8 евро за апартамент от 700 кв/м, но... край "Чернобил"

Държавата иска да насърчи хората да живеят там
17 окт 2021 14:40, Нели Христова
55
8 евро за апартамент от 700 кв/м, но... край "Чернобил"
Снимка: БГНЕС

Длъжностни лица в Украйна отдават под наем огромни апартаменти за по-малко от 10 евро на месец. Но каква е уловката? Те са край "Чернобил" - мястото на най-тежката ядрена катастрофа в света.

Украинският фонд за държавна собственост пусна десетки имоти на пазара за отдаване под наем, за да се опита да насърчи хората да се заселят в зоната около Чернобил. Сред тях е апартамент от 700 кв. м, който може да се наеме за 8 евро на месец, съобщава Kyiv Post.

Четвъртият реактор на централата "Чернобил" край Припят експлодира през април 1986 г., изпращайки радиоактивен облак към цяла Европа. Припят, който е бил дом на работниците в завода, е евакуиран и изоставен.

Интересът към Чернобил се повиши след неотдавнашната поредица на HBO за бедствието, като Припят се превърна в популярна дестинация за потребителите на Instagram. Президентът Зеленски призова зоната около "Чернобил", която е около 19 мили,  да се превърне в "туристически магнит".

Местните власти също отдават под наем парцели земя, които се надяват да бъдат използвани за фабрики за слънчева енергия. Някои бизнесмени вече са се възползвали от евтините наемни цени, за да отворят магазини и общежития.

"Веднъж наети, държавата и фондът няма да ограничат по никакъв начин инвеститорите в своите планове за развитие", каза Костянтин Кошеленко, заместник -председател на Фонда за държавна собственост на Украйна.

В момента в селата в зоната  живеят около 7 000 души
. Горски пожари често избухват в провинцията около Припят, като изпускат радиоактивни частици в атмосферата. Ежедневните нива на радиация вече не са смъртоносни, според Международната агенция за атомна енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно казано бих живял до радиационна зона, проблема не е в радиацията, а в това че се намира в държава, която е по-голям цирк и от нашата...
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 10 години и 7 месеца "Чернобил" не е мястото на най-тежката ядрена катастрофа в света. От 11.03.2011 година мястото на най-тежката ядрена катастрофа в света е Фукушима.
47
0
 
4
 
! Отговори
и те така преди 2 години
ето място за заселване на мигранти и бежанци .
46
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Мерси,но няма нужда.Колкото по-далече от Чернобил,толкова по-добре.
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Копейкин,Шаренкова,Малинов и вся остальная *** да си купят.
44
1
 
12
 
! Отговори
Не че нещо, ама.. преди 2 години
Американец и руснак решават да се премерят кой е по-супер. Американецът вади пистолета си и без да поглежда стреля нагоре. На земята пада орел, летящ на 2 км. височина.- Е-ее, кой си ти? - пита впечатленият руснак.- Аз съм Бил, Бъфало Бил!Руснакът срамежливо разкопчава панталона си и показва тройния си х*й.- А-аа, възкликва американецът, ти пък кой си?- И аз съм Бил, но ЧерноБил.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волен да си купи!!!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Помогнете ми да си оправя живота ! Може ли ?" - Живко, човек, ние не те познаваме и не сме специалисти, за да можем да ти помогнем. Отиди на психиатър (сериозно казано, не с лошо чувство). Ако се съди по предишните ти постове, може би страдаш от нещо от спектъра на шизофренията и е възможно да има някакво облекчение. ***, човек.
41
1
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Какво ви тегли днес на глупости ,в Китай забранявали на бабите да танцуват 8 евро наем за апартамент 700 квм /имате ли представа каква площ е поне това 700 квадрата / А сега ни кажете пък по Фукошима колко вървят
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да забиеш рускиня или украинка не е геройство,лесните неща всеки ги може а истинските мъже искат да им е трудно!!
39
1
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 2 години
Украинките не са чак толкова изпаднали за да се редят за теб, макар и с 25 см.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер!!!! Шъ съ топля безплатно с Радиацията!!!!! Кеф, бате!!!! А, пролета шъ съм мутирал с допълнителни 20 см и трети т.ашак!!!! Украинките шъ съ редят на опашка!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имам прозорци ветрилници
36
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До ами СЕГА/ ИНДИЯ, КИТАЙ И РУСИЯ СА ТОП 3 КЪДЕТО МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ СТАЯ ЗА 1-2 ДОЛАРА НА ДЕН. ИНДИЯ Е УНИКАТ! ТАМ ИМА МНОЖЕСТВО ОФЕРТИ ЗА СТАЯ ЗА 1 ДОЛАР! ЯВНО В ИНДИЯ 1 ДОЛАР СА СИ ПАРИ! ПРОУЧВАНЕТО ГО ПРАВИХ ,ЗАЩОТО ТАКА МОЖЕШ ДА СИ КАЧИШ СТАТУСА В БООКИНГ ! НАЕМАШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ЗА ПО 1 ДОЛАР И ПО ЕВТИНО СТАЯ И ПЛАЩАШ 5 ДНИ ОТДЕЛНО И СТАВАШ ПРИВИЛЕГИРОВАН ЧЛЕН НА БООКИНГ! ТАЗИ МЕСЕЧНА ОФЕРТА 8 ЕВРО НЕ Е ДОБРА, ЗАЩОТО СИ ПЛАЩАШ ТИ КОНСУМАТИВИТЕ.
35
3
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Помогнете ми да си оправя живота ! Може ли ?
34
0
 
1
 
! Отговори
ами СЕГА преди 2 години
До АнонимеНКАжи топ 10 на най-евтино
33
13
 
2
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
А много хора искат да строим атомни централи.
32
0
 
27
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Ми то прилича на София общо взето, не знам защо тука ти искат 1500+евро на метър за същите гледки и въздух.
31
2
 
31
 
! Отговори
Маджонг преди 2 години
В София има доста места, които са с припятски условия, само дето няма радиация. И са по 5-600 евро квадрата.
30
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗГЛЕДАХ ДОСТА ФИЛМИ СЪС СЮЖЕТ КАКВО Е ГОДИНИ СЛЕД КАТО ГРЪМНЕ АТОМНА БОМБА И НЕ Е НИКАК ВЕСЕЛО! ЖЕНИТЕ РАЖДАХА УМРЕЛИ ДЕЦА, А НА МЪЖЕТЕ ИМ ОКАПВАШЕ КОСАТА, А С ВРЕМЕТО И ЗЪБИТЕ! И 16 ЛЕВА НА МЕСЕЦ МИ СЕ ВИЖДА СТРАШНО СКЪПО! В ИНДИЯ ИМА СТАИ ПОД НАЕМ ОТ 1 ДОЛАР НА ДЕН СТАЯ , НЕ ЛЕГЛО В ОБЩА СПАЛНЯ! И СЕГА СИГУРНО ГИ ИМА ОФЕРТИТЕ В БООКИНГ , ПРАВИХ ПРОУЧВАНЕ КЪДЕ Е НАЙ-ЕВТИНО НА СВЕТА ДА СИ НАЕМЕШ СТАЯ И ИНДИЯ ВЗЕ ПЪРВО МЯСТО!