Байдън: САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия

Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ
22 фев 2022 22:45, Красимир Ангелов
250
Байдън: САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще въведат допълнителни санкции срещу Русия заради Украйна, предаде Ройтерс.

Американският държавен глава изтъкна, че признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е сериозно нарушение на международното право, което налага твърд отговор.

Още по темата
Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ, цитиран от БТА.

"Наредих разместването на американски сили, които вече са разположени в Европа, за да засилим нашите балтийски съюзници, Естония, Латвия и Литва", каза още Байдън в обръщение от Белия дом.

Той изтъкна, че новите санкции, които САЩ въвеждат срещу Русия, са по-сериозни от първоначално обявените. Санкции се въвеждат срещу две руски банки.

Американският лидер каза, че САЩ предвиждат и още санкции, които ще засегнат руския елит, като санкциите ще се налагат в зависимост от развитието на ситуацията в Украйна.    

"Няма съмнение, че Русия е агресор, така че ние сме наясно с предизвикателствата, пред които сме изправени", каза още Байдън в своята позиция.

Той отбеляза още, че САЩ ще продължат да доставят на Украйна "отбранителни" оръжия срещу руското нахлуване и ще разположат повече американски войски за подсилване на съюзниците на НАТО в Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** знае, че ще страда единствено руския народ, а не лично той, затова не му пука от санкции... Освен, ако не му светят маслото...
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Тръмп САЩ произвеждаха 13 милиона барела на ден номер едно в света сега произвеждат 11 милиона след корекциите на Байдън, което е супр за Путин понеже цената е по-висока.
62
4
 
6
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До 102 Не става въпрос русофили русофоби. Въпроса е в логиката - когато УСА разделят територии е ок и демократично, но когато рашките правят същото - това не е ок.
61
5
 
10
 
! Отговори
Аршина аршинааа преди 2 години
Когато албанците искаха да се самоопределят в република Косово и да се отделят от Сърбия янките бомбандираха цяла тогавашна Югославия и въпросът беше решен етническият район с албанци беше отделен в република Косово. Сега когато руснаците в Украйна искат да се отделят в самостоятелни държави редно би било американската авиация да бомбардира Киев и цяла Украйна за да може руснаците в Украйна да се отделят в самостоятелни републики по подобие на Косово. А най добре и колко е простичко НАТОВЦИ да гарантират и си изпълнят договореностите и да не се разтягат на изток. И така щеше всички да з
60
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси т'ъпите pyсофили... Вие ще се изкарате по-умни от целия свят още малко..
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившия икономически съветник на Тръмп, Лари Къдлоу заяви, че енергийните политики на Байдън облагодетелстват Путин.
58
1
 
6
 
! Отговори
А можеше и иначе преди 2 години
И на тия акъла им идва на другия ден...Ами думаше му Путин на байизкукуригал да запре НАТОТО и да не 0пpипиkaва портата на мечката, ама на... инат, пък сега олеле!!!! И ей го зорлем принудиха Путин и той вече си направи собствено НАТО със собствен чл.5 и т.н.... последствия!!! Е верно малки републики, но територии. То не че България и други палаши помагат много на НАТО, ама територия!!!А колко щеше да е простичко, Путин даже писмено го предложи на байалцхаймер и НАТОВЦИ да гарантират и си изпълнят договореностите и да не се разтягат на изток. И така щеше всички да са доволни и да за
57
0
 
6
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
САЩ са най-голимите спецови по "спазване" на международното "право"...
56
2
 
10
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Украйна в НАТО ли е? Не. В ЕС ли е? Не. Ми що тоя зор точно НАТО и ЕС да се репчат и бият с рашките за укр?? Тия от интереси ще запалят света!
55
1
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Реално санкциите са за ЕС. Скъп газ, скъп ток. Американците печеливши. Ще доставят горива за Европа. Всичко е бизнес.
54
2
 
5
 
! Отговори
Бай 100ян до 71 преди 2 години
Алтернативната система на Swift се казва SPFS и още 2015 е разработена след кризата в Крим. Ама мой ли така да се излагате. Имате Гугъл , като ще опровергавате някой вземетете и проверете. Ако и в живота сте така неподготвени какви хора ще станете ,идея си нямам!
53
2
 
11
 
! Отговори
агресора вика агресо преди 2 години
"Ние сме във война", коментира Джими Картър. САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.Картър определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи". "Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона долара", допълва Картър за американските военни разходи. "... Това е повече, отколкото можете да си представите. И все на ЧУЖДА ТЕРИТИРИЯ !
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже не можаха да превземат Русия, решиха да я изолират за да изсмучат и малкото останало от другия свят. Със заплахи и оръжия държат в подчинение почти целия свят. Изнудват всеки опитал се да противостои. Ако затворят Русия и унищожат Китай ще могат да си направят новия световен ред, и накрая да унищожат и 80% от американците....И тогава няма да спрат, но вече няма да има значение. Звярът беснее и без кръв няма да мине. Този път обаче няма да е толкова лесно както през 90-те.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като изключат Русия от суифт, как ще си плащат за газ, нефт и др.? Няма плащане, няма суровина, газта ще скочи до небето. Не е толкова лесно, всяко нещото носи последствия, вкл. и признаването от Русия на републиките. Трябва много добре да си предвидил плюсове и минуси. Това евентуално геополитика, не битпазар.
50
5
 
1
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Блокчейн технологията принадлежи изцяло и само на американски компании. Не пиши на английски, ползвай си руските думи или все още няма такива?
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ си изгърмяха патроните. Какви санкции, какви ултиматоми поставят?
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента Путин прилича повече на традиционните западняци от самите западняци и се ръководи от хладен ум и интереси, а не от емоции.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ми тва беще целта на занятието и братушките се вързаха, като първи будали.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво стана с ферибота??? Резко замитаме под килима или живота на седем български граждани не е важен А?
45
6
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Няма алтернатива на суифт системата, който ти го е казал, те е излъгал яко. Т.е. има, но я създава американска компания. И не използвай англицизми, нали си руснак, нямате ли дума за АТН?