Обвиниха трима българи, мамели с фалшиви документи във Флорида

Те искали да си извадят шофьорски книжки
13
Обвиниха трима българи, мамели с фалшиви документи във Флорида
Снимка: БГНЕС

Трима българи, двама мъже и жена, получиха обвинение в углавно престъпление, след като бяха заловени да се опитват с фалшиви документи да си извадят шофьорски книжки в Нейпълс, Флорида. Те са използвали недействителна адресна регистрация в окръг Колиър, Флорида, за да кандидатстват за шофьорска книжка в Департамента по моторните превозни средства на Флорида (DMW), съобщи шерифската служба на окръга.

Пламен Ненков (55), Бисер Попов (52) и Катя Ненкова (51) ще отговарят по обвинения в подаване на невярна информация за получаване на книжка и в неверни твърдения в декларация, предава bg-voice.

Тримата са откарани в местния арест, а след това Попов е пуснат под гаранция.

Ненкови разказали пред полицията, че са женени и са имигрирали от България в Аризона. Двамата си признали, че не живеят на адреса в окръг Колиър, който предоставили, когато кандидатствали за шофьорска книжка. Попов не е свързан с тях, но е използвал същия метод, за да вземе книжка, твърди полицията.

Схемата с фалшивите книжки се оказва още по-дълбока, защото тримата веднага са употребили новополучените си чрез измама книжки, за да добият Клас А лиценз за управление на товарни автомобили (CDL).

Според детективите много хора решават да си вадят книжки във Флорида, защото там курсовете са по-евтини, отколкото в другите щати, а процедурата по-лесна.

От полицията добавиха още, че Департаментът по моторните превозни средства е съобщил за необичайно висок брой на хора от чуждестранен произход, живеещи извън щата, но кандидатстващи във Флорида за шофьорски книжки.

Понастоящем се разследват още 50 случая на документна измама в същия район. При всичките следователите откриват общи черти, които включват фалшива адресна регистрация и опит за минаване на тестове за CDL.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Вероятно става въпрос за CDL - професионална книжка. Цената е нормална. Има задължителни часове и практика. Там работиш със шофьор със стаж. Учиш се да работиш с логбук, кантари, да разпределяш товара на осите и пр.
9
1
 
6
 
! Отговори
У преди 1 месец
Ами то всяка декларация в света има в края текст, че за невярно съдържание... попадаш под ударите на закона..,да са мислили!Иначе не знам какво е евтиното, защото наши приятели си изкараха за кола в Сев Каролина за 15$ и 15 мин време, може да е друг вид книжка? А измама с документи е, че в руския нет, като засекат ай-пито, започват да излизат реклами за български паспорти, лични карти, книжки-цената е от 3000Евро нагоре. Това е истинско мошеничество, а не като тези репи горе!
8
5
 
10
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Ясно (силна прозявка). Гласоподаватели, от електората на Има Такъв Народ и верни симпатизанти на Чалгари Трифонов!
7
2
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Пазарната ниша на индийци, руснаци и украинци. В американските сайтове за българи, вестничета и списания където ги има, има обяви само за шофьори и диспечери.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаем ги ние тези българи, името си не могат да напишат, но по изборите са най-активни да вземат пари за глас.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите са свикнали на беззаконие и липса на наказания. Само, че по света институциите работят и то не само на документи като в бойколандия.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно са минали курс на обучение при Боко, Доган, Биков и сие...
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не са хора на каракачанов
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избирателите на учиндолския нъ. Ркоман
1
6
 
7
 
! Отговори
хм преди 1 месец
От кова в Америка е нужно да имаш адресна регистрация, за да си извадиш книжка? В Чикато беше достатъчно да си пратиш писмо на адреса, където живееш и да отидеш с полученото писмо в DMV. Няма нужда да се регистртираш на този адрес. От следващия ден можеш да смениш квартирата. Не разбирам какви са тия изисквания във Флорида, а уж било по-лесно.