Ню Йорк се готви да посрещне 2022 година с тържество на Таймс Скуеър

Ще присъстват хиляди, но трябва да са ваксинирани
17 ное 2021 00:55, Красимир Ангелов
17
Ню Йорк се готви да посрещне 2022 година с тържество на Таймс Скуеър
Снимка: БГНЕС

Ню Йорк ще допусне отново хиляди хора на прочутия площад Таймс Скуеър в навечерието на новата година, за да посрещнат празнично 2022 г., обяви кметът Бил де Блазио.

Това ще стане, след като миналогодишните празненства бяха повече от скромни заради пандемията от коронавирус.

Стотици хиляди празнуващи ще могат да присъстват на традиционното пускане на топката в полунощ, но само при условие, че могат да докажат, че са напълно ваксинирани срещу коронавирус, заяви де Блазио пред репортери.

Участниците, които не могат да се ваксинират по медицински причини, ще трябва да покажат отрицателен тест в рамките на 72 часа преди събитието.

"Искаме да е голямо, да е изпълнено с живот, да е отново пищен и голям празник за Ню Йорк", каза де Блазио.

Миналата година Таймс Скуеър беше до голяма степен празен в новогодишната нощ, като само работещите на първа линия и поканените гости можеха да наблюдават известната церемония по падането на топката, спазвайки социална дистанция, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Французин преди 2 години
Грозен и депресиращ град.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
New York, New York!! Градът който никога не спи.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е имах си хас, ковид.бг!
7
1
 
6
 
! Отговори
Учете се ганювци преди 2 години
Браво на Ню Йорк. Така трябва! Ваксинираните се заразяват, заразяват се едни други и умират не само от ковид, но и от самите ваксини, но за разлика от неваксинираните- със сертификат и одобрението на правителството. А не се ваксинирали там 100% както в Гибралтар та да ги заключат всички по Коледа и Нова Година. Тъй че си трябват стимули за наваксване. Само с безплатни хамбургери- не става явно.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прегръдки ще има ли щом са ваксинирани,щот на нас разни Витановци тук ни казват че нямаме право да прегръщаме близките ако не сме сложили игла.
5
4
 
4
 
! Отговори
Е, преди 2 години
нали е на открито? Скоро и до парка с ''ваксина'' ще се ходи.
4
1
 
4
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Блазе им. Да се веселят за сега! Taка е защото ваксаните там не са достатъчно. А в Гибралтар които забраниха Коледа въобще, тези които подлежат на ваксиниране имат получени средно по 2.7 дози на човек Тъй, че в Гибралтар ваксинираните са не само 100%, а са около 115%.Тъй че нормално е да ги заключат в отделни стаи по Коледа. Може и Гибралтар да е на 5то място в света по ковид смъртност, но пък всички имат сертификати. И могат да пътуват навсякъде по света без проблем-Gibraltar cancels Christmas
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Ням такова нещо ,като да се допускат само ваксинирани. Кой п еда л измисля тези тъпотии. Живея в Ню Йорк. Всеки ,който иска ,ще присъства. И не е вярно ,че в САЩ имало най много заразени. Болниците са празни. Незная защо dnes.bg лъже така мазно хората в България.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стане голямо мазало, САЩ продължават да са с най-много заразени и умрели в целия свят, а това "напълно ваксиниран" не върши работа с най-новите щамове.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз тържествено ще го преместя по този повод.