмп им даде шанс, докато се преструваше, че щял да ги спре!!Така е като го изтърваха въобще да вземе властта.
13
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите са пътници. Китай вече ги изпревариха перманентно.