Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ

Той се класира на 41-во от 44 места
2 юли 2021 21:02, Нели Христова
197
Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ
Снимка: БГНЕС

Въпреки че Доналд Тръмп в началото на президентството си се похвали, че ще бъде "по-президент от всеки президент, който някога е заемал поста", с изключение на Ейбрахам Линкълн, сега историците твърдят, че е сред най-лошите американски президенти.

От 2000 година, насам, когато САЩ избира нов президент,  C-SPAN анкетира президентските историци и ги моли да оценят всеки предишен американски главнокомандващ по 10 аспекта на президентското ръководство.

Това е първата година, в която Тръмп влиза в класацията след като напусна Белия дом в началото на тази година. 142-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти. Всъщност той е в дъното на списъка - на 41-во място.

Така Тръмп се превръща в най-лошият жив президент и се нарежда сред най-лошите президенти в цялата история на САЩ.

Докато Линкълн оглавява класацията на C-SPAN за четвърти пореден път, Тръмп дори не може да се доближи до върха. Той е последен в категориите за морален авторитет и административни умения. И в двете области той се нарежда на 44-то място от 44. (Въпреки че Тръмп е 45-ият президент, само 44 мъже са служили като президент - Гроувър Кливланд е изпълнявал два последователни мандата като 22-ри и 24-ти президент, поради което се брои само веднъж .)

Ниският рейтинг на моралния авторитет на Тръмп вероятно има нещо общо с броя на лъжите, които той изрече преди, по време и след президентството си. Той се класира над Франклин Пиърс, Джеймс Бюканън и Андрю Джонсън - и тримата са били расисти.

"Доналд Тръмп, който обича суперлативите, едва ли ще е доволен от тази класация", казва историкът Тим Нафтали пред CNN.
 
Тръмп е оценен с най-високо в категорията за публично убеждение - под номер 32 и икономическо управление - на 34-то място.

В следващото проучване може да има някои добри новини за Тръмп. Някои негови колеги, които наскоро са били президенти, преживяха обрати в класацията си с течение на времето ...

Както се изразява C-SPAN:

Барак Обама се изкачи до 10-място от 12-то през 2017 г.

Джордж Буш продължи стабилния си подем, като сега се класира на 29-то място от 33-то през 2017 г. и 36-то през 2009 г.

Бил Клинтън започна  участието си в класацията на 21-во място през 2000 г. и се задържа стабилно на 15-то през 2009 и 2017 г., преди да се върне назад до 19-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Най-доволни от назначаването на Байдън са Мадуро,Путин и Си Дзи Пин.Няма санкции,горивата в небесата,потоците вървята глобалистите броят печалбата.
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камала Сутра нищо не командва,само се кикоти като дрогирана.Това всъщност е третото президентство на Обама.
51
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошите сте вие, не Тръмп. Тръмп отряза главите на много корумпирани змии, заради което го махнаха. И сега тормозят народа с ковид и пропаганда.
50
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам коментарите, явно на тоя сайт правилно е избрана цветовата гама на дизайна. Само сърп и чyк липсват върху това червено. Кой толерира толкова много трoлове?
49
5
 
36
 
! Отговори
za USA преди 2 години
Не съм вярвал, че ще заобичам американски президент..........................но Тръмп е велик..............имаше смелост да тръгне срещу мафията-глобалисти, която разпалва войни по света.............мафията на Обама, вещицата Клинтън , другата вещица Мадлин Олбрайт и т.н.., Бог да пази Тръмп и семейството му............защото той има много силни врагове!!
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
единствения без започната война
47
4
 
29
 
! Отговори
za USA преди 2 години
Белите работещи американци гласуваха за Тръмп................но демократите и глобалистите откраднаха изборната победа на Тръмп............един от най-великите президенти на Америка.......заедно с Кенеди....................историята ще си каже думата след време!!!Сега е инсталиран един дементен дядка в Белия дом.............стария Джо............но реално командва оная змия Камила Харис!!
46
1
 
19
 
! Отговори
Дончо Тръмпов преди 2 години
Брей,брей,Барух Обамович бил много ценен....
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябва да са същите историци на Обонго и Хилъри,които днес пишат,че черните са построили САЩ ,а европейците са расисти от Кавказ.
44
2
 
33
 
! Отговори
za USA преди 2 години
Доналд Тръмп е сред най-великите президенти на Америка заедно с Кенеди.................историята ще го оцени след време , а не платените професори и историци!!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историците не са ли на държавна ясла ? Ми той и сталин не беше добър за държавна ясла ама за работниците направи много ;) Зависи кого сте питали.
42
3
 
6
 
! Отговори
"Историците&quo преди 2 години
...право на свое мнение, разбира се, но американският народ оцени Тръмп по съвсем различен начин. И това е факт. Тръмп загуби не от Байдън, а от ковид-пандемията.
41
3
 
16
 
! Отговори
Емма преди 2 години
То щото пък Байдън е много добър! Хайде стига моля ви се!
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно!!
39
5
 
31
 
! Отговори
Лъжи преди 2 години
Поредната поръчкова класация.Как ще променят това,че народът в САЩ го обича и че знае,че всъщност той победи 2020.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много генетично-здраве и бъдеще За господин президентът Доналд ТръмпОт господин-Милен Илиев Минков Трайков Минков Кръстев Петков Гръмодолски род- Нека свети вашето име като светия спасител на милиони хораОпазил ги най напред от отровата
37
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
Тръмп* :) този коректор :)
36
3
 
24
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Бил най- лошият според либверастоболшевиките.....хахахахах. Клоуни.
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Тръмп поне беше забавно и имаше шоу. Сега с Байдън е бати скуката.
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го търсят белите американци Тръпков, ама няма вече. А сега поскъпването у нас на тока и парното е резултат от избирането на Байдън и в САЩ си знаеха че като дойде ще им увеличат цените на горивото и не го искаха.