Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим

Докладът на Пентагона трябва да излезе този месец
18 юни 2021 11:20, Нели Христова
169
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
Снимка: YouTube

Група висши американски политици предупредиха, че НЛО създават "опасения за националната сигурност", след като присъстваха на поверителен брифинг за дългоочаквания доклад за неидентифицирани въздушни явления, който трябва да бъде публикуван по-късно този месец.

Някои членове на Конгреса получиха подробности за съдържанието на доклада на Пентагона, който трябва да бъде публикуван преди 25 юни, а няколко заявиха, че са дълбоко притеснени от констатациите.

"Ясно е, че става нещо, с което не можем да се справим", казва Тим Бърчет, републикански конгресмен от Тенеси, пред TMZ.

През последните години бяха публикувани поредица от правителствени видеоклипове, показващи неидентифицирани въздушни явления или UAPs - предпочитаният термин на уфологичната общност, включително кадри от флотски изтребител F-18, който показва продълговат обект, летящ в небето близо до Сан Диего през 2004 г. .

Този април също бяха публикувани снимки и видеоклипове, направени от военноморския персонал, показващи обекти с триъгълна форма, обикалящи небето. А през май изтекли военни кадри показаха овален летящ обект близо до военноморски кораб в Сан Диего - очевидна гореща точка за НЛО.

"Ние приемаме сериозно въпроса за необясними въздушни явления, доколкото става дума за сигурността на американския военен персонал или интересите на националната сигурност на Съединените щати, така че искаме да знаем с какво си имаме работа", казва Шон Патрик Малоуни, конгресмен от Демократическата партия от Ню Йорк, пред New York Post.

"Мисля, че е важно да разберем, че има законни въпроси, свързани с безопасността и сигурността на нашия персонал, както и в нашите операции и в нашите дейности, и всички ние знаем, че има разпространение на технологии там", продължи той. "Трябва да разберем пространството малко по-добре."

Миналата седмица Луис Елизондо, бивш директор на Програмата за предварително идентифициране на аерокосмическата заплаха, заяви пред Washington Post, че НЛО представляват сериозна заплаха.

"В тази страна сме имали инциденти, при които тези НЛО-та са се намесвали и всъщност са изключвали ядрените ни възможности", заяви той. "Разполагаме и с данни, които показват, че в други страни тези неща са се намесили в ядрената им технология и са ги включвали, пускали са ги онлайн."

Една от теориите е, че НЛО могат да бъдат модерни китайски или руски самолети, но Бърчет отхвърли това в интервюто си за TMZ. "Мисля, че това е нелепо. Ако руснаците разполагаха с НЛО технология, те щяха да ни притежават в момента", казва той. "Трябва да е нещо, което е извън нашата галактика, просто трябва да бъде, ако всъщност е реално."

Елизондо също отхвърли тези предложения. Според него технологията е изключително напреднала - "някъде между 50 и 1000 години" по-напреднала от тази, която САЩ притежават.

Шумът от скорошни видеоклипове и излизането на доклада предизвикаха вълнение около неидентифицирани летящи обекти, което не е виждано от десетилетия. Барак Обама дори коментира темата, казвайки наскоро пред CBS, че "има кадри и записи на обекти в небето, които не е ясно какви са."

Вал Демингс, демократичен конгресмен от Флорида, също присъства на брифинга за НЛО.

"Знаете, че винаги става въпрос за нашата безопасност и сигурност. Националната ни сигурност е номер 1 и затова това е зоната, върху която наистина се фокусирахме тази сутрин", каза той пред репортери.

Публикуваната за обществеността некласифицирана версия на доклада за НЛО ще съдържа класифициран индекс, който може да предотврати публикуването на най-чувствителната информация.

