САЩ иска да развива партньорството си с България

Държавният секретар с поздравителен адрес за националния ни празник
122
САЩ иска да развива партньорството си с България
Снимка: БГНЕС

"Като приятели, съюзници и партньори, САЩ и България споделят ангажимента си към свободата, правата на човека, демократичните и отговорни институции, сигурността и пазарната икономика. Поддържането на тези трудно извоювани ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим да го правим – за себе си и за бъдещите поколения“, се казва в поздравлението на държавния секретар.

"Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато сте начело тази година на инициатива "Три морета“ и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, укрепваме нашите институции, справяме се с общи регионални и глобални предизвикателства и доразвиваме стратегическото си партньорство”, подчертава държавният секретар, цитиран от БГНЕС.

"Отправям най-добри пожелания за една спокойна, здрава и просперираща година и очаквам бъдещо развитие на приятелството и все по-тясно сътрудничество“, написа още Блинкен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: САЩпразник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни и същи простотии за ценности и демокрации. При вас всичко е криворазбрано. Заврете си ги в задниците тия ценности и откъдето сте дошли
94
0
 
3
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Защо ли?
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позволено ли ни е да кажем "Не, благодаря"?
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива партньори не ни трябват врагове.
91
2
 
7
 
! Отговори
Сащ преди 3 години
ша ва развиваме както развихме украйна
90
1
 
5
 
! Отговори
Как няма да искат, преди 3 години
такива бу дали къде ще намерят, всичко плащаме предварително, и не се знае дали ще го получим. Самолети така платихме, сега ваксини, и все сме прецакани!? На краварите им трябват ***, иначе кого ще доят!?
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската демокрация е като залежала стока в магазин. Пробутват я за злато и коприна на всеки, но то наивници вече не останаха и никой не я иска даже и без пари.Освен това в света никога не е съществувала демокрация, каквато я описват те.Не се лъжете, няма демокрация, има интереси.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно ще изглежда това партньорство?Как България ще партнира на САЩ?Вълк и агне не могат да са приятели, ако пък вълкът не изяде агнето винаги ще го стриже.Партньори на САЩ могат да бъдат равноправни нации, като Русия или Китай, а за България ролята на статист, донор и слуга.Кого заблуждават?
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ няма партньори, има васали или врагове.
86
1
 
2
 
! Отговори
Тъпунгер преди 3 години
Щирлиц, никой не ви брои за живи, без значение 5,000,000 или 5000000000000.
85
6
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Страната,чийто посланик обяви на всеослушание,че България не им трябва с повече от 5 000 000 население,не може да бъде приятел никому!Да си прибират пожеланията където слънце не огрява.
84
7
 
12
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 3 години
Тия ша искат да продължават да ни цицат и дерат!!!
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Сащ нищо не прави да защити хомосексуалистите в Япония и Китай.Пълно е с гйове ама от срам властта ги разгинва докога?
82
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците и поляците мръднаха ли си здника да ни освободят?Да се махат от земите НИ
81
2
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
аз съм бат бироче пък и си търся вашите женки за партньорки у тиндъро. давам им го и тритя дупки и ги пускам да си ходят. та и хамериканците така. те ще ни спират проектите, ще ни продават хартиени самолети, ще ни копат златото а ние ще се радваме че ни оставят тиквуний за вожд на тузямците. алау акбар. да идват следващите.
80
5
 
6
 
! Отговори
Убиват децата! преди 3 години
Генетиката на западния човек се променя. Не повече от 4-6% се определят като хомосексуалисти, но процентът на младите хора сред тях е голям. Всеки 6ти американец в САЩ между 18 и 32 г. се идентифицира с тези общества. Децата се възпитават че така трябва, че така е правилно и под лозунгите на тази тоталитарна пропаганда хората на запад се превръщат в психопати. Правен е експеримент с деца: дава се на 6 деца да опитват храна, на пет сладка, на шестото солена и ги питат за вкуса - сладко, казват петте, и шестото гледа, гледа и казва - ами... сладко.
79
16
 
0
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 3 години
Хомосексуализмът е най-правилната ориентация, но българите са глyпаци и не могат да го разберат това нещо.
78
3
 
9
 
! Отговори
Хюмъм райтс юесей преди 3 години
Бял християнин. Афроамериканец трансджендър. Евреин. Имат ли равни права в САЩ. Какво ще се случи с първия ако публично афишира своята идентичност, и какво ще се случи с другите двама...? Какво ще се случи ако един студент в САЩ, или един журналист, или писател, или обикновен американце публично обяви в социалните мрежи или медии, че е горд с принадлежността си към бялата християнска общност?Толкова за равните човешки права в демократичните САЩ.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През април 2014 г. модерният американски миноносец Доналд Кук с 96 крилати ракети навлезе в Черно море, което предизвика недоволство в Русия. Изведнъж над модерният миноносец прелетя тактически бомбардировач от 60те години на миналия век Су-24 с комплекс "Хибин". И разрушителят ослепя и оглуша. "Електронният му мозък" умря. Ако нещо се беше случило, в този момент корабът можеше да бъде унищожен от първата ракета. В резултат на това "Доналд Кук" беше принуден да прекъсне задачата си и да отиде до най-близкото румънско пристанище под ръчното управление на зашеметените офицери...
76
2
 
12
 
! Отговори
пецата преди 3 години
виждали ли сте вълк и овца партньори защото аз не