Спират ваксината на "Янсен" в САЩ заради случаи на тромбоза

Пациентите са са жени на възраст между 18 и 48 години
13 апр 2021 15:28, Елка Василева
62
Спират ваксината на "Янсен" в САЩ заради случаи на тромбоза
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати временно спират употребата на ваксината на "Янсен"/"Джонсън и Джонсън". Причината са шест случая на тромбози след имунизация с препарата.

Още по темата
Всички пациенти, получили страничната реакция, са жени на възраст между 18 и 48 години. Според вестник "Ню Йорк Таймс" една от тях е починала, а друга е настанена в болница, предаде БНТ.

Американската агенция по храните и лекарствата засега не забранява употребата на ваксината на "Джонсън и Джонсън", но е издала препоръка временно тя да не се прилага. Този ход обаче може чувствително да забави масовата имунизация в САЩ.

Към момента близо 7 млн. американци са получили ваксина именно от "Джонсън и Джонсън".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее, що така рано я спирате, чакайте да умрат още няколко хиляди поне. Или вече трудно се скатават такива случаи след Зенека? Хахахах. Да докарат "Янсен" да ваксинираме родителите на Ботокса, нали най-добрата ваксина е наличната? :) Да го видя тоя aмбpиaж дали ще посмее.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kkОт всички преболедували КОВИД, които познавам, само двама го преболедуваха тежко, и двамата са възрастни хора с тежки придружаващи заболявания, и го преживяха. Те и другите грипове си ги караха тежко предишните години. А от здрави и млади хора, тоя ковид грип даже изглежда да се кара по-леко. И на никого не му порастват копита и опашки и от китайския вирус. Да не истерясваме.
32
0
 
0
 
! Отговори
до kk преди 3 години
и при нас така. Само че аз два дни бях зле след АЗ1.
31
0
 
11
 
! Отговори
ХЪХХ преди 3 години
Ехаа АЗ поне поживя малко, а Янсен умря, преди да е стъпил на наша земя...
30
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Нали ползват същият векторен вирус-носител като антигрипните ваксини. Колко са се гътнали от противогрипните "тествани" ваксини? Май никой не води статистика там.
29
0
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 3 години
Янсен е векторна като Астра явно нещо в тоя вектор с комбинацията с вируса не се връзва---------Да, така е!J&J е Векторна ваксина разработена в сътрудничество с АстраЗеника.И двете ваксини се произвеждат в един и същ завод в Балтимор, САЩ.
28
0
 
2
 
! Отговори
kk преди 3 години
До Анонимен Да, аз съм ваксиниран още през февруари с АЗ, какти и цялото ми семейство. Още не са ни пораснали копита и опашки. От всички ваксинирани - 7 човека, само аз имах леки мускулни болки.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kkДемонстрираш удивителна наивност. До момента са преболедували под 2% от населението на планетата, и от тях - по-малко от 1/10 са били на много лекарства, или на болнично лечение. Ха сега сам си отговори, от кое се печели повече, от това 0.2% да платят за медикаменти много пари, или 60% да платят за псевдоваксините? И понеже държиш да ме наречеш антиваксър, аз ще ти напомня, че си плоскоглав ковиваксър.
26
16
 
2
 
! Отговори
kk преди 3 години
До Анонимен Знаете ли колко струва лечението на един болен от Ковид? За домашно лечение на средна форма на заболяването отиват около 200-300 лева само за лекарства. В интензивните отделения, цената е хиляди за ден. Според вас, антиваксъри, дали ваксината носи повече печалба на фирмата от лекарствата - антикоагуланти, антибиотици, антипиретици и т.н?
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде отиде грипа? Кой открадна грипа? Или го прекръстиха на нещо друго...
24
8
 
4
 
! Отговори
кк преди 3 години
До Анонимен А, нищо, лично. Недей се ваксинира. В България до сега са починали близо 15 000, всеки ден по около 130-150 човека. Дали при 600 000 имунизирани в България са докладвани 15 000 нежелани реакции?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янсен е векторна като Астра явно нещо в тоя вектор с комбинацията с вируса не се връзва
22
3
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли че тези "ваксини" са само едни отрови,ГМО боколуци и шментикапелли!?Само мафията трупа милиарди и на туй отгоре е платила на разни пропагандатори да ги продават и рекламират!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има две американски ваксини, които криво-ляво вършат работа.Тъй че, хайде, спрете с експериментите и жаждата за бързо забогатяване на неш гръб и за наша сметка дами и г-да от Биг Фарма!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6/7000 000малко уточнение към написанто от 14, предполага се че проблема не е в гена от ковируса а в самия вектрорен вирус (вируса носител). получава се имунна реакция срещу него, изглежда всички векторни ваксини ще имат този проблем. но проблема е само при жени под 500 с наднормено тегло пушашчки и най-често са приемали противозачатъчни, като само противозачатъчните имат бая риск от тромбоза, теглото и пушенето също са фактор. Иначе така е ваксинирайте се, преболедуването не е сигурно
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kkПриятелче, знам, че плоскоглав ковиваксър не се информира и не се интересува, но случаите на тежки и сериозни странични ефекти, официално вписани в съответните сайтове на здравните министерства, в Англия и САЩ са десетки хиляди, а случаите на смърт са няколко хиляди. И това са само докладваните, които са малка част от всички. Това че по ТИВИто са ти казали само за няколко, не е нещо от което да си правиш информирано заключение.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Риска бил под един процент, викаш... Сравним с риска от КОВИД, ако си под 40 г. И като добавим и много, много важния модификатор, че КОВИД може да не преболедуваш, (засега май 2% от населението на планетата е преболедувало), а ваксинките ще си ги набоцкаш гарантирано, че и две дози, и изведнъж почват процентите много остро да се разминават в полза на не-ваксиниране. Дори да имаш пълно доверие във качествата и ползите от тези ваксини мисля трябва да си минимум на 60 г., за да си заслужава.
17
7
 
7
 
! Отговори
kk преди 3 години
Абе вие нормални ли сте? На 7 милиона ваксинирани са докладвани 7 случая от които 1 е починал. Айде, ***, да посмятаме (ако можете де), ако 7 милиона се заразят с Ковид, колко от тях ще умрат при 3% смъртност? Някъде около 210 000. Как ви се струва, а? Ама друго си е да блеете като за последно колко опасни са ваксините. Айде, запалете по една цигара сега и си сложете кренвиршите за вечеря
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май най-важно им е да пробутат масово генните терапии. И не ми се вярва, че е само заради парите. Май е заради опцията да ти вкарват кодиращо РНК при всяка ситуация.
15
0
 
3
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 3 години
...Ползите превишават.