Какво да очакваме от доклада на Пентагона за НЛО?

Публикуването му може да дойде във всеки един момент
3 юни 2021 21:30, Нели Христова
130
Какво да очакваме от доклада на Пентагона за НЛО?

Министерството на отбраната на САЩ се готви да публикува основен доклад, описващ наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) от военния персонал - първият доклад от този вид, публикуван от голяма отбранителна агенция.

Репортери и ентусиасти на НЛО с нетърпение очакват публикуването на доклада в продължение на седмици, на фона на нови разкрития за наблюдения на НЛО от пенсионирани членове на службата и пускането на некласифициран видеоклип, показващ странни обекти, които са били забелязани от американски пилоти-бойци.

Длъжностни лица заявиха, че докладът може да бъде публикуван съвсем скоро. Това следва създаването на работната група на DoD през миналата година, насочена към подпомагане на агенцията да "подобри разбирането си и да придобие представа за природата и произхода" на НЛО, а самото създаване на доклада се изисква при преминаването на Разрешението за разузнаване от 2021 г. - -закон, който беше част от законопроекта за облекчаване на последиците от COVID-19, подписан в края на миналата година.

Спекулациите относно това, което ще бъде описано подробно, се засилиха в края на април с пускането на три видеоклипа от Министерството на отбраната, които показват странни обекти, които се появяват пред американски самолети с причудливи, необясними начини на полет.

През май Службата на генералния инспектор на Пентагона също обяви, че ще разследва предишната обработка на агенцията на сведения за НЛО.

"DoD пуска видеоклиповете, за да се изяснят всякакви заблуди от обществеността относно това дали кадрите, които се разпространяват, са били реални или не, или има още нещо към видеоклиповете", заяви Пентагонът по това време. "Въздушните явления, наблюдавани във видеоклиповете, продължават да се характеризират като  "неидентифицирани".

Призивите за отговори от ентусиастите на НЛО нараснаха през последните години, включително от бившия лидер на мнозинството в Сената Хари Рийд, който през април написа в twitter че информацията, публикувана от DoD, само $надрасква повърхността на изследванията и наличните материали" по въпроса.

"Вярвам, че има информация, разкрита от тайните служби на правителството за неидентифицирани въздушни явления, които могат да бъдат разкрити на обществеността, без да навредят на националната ни сигурност", добавя Рийд през май пред The New York Times.

"Американският народ заслужава да знае повече - и да се надяваме, че скоро ще го направи, с публикуването на изчерпателен правителствен доклад, поискан от разузнавателния комитет на Сената за срещите на военните с НЛО", продължи той.

Бившият президент Барак Обама също говори предстоящото излизане на доклада тази седмица в епизод на The Ezra Klein Show, казвайки, че потвърждението за съществуването на извънземен живот вероятно би разклатило вярванията по целия свят.

"Интересно е. Това изобщо няма да промени политиката ми. Тъй като цялата ми политика се основава на факта, че ние сме тези малки организми върху тази малка планета, плаваща в средата на космоса", каза Обама.

"Но без съмнение ще има незабавни спорове за това, че трябва да похарчим много повече пари за оръжейни системи, за да се защитим. Ще се появят нови религии", добави бившият президент в интервюто си. "И кой знае какви аргументи имаме. Ние сме добри в производството на аргументи един за друг."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фърчат , китайски ***.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука у Банкя има едно дебело и мазно НЛО .Да пратят агент Скъли да го гръмне .
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият по сериозен.. Тпзи, който се очаква е чак след 2028
34
5
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена. Ирина "звездите" си ги нареди други пък ги "разреди". Тя уредите взе да ползва, за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари, други пък ги разтовари, за да уреди всичките беди на планетата Земя. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
33
3
 
2
 
! Отговори
На баба ви фърчилото преди 2 години
Нло то се задвижва по законите на магнит ски.
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще кажат за интервюто на бившия зам. министър на отбраната на Канада, в което той твърди не само, че американците от десетки години имат връзки с т.н сиви извънземни, но и на практика са докарали нещата почти до война с тях. Той самия каза, че по тази причина са принудени в най-скоро време да оповестят за това, защото наистина сме заплашени от конфликт с доста по-напреднала цивилизация.
31
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТИЯ ФАЛШИФИЦИРАХА КАЦАНЕ НА ЛУНАТА, ТА ЕДНИ ПИК-ЛИВИ ДОКЛАДИ НЯМА ДА ФАЛШИФИЦИРАТ САМО И САМО ДА СА ТЕ ПЪРВИТЕ ОБЯВИЛИ ГО ПУБЛИЧНО!
30
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
УХАНСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ ОТ КОЯТО ОПУСНАХА ВИРУСА Е ИЗЦЯЛО РАБОТЕЩА ПО ПРОЕКТИ ПЛАТЕНИ ОТ ФАЩ! СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ПРИПИШАТ КОВИД НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ!! И ДОКЛАДИТЕ ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ САМО И САМО ФАЩ ДА НЕ СА ВИНОВНИ!
29
9
 
4
 
! Отговори
Очакваме. преди 2 години
Оставка на лакея на Божков Рашкови фигуранта Радев.
28
5
 
4
 
! Отговори
Вселената е пълна преди 2 години
с живот,подготвят ни за новината ,но с много малки стъпки.Как да кажеш на някого ,че божествата за които е готов да умре не са истински?Всички религий са шит,това е проблема
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лека по лека започнаха да ни подготвят. И на децата е ясно, че тези имат връзка с извънземни цивилизации от дълги години. Според мен сценария с ковида беше лек спаринг, за това което готвят. Нищо чудно скоро да изръсят, че сме заплашени от извънземна инвазия и трябва да се въведе извънредно положение по целия свят, за да се защитим.
26
0
 
9
 
! Отговори
Набабаимфърчилото преди 2 години
Драги земляни .Предлагаме безлихвени кредити . Хем си караш нло то хем си харчиш .
25
0
 
4
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Вижте логика, Невидима Заплаха- НЛО, има го, ама никой него е виждал. Зелени природни тревоги, зелени човечета. Правата на малцинствата срещу свободата раята. И тъй нататък...
24
1
 
0
 
! Отговори
Хемус7 преди 2 години
Интересното е,че извънземните и те са завладени от американската мечта!
23
1
 
4
 
! Отговори
Пъчи преди 2 години
До българин ауу право в САРЦЕТО ме прониза с тоя коментар като космически лъч от НЛО. Де да знам че има нобелов лаореат тука та да не се обаждам баси
22
4
 
2
 
! Отговори
Тп преди 2 години
Не е нло. На Гешев каскетя е.
21
0
 
5
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Какво да очакваме! Не знам, но ще е подходящо да кажа: Добър Вечер, Циркаджии!
20
6
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Абе от всички коментиращи българи дотук... как не видях един с висше образование, магистратура да има поне? Не говоря за доктор и от лъв нагоре! А то само ресторантьори, сервитьори, хигиенисти, пикола се произнасят по въпроси от астробиологията и астрофизиката... Тъжно. Мноого тъжно.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом по "медиите" взеха да продават приказки за НЛО - купувайте вазелин на едро - нещо лошо се задава. (ама със сигурност не извънземни)
18
4
 
0
 
! Отговори
Тп извън селянин преди 2 години
Е де $е скрил Гешев?