Адам Шиф, председателят на Демократическата партия на разузнавателната комисия на Парламента, определи срещата тази седмица като "интересен брифинг". "Научих неща, които със сигурност бяха нови за мен", каза той пред репортери. "Но мисля, че няма да коментирам."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Mr. Green преди 2 години
имат разрешение
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как пък все над САЩ и Русия летят тези НЛО?!
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До питанкане, трева и имат зелени зъби
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едните изпращат на другите НЛО та другите им изпращат НПО та .Ама НЛО - НПО няма много разлика .И в двата случая много шум за нищо . А вие къде мислите отиват степените на ракетите ? В Русия всяка година по график се тестват всички ракети на въоръжение .
95
1
 
0
 
! Отговори
anonymos преди 2 години
и венера... по-лошият близнак на земята, но негоден за живот
94
3
 
7
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Намали ракията и субстанциите,ще гледаш трезво и няма да виждаш летящи светещи неща!!!
93
0
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До гостКитай, както стана ясно наскоро, също има програма за изследване на НЛО. Те наскоро откриха един подобен на Arecibo телескоп, но по-голям, и една от основните му мисии е да търси извънземни сигнали.Канада наскоро публикува свидетелства за НЛО, които са събирани от 70 години. По цял свят е и описанията на свидетелите съвпадат - обекти, които се движат с много високи скорости и рязко променят посоката на движение.
92
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 88В Голяма грешка живеещ. НЛО има заснето абсолютно в целия свят. Дори в България преди години имаше заснети неща ,но се потулват. Аз лично съм виждал в България необясними за мен летателни апарати вечер.Които минават, без шум и изведнъж изчезват. Непознавам технология, кято може да го прави . Естествено военните Нато могат да имат много неща, които не знаем.
91
2
 
4
 
! Отговори
ИД преди 2 години
За тези, които се интересуват дали темата НЛО инвазия няма да измести Ковид, напишете в youtube следното: Urgent Breaking News : Update From Dr. Greer
90
9
 
3
 
! Отговори
anonymos преди 2 години
До Анонименв нашата галактика сме сами..другото е много далече
89
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой хора още си мислят, че са сами в галактиката. Хахахахаха Очевидно е от десетилетия за НЛО и заснети такива с човешка технология. Въпрос на време е да ги покажат официално. Не сме готови ,още. Та ние се делим на книги и цвят...какво остава да ви кажат ами тука има 10 раси ,които са 1000г напред развити.
88
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Впрочем на Елизондо не може да се вярва много. Той е ръководил програмата към Пентагона за изследване на тези феномени, но изглежда като човек, който е склонен да вярва на какво ли не. Историята за изключване на ядрени ракети от НЛО е стара, поне само тя е публично известна. Освен свидетелства на военни, не е потвърдена по друг начин. Има сходна и от Украйна, където ракетите са били активирани. Дали Елизондо е имал достъп до повече доказателства и случаи, или просто е наивен, е трудно да се каже
87
0
 
6
 
! Отговори
Мара общата преди 2 години
Чакам ги НЛО-то че само от земни мачовци с малки ..... ми писна,не може само боб да се яде!!
86
3
 
6
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Стига фейк новини ! Никакви конгресмени не са правили такива декларации. Престанете с фабрикуването на новини ! Има предостатъчно такива сайтове.
85
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите ще има много да се чудят когато това оръжие от СССР което беше спряно от Горбачов стане напълно готово. По времето на СССР и Леонид Брежнев беше започнато да се експериментира с това оръжие и бяха стигнали до почти финален етап но Горбачов го спря и замрази. Това оръжие няма равно на себе си. В пълният му вид ще очуди света. А краварите нека си сънуват извънземни и да им се радват.
84
4
 
8
 
! Отговори
пецата преди 2 години
С това плашиха вече през 90та година , сега им трябва едно много уплашено поколение затова са ковид , сега нло, после нещо друго ще измислят, важното е да се сее страх и да се увеличава в мозъка органа отговарящ за страха, това го правеха едно време с филмите на ужасите, студената война и т.н.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те в Сената не знаят и какво точно е Хаванският синдром с повече от 5000 "жертви"+дипломати!
82
3
 
15
 
! Отговори
гост преди 2 години
Аз имам въпрос. Защо всички НЛО обикалят около САЩ?
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шизофрениците в сащ само глупости плещят. Не е открит живот извън планетата. Цялата ни слънчева система е негодна за какъвто и да била живот с изключение на земята.
80
0
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Ако дойдат извънземните, лично ще им кажа първо да почнат с теб!