Мъск: Пробният полет до Марс може да е през януари

Този месец ще завършим със стартовата площадка, каза той
18 ное 2021 08:00, Ния Христова
48
Мъск: Пробният полет до Марс може да е през януари
Снимка: БГНЕС
Пробен орбитален полет на прототипа на Starship на американската компания SpaceX може да бъде осъществен още през януари 2022 г. Това съобщи основателят на компанията Илон Мъск, предаде БГНЕС.
 
"Надяваме се да извършим първия орбитален полет през февруари. Този месец ще завършим със стартовата площадка и стартовата кула, през декември ще проведем няколко теста, и се надявам да изстреляме ракетата през януари", каза Мъск по време на речта си пред Националните академии на инженерните и медицинските науки (NASEM).
 
Собственикът на SpaceX отбеляза, че първото подобно изстрелване е "свързано с голям риск", така че няма сигурност, че всичко ще върви добре, но SpaceX "ще може да постигне значителен напредък" по отношение на развитието на системите на превозното средство.
 
Космическият кораб за многократна употреба Starship е предназначен за полети до Марс и ще събира 100 души. Прототипите на космическия кораб вече няколко пъти са правили изпитателни полети с връщане на Земята, но досега са били унищожавани в земната атмосфера. От всички полетни тестове на Starship само последният, който се проведе през май, премина без унищожаване на устройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Велика Франция преди 2 години
Франция е единсгвената страна в ЕС със собствен космодрум и кoсмическa и програма.
34
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До МарсЕанец: оо ще има такива много !!!
33
0
 
2
 
! Отговори
МарсЕанец преди 2 години
Много ми е интереснодали ще се намерят наивници да полетят към Марс.Нали се сещате че първите ще са най-прецаканите отчаяни бачкатори които ще се наложи да живеят в отчайваща ммизерия във временни необезопасени модули, ще трябва да бачкат в невъзможно тежки условия и да строят докато не бъдат порядъчно облъчени, болни от бачкане и много от тях загинали от лошите марсиански условия , трудови злополуки и неизправно оборудване докато създават лукса за богатите заселници на Марс -спонсорите на Мъск.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Мъск не си поплюва. 100 човека с една ракета. Само не разбрах там на Марс на палатки ли ще спят.
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излитай и не се връщай, че много ядове създаваш на света.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И марсианците ли ще ги заразяват с коронавирус!
29
7
 
2
 
! Отговори
STOP 5G terror преди 2 години
Обсебени от масови убиици увредиха тежко естествените геолого геофизични условия на живот на Земята с нагло престъпни специално разузнавателни диверсионно терористични оръжия произвеждани в милиарди бройки дневно цигарени пакети с холограмни скенери,смартфони,камери,екрани..ВМесто да блокират производството подставени на власт ударно харчат трилиони за тн "Ваксинации"..Предупреждавам за снимани и записaни нови COVID generators and Activators Милион пъти по мощни от SARS cameras 2003
28
8
 
5
 
! Отговори
МЪСК ДА ПЛАЩА преди 2 години
ДАнни от биосферната охрана на Америка подават че ЗАМЪРСИТЕЛЯ МЪСК ТРЯБВА ДА ПЛАЩА НАнася щети не само с нарочно инсталирани анти земни,анти слънчева система и анти неозойска ера оръжия на електромобили вкл ТЕСЛА/вижте бели режещи скенери вместо доказано безвредни жълти фарове и тъч скриин екрани с анти земни,анти слънчева система оръжия вградени ..Декодират и увреждат големи региони..подава америка възмутена..НАд 1 000 000 пъти за по вредни от традиционни автомобили на газ с нормални фарове..
27
1
 
5
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 2 години
AMAN Ot ТЕЖКО ВРЕДНИ МРЪСНИ ЕКСПЕРименТИ..ДА СЕ ЗАБРАНИ НА МЪСК ДА Уврежда Земната биосфера с нагло вредни летателни апарати замърсяващи трайно атмосферния океан.ПОяви се откат от специфична тежко охранителна система около Земята ПАЗЕЩА НИ ОТ ИСКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОКИ СЪЗДАНИЯ...ДА ПРАЩА ТУРИСТИ В ЛЕЧЕБНИ ЗОНИ ВМЕСТО ДА ХАРЧИ МИЛИАРДИ З АТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ>>
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На, който му се ходи до тази гадория Марс, да заминава и да не ни занимава.
25
4
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Защото политиците в тези държави ще ги гепят парите. Ти защо мислиш,че са бедни ?
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Да бе, дай да ***на бъдещето и да храним ***, докато не станат 10 милиарда !
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя извънземен *** ,се чуди къде и как да си храчи милионите ,като такъв фукливец що не дари на някоя африканска държава 1 милиард ,гледах предаване там как деца умират от глад
22
3
 
13
 
! Отговори
нЕкой си преди 2 години
Какъв марс?! Пробен полет с приземяване в океана. Никой не говори за марс ей журналисти
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Илън е ЧИВЯКМного знаете какво е хвърлил. Имам приятел досущ като вас, за всичко се изказва сякаш е присъствал.., за всяка точка на света и космоса и за всеки човек и сделка по света. Бил казал какво ще се случи преди две години и видиш ли, сега се случва. Имало и едни, наречени "Онези" дето искали да ни затрият и т.н.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постижение не е да избягаш, а да останеш.
19
9
 
8
 
! Отговори
Илън е ЧИВЯК преди 2 години
До Анонимен "Що не хвърли някой милиард в проект за чиста енергия... щото ще му резнат главата ония нефтените мафиози"-хвърлил е чивяка...и то доста милиарди,но откъде ли клошовете могат да знаят това....
18
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Сто(100) човека е едно...средно нашенско село,заедно с кмета,попа и...даскала.Така че, Мъск е взел...модела от нас и ще разселва...земляните по селата на Марс.Като стане ред за десетото село,ще се...запиша и аз,но при условие да съм поне...кмет,като не мога(за сега) да съм...депутат.
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече Ви чета глупостите, толкова повече ми се иска да се кача в ракета и да напусна тази планета.
16
17
 
15
 
! Отговори
/. make it rain преди 2 години
Тоя е мега смотан фантазьор. За съжаление Америка прави пари от фантастика и те определят демокрацията/капитализма. Иначе са задлъжнели до безбожие. Мъск не е инженер нито учен и много негови фенчета си мислят че тоя е много умен. Един от най големите лъжци и измамници. Ще го разберат хората но ТОЗ льох ман хвърля милиони за пиар и за YouTube видра от блогъри уж независими както е Veritasium и прави 40 минути реклама във формата на видео образование. Америка ми е смешна ама много.