Байдън: До края на месеца в САЩ ще има 100 милиона ваксинирани

Американският президент призова хората да се ваксинират
12 мар 2021 08:22, Ния Христова
32
Байдън: До края на месеца в САЩ ще има 100 милиона ваксинирани
Снимка: БГНЕС
Първата реч в телевизионния праймтайм на американския президент Джо Байдън беше посветена на борбата с коронавируса, предаде БНР. Той обяви, че до края на този месец в САЩ ще има 100 милиона ваксинирани срещу COVID-19, а до края на май ще е възможна имунизация на всички пълнолетни. Той отново призова американците да се ваксинират:
 
"Ако всички го направим, ако изпълним нашата част, до 4 юли има добър шанс вие, вашите семейства и приятели да можете да се съберете задния си двор или в квартала си и да отпразнувате Деня на независимостта с барбекю. Това няма да са големи групи от хора, но предвид изминалата трудна година Денят на независимостта ще е нещо наистина специално".
Още по темата
 
В речта си Байдън изтъкна, че в САЩ близо 530-те хиляди са починали от коронавируса, а това надвишава общия брой на американските жертви в Първата и Втората световна война, конфликта във Виетнам и при атентатите на 11 септември. 
 
В речта си Байдън призова още в САЩ да се прекрати омразата към азиатски американци, която се наблюдава след началото на пандемията.
 
Джо Байдън изнесе речта си след като подписа пакет за икономическа помощ заради пандемията в размер на близо 2 трилиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
bocko преди 3 години
тази марионетка на снимката са я изтипосали все едно Всевишния говори.
8
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Смеехте се на Путин че бил с ботокс ама на тия президента е восъчна кукла от музея на мадам Тюсо
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дън не си спомня имената на най-важните хора които е назначил в администрацията си, също така подписва празни листове катопрезидентски укази и на живо пита Камара Харис КАКВО подписва, а потресаващият и отговор е:Просто ги подпиши Джо.Някой вярва ли изобщо че този човек взема решенията?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивия президент казва фалшива новина във валшив новинарски сайт! Браво!!!! :D
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, шефа на Файзер не се е ваксинирал даже! Мислете!!
4
1
 
17
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Бай Дъньо не помни името на министъра на отбраната си , ще помни колко са ваксинирани :) :) :) Майтап бре , голям майтап :) :) :)
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя да му бият и 3 дози няма да ги усети ,на толкова много години немаш оросяване и кръв ,тия от сащ как може да избират човек на преклонна възраст )
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи САЩ си решиха демографския проблем ,след 5 години ще има 100 мил. американци починали по естествен път.Пито платено
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сащ щели да раздавали по 1200 долара на калпак