Путин отсече: Минските споразумения вече не съществуват

"Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас"
Обновена: 22 фев 2022 19:31 | 22 фев 2022 19:30, Красимир Ангелов
309
Путин отсече: Минските споразумения вече не съществуват
Снимка: БГНЕС

"Русия през цялото време е била заинтересована от изпълнението на Минските споразумения, тъй като документът е бил резултат от постигнат компромис". Това заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти като добави, че споразуменията вече не съществуват.

"И затова искам да подчертая още веднъж, че ние бяхме заинтересовани от прилагането на този пакет от мерки, защото той бе резултат от компромис", подчерта държавният глава.

Още по темата
Той припомни, че е сред авторите на този документ от името на Руската федерация.

"Украинските власти публично заявиха, че няма да изпълняват споразуменията от Минск, а Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас. Киев сведе до нула всички усилия за изпълнение на споразуменията, те бяха "убити" от украинското ръководство много преди признаването на Донецката и Луганската народна република", заяви Путин, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес Русия обяви признаването на Донецката и Луганската народни републики, като президентът Путин отбеляза, че това е трябвало да стане "отдавна". Решението беше посрещнато с ответна реакция от САЩ, Великобритания и ЕС, които обещаха да наложат санкции срещу Москва.

Русия призна независимостта на републиките, изтъквайки неуспеха на украинските власти да сложат край на конфликта в източната част на страната, като се придържат към споразуменията от Минск, подписани през 2015 г. специално за тази цел. Президентът Владимир Путин твърди, че Киев е избрал да разреши конфликта с военни средства.

Путин заяви, че признава границите на цяла Източна Украйна и призова за "демилитаризация" на страната, съобщи АФП.

"Всичко гореспоменато може да бъде преобърнато за една секунда, ако нашите така наречени партньори въоръжат с модерни оръжия днешните киевски власти. Ето защо най-важното е да се знае степента на демилитаризация на днешна Украйна, тъй като това е единственият обективно контролируем фактор, който може да бъде наблюдаван и на който може да се реагира", каза Путин.

Той заяви, че "най-добре" ще бъде, ако Украйна се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО и възприеме неутралитет.

"Русия е категорично против приемането на Украйна в НАТО, а най-доброто решение би било Киев сам да откаже да се присъедини към алианса", каза руският президент.

По думите му "демократичните държави трябва да признаят волята на жителите на Крим и Севастопол", а разполагането на войски в Украйна зависи от "ситуацията на място".

Ако е необходимо, Русия ще изпълни ангажиментите си за оказване на военна помощ на Донецката и Луганската народна република, заяви руският президент.

"Вчера подписахме споразумения и тези споразумения с Донецката народна република и Луганската народна република съдържат съответните клаузи, според които ще предоставим на тези републики съответната помощ, включително военна. Тъй като там има конфликт, с това решение даваме ясно да се разбере, че възнамеряваме да изпълним задълженията си, ако

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
3
 
! Отговори
хитлер преди 2 години
така започна , малко по малко
204
4
 
12
 
! Отговори
тя преди 2 години
Зап Европа е мекотело без армия с жени военни министри - голям смях предизвикват,подчинени изцяло на САЩ -уж НАТО !
203
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жужана е необезпокоявана в региона заради инсталираната тоалетна чиния в Белия Дом. По времето на Великия Тръмп не можеше дори да диша без позволение, сега чак се е взела на сериозно.
202
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колхозната *** не можела да търпи...пак някакви измислени предлози точно както преди. Запада се на ср а от тоя конфликт, а жужана си вее байряка необезпокоявана. И двете страни са за сметището.
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин обеща да ги декомунизира скоро . И декомунизира наистина ,Украйна на Владимир Илич Ленин . Ще декомунизира ,създаденото от Ленин .
200
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ..Европа ,най хубавото място ....раят на извратеняците ,на гей парадите , транссексуалните ,еднополовите бракове ,на зоофилите ,наркоманите ,алкохолиците ...Рай значи ...
199
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** скоро ще разбере "Кон боб яде ли?"...
198
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До така ще стане- С двойни и тройни цени на газ и петрол, няма как да стане така. Ако и четворни ги направи Путин, ЕС пак няма вече къде да мърда. Благодарение на Байдън и тия дето го тропосаха. С китайски слъчеви панели, батерии и вятърни генератори- не става.
197
6
 
13
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Oткрадването на изборите в САЩ си има последствия. Нищо за чудене. Усещате го и по джобовете си, и по международната политика, и по липсата на човешки свободи. И по броя на нови милионери и олигарси. Нали?
196
12
 
11
 
! Отговори
така ще стане преди 2 години
Остана сега Зеленски да започне да дава указания на Путин какво да прави. Но историята познава поврати. И това може да стане. Русия тъне в беднотия. Виждаме даже Радев започна да защитава Западните ценности. Скоро и в Русия ще осъзнаят своята нищета и ще възстанат.
195
6
 
14
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ньойския договор също не съществува. След Украйна и два ред на България да се освободи. "Земите от Кавказ до Унгария ще бъдат свободни" - Маркс.
194
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ответна реакция от САЩ, Великобритания и ЕС, хаа-хах. Тези да не са целия свят? Остава само Рептил Молох от Австралия да се изкаже
193
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди изборите в щатите всички крещяха какво ще стане в Украйна ако бъде избран Бай дън беше си повече от ясно! Не разбирам защо има изненадани... Бай Тръмп си беше малко луд, но дипломатичен и безопасен, намери общ език дорис дебелия кореец :D
192
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка сутрин като се събудя благодаря на бог, че съм се родил в Европа, най-хубавото място за живот, а не в мизерната Русия където половината ми живот щеше да е преминал смачкан от диктатора Путин
191
2
 
19
 
! Отговори
Брад Пит преди 2 години
"За нас, западняците е престъпление да се съмняваме в правото на властта да прави с нас всичко, което си поиска. Включително да ни ваксинира насилствено, да ни уволнява от работа и отритва от обществото, ако си отворим устата срещу ваксините, да ни глобява с непосилни суми и вкарва в затвора, ако не щем вакса, да потъпква основни човешки права, Конституцията и Нюрнбергския кодекс, да ни налага СО2 данък върху жилището, горивото, кравите и въздуха, който дишаме."
190
8
 
28
 
! Отговори
До Само питам преди 2 години
Агресивна чужда държава? В предишните 2-3 века е била Англия, 20 век - САЩ. Няма друга държава, която да е запалила толкова много войни по света и единствената бомбардирала с атомни бомби друга държава!
189
2
 
5
 
! Отговори
До Состин преди 2 години
Не пиши глупости, а се информирай, не само от Гугъл. Не е задължително да ползваш само български, има много информация.
188
14
 
8
 
! Отговори
2030год преди 2 години
Минск отсечи: Питин не съществува русия колабира.
187
6
 
15
 
! Отговори
Татул до 239 преди 2 години
Евала брат, на същото мнение съм. Откак Рюрик е създал Киевска Рус - чудя се що ли се казва рус, а не укра слага началото на руската империя. Укрите искат да кажат същото. По народност са конгломерат от нации поляци, татари, и какво ли не. Езика им е смесица от полски и руски. През цялото си съществуване са нямали свястна държава все са били под нечий чехъл. началото на 20ти век се образуват няколко украйни дори е имало украинска съветска република.
186
20
 
12
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Само да напомним на путинолюбците и на мечтателите за велика русия, че ако ме са били гадните капиталисти, САЩ, Канада и Англия, да ги снабдяват с провизии и храна, втората световна са щели да се изядът един друг, като канибали.