Богатите американци станаха още по-богати при Байдън

Икономиката на САЩ се възстановява по-бързо от очакваното
54
Богатите американци станаха още по-богати при Байдън
Снимка: БГНЕС

Състоянието на 100-те най-богати американци през първите 100 дни от президентството на Джо Байдън се е увеличило със 195 милиарда долара, съобщи Агенция Блумбърг, цитирана от БГНЕС.

Общото състояние на 100-те най-богати граждани на Съединените щати достигна 2,9 трилиона долара до 30 април, което е увеличение от 195 милиарда от инаугурацията на Байдън на 20 януари. В същото време общото богатство на 50% от гражданите на САЩ с най-ниски доходи е само 2,5 трилиона долара.

Основната причина за такова забележимо и бързо забогатяване е нарастването на бизнес сделките на фона на ускорените темпове на ваксинация и преодоляването на пандемията от коронавируса. Основните борсови индекси се повишават почти непрекъснато от февруари насам.

Стимулиращите мерки на Байдън и мащабната му програма за ваксинация подхранват бързото възстановяване и по този начин растежа на фондовите борси и състоянието на най-богатите американци.

Икономиката на САЩ като цяло се възстановява по-бързо от очакваното от пандемията. Международният валутен фонд прогнозира ръст на БВП на САЩ през тази година от 6,4%.


 


54
Още по темата: САЩбогатиБайдън
Още от САЩ
Какъв ще е подходът на САЩ към Северна Корея?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 6 дни
Г-н Президент доброволец съм за Армията на САЩ...докато защитава Свободата и Справедливостта на Планетата ни!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 6 дни
До Началото на края
хаха...селенията не е адресна...къде си роден или живееш...духовна категория е...милиарди мечтаят да могат да живеят спокоино,справедливо и благоденстващи на...село...и опитваш да вменяваш...селото е равно на простотия!!да смъркаш в бара в Лас Вегас..Москва...Берлин...е висша "ценност"...да те ***. пияни и дрогирани дедета в предните...спечелила малко евра които сутеньора ще ти вземе...е "ценност"...виж ако си на село...в Швейцария...е,Справедлив Свят...или да го закрием!!!
49
2
 
1
 
! Отговори
Началото на края преди 1 седмица
До ББ

За САЩ може да си мечтае само някой дето никога не е стъпвал извън родното си село и е гледал в захлас Холивудски сапунки.
Само Факти, казваш ?
Аз се махнах от там .Имам приятели които също избраха други страни след като поживяха в Американската мечта.Там печелиш пари, ама всичко заминава след като си платиш данъците и таксите.

"Мечтите" в САЩ са точно на нивото на подобните комунистически "мечти" в Русия , Корея, Китай...
Бачкаш като луд мечтател ... за за може Елита да живее охолно.
48
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 седмица
До славянин
да бе руско...ама Американската мечта е една...да си чувал за руска или китайско-корейска...мечтаеш децата ти да са бедни емигранти в САЩ...нещастнико..."богат"...попитай децата ти къде искат да живеят? и ни пиши...в С.Корея...или в Китай...за Русия...само факти...бедните американци имащи пушки и отстояващи Свободата си...крупостните в русия не са чели за свобода!!!и ни преподават...вменяват ни ценности,тръмп насърчи убийството на невинини...съдебна...останалатото страх
47
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 седмица
Г-н Президент на САЩ,руснаците и зависимите политици на ЕС налагат нова криза...налагат Несправедливост срещу Народа ми...България,като притискат зависими от русия политици за отстъпки спрямо СРМ,ограбват историята ни и Националните ни герои...вкарват ни във нова Сърбия...Народа ми няма да плюе на честта и достойнството си за да обслужи путин,Народа ни няма да отстъпи!!!...Справедлив Свят!Бог да пази САЩ!!!
46
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 седмица
До Щерю
добрата новина е,че Г7 обръща внимание на манипулациите и фалшивите...Тръмп призна Ерусалим за столица...републиканската го призна какави еврей,какви демократи,какви пет лева...всеки с гънка може да го провери...и да олигарсите на путин ще започнат да издъхват...САЩ ще просперират защото са пазители и носители на Сплаведливостта към която се стреми Човечеството ни!Бог да пази САЩ!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
никои няма желание да чете за краварите
44
2
 
3
 
! Отговори
Warren Buffett преди 1 седмица
Пак лъжат гняасажиите. Това "възстановяване" на икономиката чрез бълване на несъществуващи трилиони долари е реално търкаляне с бясна скорост по надолнището. Но нали трябва да се хвали престъпното семейство байдън. Очакваме да похвалят и сина му за икономическия "бум", LOL.
Та, Уорън Бъфет оня ден каза че вижда хиперинфлация която се задава и вдига цените на услугите си. Да, самия той го каза.
Нищо не се възстановява, а се тичаме към хиперинфлация. Спрете да ЛЪЖЕТЕ така нагло, гнясажии
43
4
 
5
 
! Отговори
Дан сан преди 1 седмица
***, САЩ могат да си позволят да печатат пари- валутните резерви на Китай са в долари, долара не е като лева и рублата. САЩ могат да си позволят външен дълг, защото няма кой да им поиска да го връщат.
В големите градове има наистина има бездомници и това създава у някои грешното предположение, че обикновенните американци са станали по-зле от обикновенните българи. То има и пропагандни клипове затова колко са били зле американците, но клиповете са севернокорейски.
42
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 1 седмица
''Богатите американци станаха още по-богати при Байдън''

А бедните - още по-бедни!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази година се очаква ръст на икономиката на САЩ с 6%.Джото каза,пандемията да приключи до 04.07.2021г.Сметката за пандемията забулена и всичко пак от начало до следващата икономическа криза.А тези които не можаха да "прескочат трапа" Бог да ги прости.covid19 е една голяма лъжа.Адвокати завеждат дело за измама срещу СЗО и Фарма корпорациите и лаборатории заради РНК тестоветеи срещу създателя му.
40
1
 
2
 
! Отговори
лилито преди 1 седмица
Наи красиеия президент на щатите
39
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Т.е. богатите евреи, от т.н. "Демократи" в САЩ, при Байдън станаха още по- богати...
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РЕАЛНОТО ОДОБРЕНИЕ ЗА ПАМПЕРСА Е ОКОЛО 20-30 %.
ОТВОРЕТЕ ВИДЕАТА НА БЕЛИЯ ДОМ И ВИЖТЕ КОЛКО Е ОДОБРЕНИЕТО ПОД ТЯХ.
37
0
 
9
 
! Отговори
Добро утро преди 1 седмица
Те го назначиха.
36
0
 
5
 
! Отговори
читател преди 1 седмица
Байдън ми прилича на заека Бъни.
35
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
До Пурко
Богатите ОПРЕДЕЛЯТ кой да е на власт.
34
0
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 1 седмица
Средната класа де се изгуби в цялата галимация???
Иначе здраво лъжат-6% ръст-на куково лято,след като Китай има 3% и нещо,а ЕС-1%.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Особена форма на икономическо невежество е да твърдиш, че някаква политическа промяна може да има моментален ефект върху икономиката. "

Брей брей брей във вай Мали....
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 31

Подкрепата му в момента та е 52% и не е мръсната от изборите насам. След Тръпков, Баден е с най-ниска подкрепа в исторически план, след първите 100 дена от началото на президентството си, за последните 40 години.
Всички други успяха да си вдигнат рейтинга. Реймънд удари 77%.