ФБР отчита задълбочаване на вътрешния тероризъм в САЩ

Тройно повече арести са извършени за расизъм
3 мар 2021 12:41, Ния Христова
29
ФБР отчита задълбочаване на вътрешния тероризъм в САЩ
Снимка: БГНЕС
Проблемът с вътрешния тероризъм в Съединените щати значително се задълбочава през последните години. Това заяви директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Кристофър Рей по време на изслушване в правния комитет на Сената на САЩ.
 
Той посочи още, че броят на случаите, които са свързани с подобни екстремистки дейности в страната, се е удвоил през последните години.
 
"Що се отнася до вътрешния насилствен екстремизъм, броят на делата се е увеличил значително. Когато оглавих бюрото (през 2017 г.), имаше около 1000 дела, до края на миналата година – 1400. Сега 2 000 дела са в ход. Арестите срещу пропагандиращите превъзходството на бялата раса са се утроили миналата година в сравнение с 2017 г."
 
"За съжаление, (събитията, свързани с щурма на Конгреса на САЩ) на 6 януари не са изолирано явление. Проблемът с вътрешния тероризъм наподобява рак с метастази, разпространяващ се в цялата страна и е малко вероятно да изчезне в скоро време", каза Рей.
 
Той отправи призив към ръководствата на социалните мрежи да си сътрудничат с правоприлагащите органи за идентифициране на материали от екстремистки и друг нелегален характер. Освен това директорът на ФБР подчерта интензивността на екстремистката реториката в интернет пространството, пише БГНЕС.

29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20, пак ли Тръмп ти е виновен ве кухар? Него го няма отдавна на политическата сцена, ама явно МНОГО ви е бръкнал с чадъра, отворил е и ОЩЕ дърпа навън, а?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, това им е наратива, знаем го. Глобално затопляне, вътрешен тероризъм, пандемии, "расизъм", "равенство", уайт съпремаси, лгбт права....края е близо! Моралния упадък на обществото е в най-ниската си точка от началото.
Скоро очаквайте папата да застане начело на света, религиозно и политически (задкулисно). Всички лидери ще го канят и ще се съобразяват с него. Все пак папството е Антихриста.
Молим се на Христос да дойде втори път и да заличи тая мерзост веднъж и завинаги.
23
0
 
3
 
! Отговори
вр преди 1 месец
Вече Байдън е виновен.
Долу!
22
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 месец
1 бял - Расист
2-ма бели - Нацист
3-ма бели - Вътрешни Терористи

Юдеи-Семите така наредиха, само Черните Живота са от Значение!
21
0
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Еволюирала комунистическа идея в американско дело ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран. София (2014).
20
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами как няма ФБР да отчита повишение на вътрешния тероризъм. На 6-ти януари башибозукът на Тръмп направи опит за преврат.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Власт, власт и пак власт!

Който ведъж е вкусил от "Върховната Власт" забравя за всичко друго - богатства, пари, развлечения... всичко това губи контраст в сравнение с Власта!

Да обявиш едва ли не над 70 милиона от собственото си население във "вътрешен тероризъм",за да обезопасиш и съхраниш Власта си на всяка цена е върхът на цинизма!

Дано да греша, но обикновените амириканци ги очакват доста "интересни времена"!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко против официалната власт е тероризъм.
Никой не го интетесува бедните под мостовете, наркоманите на всеки ъгъл, сводниците, продавачите на дрога и оръжие.
17
0
 
3
 
! Отговори
ККК преди 1 месец
Той беше прав !
16
5
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Бях аростен американофоб преди ,но след като разбрах каква балтия им готвят техните собствени предатели демократската педо сатанинска партия,ми стана жал чак!ФАЩ ги пишете бегали отвсякъде ,перестройата на СССР ще е като рачходка в парка в сравнение с това което ще им се случи!Всеки по можещ бял нормален човек отдавна се е изнесъл от там!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ са хитри.

Дали за оръжие на народа, за да могат да стрелят срещу него.

Каубойски дуел.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онзи ден гледах съветника на Обама, който каза че след 20 години в САЩ населението ще е "преобладаващо небяло". После човечеца каза, че САЩ трябва да бъде част от ЕС и че е "гарант за демократичните процеси" в Европа!

Е не мога да се сдържа и да не се запитам, кой е гарант? Преобладаващо небялото население отвъд океана ще е гарант за правовия ред в държавите с преобладаващо бяло население!
Не съм расист, ама не се стърпях!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е САЩ да опитат от собственото си лекарство!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ФБР отчита за тероризъм всяко дело, което някой им казва, ч ее от расистки подбуди, защото хем конгреса ги натиска да се справят с расизма, хем им дава повече пари за "справяне", хем ги е страх, да не кажат че са нещо-исти.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиони чакат на социални помощи, други се занимават със сводничество, останалите спят под мостове или работят за Синалоа, те за някакъв тероризъм от 1000 души се кахърят.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А поговорката "Рибата вмирисва откъм главата" защо се пропуска?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То чип във ваксините няма, ама както драпат за вакса паспорти там ша е якото следене, и на ФБР много ще им хареса кат прибави и социалните млежи, як контрол и репресии на всички другомислещи извън правата толесака вяра, вярно света няма да е същия
8
1
 
17
 
! Отговори
Времето на убийците преди 1 месец
Пропуснали са да отбележат, че операцията "Ковид-19", довела до идването на Джо Байдън-Избрания в Белия дом, е най-ярък пример за политически мотивиран тероризъм, при който пряката мишена не е конкретно лице.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакаме Василев да ни обясни ...
6
1
 
6
 
! Отговори
ФБР не е важно преди 1 месец
какво отчита, а какво ЦРУ ще отчете.