Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ

Той се класира на 41-во от 44 места
2 юли 2021 21:02, Нели Христова
197
Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ
Снимка: БГНЕС

Въпреки че Доналд Тръмп в началото на президентството си се похвали, че ще бъде "по-президент от всеки президент, който някога е заемал поста", с изключение на Ейбрахам Линкълн, сега историците твърдят, че е сред най-лошите американски президенти.

От 2000 година, насам, когато САЩ избира нов президент,  C-SPAN анкетира президентските историци и ги моли да оценят всеки предишен американски главнокомандващ по 10 аспекта на президентското ръководство.

Това е първата година, в която Тръмп влиза в класацията след като напусна Белия дом в началото на тази година. 142-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти. Всъщност той е в дъното на списъка - на 41-во място.

Така Тръмп се превръща в най-лошият жив президент и се нарежда сред най-лошите президенти в цялата история на САЩ.

Докато Линкълн оглавява класацията на C-SPAN за четвърти пореден път, Тръмп дори не може да се доближи до върха. Той е последен в категориите за морален авторитет и административни умения. И в двете области той се нарежда на 44-то място от 44. (Въпреки че Тръмп е 45-ият президент, само 44 мъже са служили като президент - Гроувър Кливланд е изпълнявал два последователни мандата като 22-ри и 24-ти президент, поради което се брои само веднъж .)

Ниският рейтинг на моралния авторитет на Тръмп вероятно има нещо общо с броя на лъжите, които той изрече преди, по време и след президентството си. Той се класира над Франклин Пиърс, Джеймс Бюканън и Андрю Джонсън - и тримата са били расисти.

"Доналд Тръмп, който обича суперлативите, едва ли ще е доволен от тази класация", казва историкът Тим Нафтали пред CNN.
 
Тръмп е оценен с най-високо в категорията за публично убеждение - под номер 32 и икономическо управление - на 34-то място.

В следващото проучване може да има някои добри новини за Тръмп. Някои негови колеги, които наскоро са били президенти, преживяха обрати в класацията си с течение на времето ...

Както се изразява C-SPAN:

Барак Обама се изкачи до 10-място от 12-то през 2017 г.

Джордж Буш продължи стабилния си подем, като сега се класира на 29-то място от 33-то през 2017 г. и 36-то през 2009 г.

Бил Клинтън започна  участието си в класацията на 21-во място през 2000 г. и се задържа стабилно на 15-то през 2009 и 2017 г., преди да се върне назад до 19-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
10
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
***, миличка- колко псувни отнесе с тая преписана от СиЕнЕн, така наречена - статия и класация? Платиха ли поне? Или се борите за копанката на сорос? Като пораснеш и поумнееш малко ще разбереш какви глупости си преписала. И че някои неща не са за продан. Историята не е лъжица за устата на комунистите. Доказано!
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казаха кукловодите.. и смениха пaмпepca на Байдън. Тръмп гледаше неговите неща, не се е мешал никъде освен в търговските договори с Китай подписани от афpикaнeцa, къде жълтитe имат право да ти внасят всякакви б.oклyци без да плащат мито а ти ако им внасяш мито 200%
71
7
 
9
 
! Отговори
Шмекери преди 2 години
До Либерал А либералите сте фашисти ,ксенофоби ,богохулници,сатанисти . От Дявола сте създадени !
70
0
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Aрабските банкери, които управляват САЩ, не харесаха Тръмп защото не им игра по свирката и е личност. Тръгна да изгражда стена против нелегалните емигранти от Канада. При неговото управление задържаха Джипко Бибитко, не помня колко години все не можеха да го задържат. Опъна се на Индия. Не цепеше басма на белите.
69
4
 
16
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Тръмп е най-лошия президент, рече Байдън и се строполи по стълбите!
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврейските банкери, които управляват САЩ, не харесаха Тръмп защото не им игра по свирката и е личност. Тръгна да изгражда стена против нелегалните емигранти от Мексико. При неговото управление задържаха Ел Чапо, не помня колко години все не можеха да го задържат. Опъна се на Китай. Не цепеше басма на черните.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77: А феновете на Байдън са ***.
66
16
 
6
 
! Отговори
Либерал преди 2 години
Тръмп е опасен за либералните демокрации. Той е американска версия на путинизма. Феновете на Тръмп са хомофоби и расисти.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже на обратно е според мен. Но да се публикуват едни класации и да се премълчават други е в сферата на медийната манипулация. И колкото по агресивна е тя, толкоз по голяма Съпротива, ще има. От свободните хора,
64
4
 
24
 
! Отговори
ВЕЛИК Е НЯМА СПОР преди 2 години
Тръмп е един от най-великите президенти в историята на САЩ, може да се нареди редом до Вашингтон!!! После се чудите защо искат да ви чипиpaт, вaкcиниpaт със незнайни флакончeта, слагат ви вечерен час и си правят с вас каквото си искат!!!
63
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Евреите как раздухват в САЩ расистката истерия, за да отклонят справедливия гняв на американците от себе си. Евреите показно убиха президента на САЩ Джон Фицджералт Кенеди, като на покушението изпратиха и евреина Запрудер да заснеме всичко. След това хвърлиха вината в/у кубинците и в/у Мафията - и така си измиха ръцете. Изтече 50 годишната давност и нищо не разсекретиха за да не лъснат мръсните им дела...
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ТРЪМП!!!
61
0
 
21
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Много от нещата прокарани от Тръмп останаха и след него!Защото бяха смислени и нищо по-добро не можаха да измислят!!!А да говорим че Байдън е нещо повече от Тръмп е смешно.
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нашия в целия свят.
59
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп управлява 3 години и 5 месеца без Корона.7 месеца с Корона.През цялото време не направи нито една война.Обама и Байдън управляваха 8 години и имат 6 големи войни в сметката.Сега Байдън за 6 месеца и то с Корона,накара палестинци и евреи да си мятат ракети като луди,както и два пъти вече бомбардира в Сирия.Въпросътда се направи конфликт е кой управлява,а не какви болести има.
58
12
 
1
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до 64 Я "мръдни" една година по рано и ще вденеш а?Или си малко пале,та година време ти е "много"?-:( Е?
57
2
 
19
 
! Отговори
Американска работа! преди 2 години
Изследванията са според поръчителя! Като паркинсона си отиде сигурно той ще е най-лошия! Класацията не е приключила още!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй, тъй, те Русия и Китай гледат как си ги "класирате," как си "избирате президентите и други "демократични" особености, и утре шъ ви турнат и на вас, и те ще правят като вас.
55
1
 
22
 
! Отговори
До Помнещия преди 2 години
Пич,ясно е колко помниш,щом не се сещаш,че короната се появи 7 месеца преди фалшивите избори.
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е, какво да кажат демократсата-н-и-те, и "учените" им като нефелния Джо. Никой вече не ви гледа нито либерастките класации, оскари, филми, медии, награди, университети - всички са във ваши ръце и освен лъжи и изопачаване друго няма в тях. А за 44-то място за морал - първо си вижте вашия Клинтън с Моника.И нека другарите "историци" да излязат с имената си, щто и такива колко сме ги виждали, каквото им наредят това пишат, нищо ново.