Танкове в Донецк, Путин подписа за миротворци, Украйна ще брани земята си

САЩ подписа указ за налагане на санкции на Русия
22 фев 2022 06:48, Александър Попов
506
Танкове в Донецк, Путин подписа за миротворци, Украйна ще брани земята си
Снимка: БГНЕС

Танкове в Донецк след признаването на независимостта от Русия

Колони от бойни машини, включително танкове, са забелязани тази сутрин в покрайнините на Донецк, столицата на един от отцепилите се региони в Източна Украйна, след като руският президент Владимир Путин призна тяхната независимост.

Репортер от Ройтерс видя около пет танка в колона в околностите на града и още два в друг край на града. Танковете са били без обозначения, но бойните машини се появиха часове след като Путин подписа договорите за дружба и сътрудничество с двата отцепили се региона и разпореди руски миротворци да се разположат там.

Зеленски: Украйна иска мир, но няма да отстъпи земята си на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в проваляне на усилията за мир и изключи каквито и да било териториални отстъпки в обръщение към нацията в ранните часове на днешния ден, предаде Ройтерс.

Зеленски направи обръщението след решението на Русия официално да признае двата подкрепяни от Москва отцепили се региона в Източна Украйна за независими и да изпрати войски там, ескалирайки кризата, за която Западът се опасява, че може да разпали голяма война.

Още по темата
След като председателства съвещание на Съвета за национална сигурност Зеленски обвини Русия, че е нарушила териториалната цялост на Украйна и каза, че това може да означава, че Москва слага точка на мирните преговори в рамките на Минските споразумения, които целят на сложат край на конфликта в Източна Украйна. Украинският президент каза, че Украйна иска да реши кризата чрез дипломация, но че страната е готова да издържи на продължителен натиск.

"Ангажирани сме с мирния и дипломатически път, и само него ще следваме", каза Зеленски и добави: "Но ние сме на собствената си земя и не се страхуваме от нищо и от никого, на никого нищо не дължим, и на никого нищо няма да дадем"

Той призова за спешна среща на лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция, като призова съюзниците на Киев да предприемат мерки срещу Русия.

"Очакваме категорични и ефективни стъпки на подкрепа от нашите партньори", каза Зеленски  и допълни: "Много е важно да видим кой ни е истински приятел и партньор, а кой ще продължи да плаши Руската федерация с думи".

Украйна е получила уверения за "решителен и обединен" отговор от Европейския съюз срещу Русия, каза днес украинският външен министър Дмитро Кулеба след разговор с шефа на европейската дипломация Жозеп Борел.

"Споделяме една и съща оценка за незаконните действия на Русия", допълни дипломатът.

Путин разпореди руски миротворци да бъдат изпратени в отцепилите се региони на Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин издаде укази, разпореждащи на министерството на отбраната да изпрати руски миротворци в двата отцепили се региона в Източна Украйна, след като взе решение за признаване на тяхната независимост, предаде Ройтерс.

По-рано Путин подписа укази за признаване на самопровъзгласилите се "Донецка и Луганска народни републики", пренебрегвайки предупрежденията на Запада, че подобна стъпка би била незаконна и би довела до провал на дългогодишните мирни преговори в рамките на Минските споразумения.

Байдън: Признаването на ДНР и ЛНР заплашва националната сигурност на САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за налагате на санкции заради признаването от Русия на независимостта на Донецката и Луганската народни републики. Признаването представлява "необичайна и изключителна" заплаха за националната сигурност и външнополитическите интереси на Америка.

Стандартната формулировка за такива документи е включена в указа за първите санкции във връзка с действията на Русия и разширяването на извънредното положение, което беше въведено във връзка с конфликта в Украйна още през 2014 г.

„Аз, Джоузеф Р. Байдън, младши, президент на Съединените американски щати, с настоящото удължавам извънредното положение... като заключаваме, че признаването от Руската федерация на т. нар. Донецка народна република (ДНР) и Луганска Народна република (ЛНР) противоречи на задълженията на Русия по споразуменията от Минск, заплашва мира, стабилността, суверенитета и териториалната цялост на Украйна и по този начин представлява необичайна и изключителна заплаха за националната сигурност и външната политика на САЩ.

Със своя указ Байдън забрани на американците да инвестират в ДНР и ЛНР, да търгуват с тях и да ги финансират. Документът ви позволява да бъдат налагани санкции срещу всяко лице, което оперира в този регион. Във вторник се очаква американската администрация да разкрие нови мерки в отговор на руското признание на отцепилите се републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
26
 
! Отговори
poskitt преди 2 години
"Признаването представлява "необичайна и изключителна" заплаха за националната сигурност и външнополитическите интереси на Америка." Ъ?
219
7
 
47
 
! Отговори
Русия браво! преди 2 години
В момента западняците с голи дупета тръгнали да бият дуло на танк.Образно казано джендърската политика на западняците е такава.Русия ,Китай ,Индия ,Иран са могъща сила обединена в която САЩ ще си строши главата и те го знаят.Поздравявам братята славяни от републиките че се върнаха при ***..й..ка си Русия.Скоро и Харков и Одеса .Браво .Днеска е чудесен ден за демокрацията .
218
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Америка трябва да започне да бомбардира Украйна, ако мери с един аршин. За Косово и Босна навремето можеше сага за Донецк не може.
217
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амарика успя да направи още една война. Браво.
216
3
 
11
 
! Отговори
До 233 преди 2 години
Каква Натура 2000, какви 5 лева? БУРГАС И ВАРНА И СЕЛАТА ОКОЛО ТЯХ СА ПЪЛНИ С РУСКИ СОБСТВЕНИЦИ. И ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.ДРЕМЕ ИМ НА РУСНАЦИТЕ ЗА НАТУРА 2000! КАМЧИЯ Е ПРОДАДЕНА ЗАЕДНО СЪС ЗЕМЯТА. ФАКТ. Само руски граждани влизат там!!!!
215
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Бидона да иде в ДНР и ЛНР да ги санкционира. Изкуфели американски овчаари.
214
4
 
12
 
! Отговори
Руската федерация преди 2 години
Няма преки "задължения" по Минските споразумения. Задълженията основни бяха за киевската хунта и лидерите на Донецк и Луганск
213
16
 
14
 
! Отговори
Ц преди 2 години
МИР С ТАНКОВЕ СЕ НАРИЧА ОКУПАЦИЯ.
212
2
 
7
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Ньмате си представа колко високо е разпространението на СПИН в Украйна... Ама нали за разлика от ковид не се популяризират данните... То и в България, колкото се отчита за цялата страна, всъщност се открива само при едно скринингово минаване през Столипиново. Покрай ковид всичко друго остана на заден план.
211
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските танкове са в Донецк от 2014. Сега е само парада, за да се показва Жужи колко е психясал.
210
6
 
53
 
! Отговори
Анонимус преди 2 години
Ха-хааа. тези хамериканци какво искат, да владеят и диктуват целия свят ли ??? Признаването на Донецк и Луганск като самостоятелни автономни републики било заплаха за Америка, за нейната национална сигурност. Това е пълен смях. Този Байдън познава ли картата на света, поне веднъж виждал ли я ??? Хайде стига вече. А те могат да си интегрират свои военни бази в Украйна , както се казва под носа на Русия. По тази тяхната логика това не е ли също заплаха за Русия и нейната национална сигурност ???
209
24
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ДАЛИ НЯКОЙ ДРУГ ОСВЕН РУСИЯ ЩЕ ПРИЗНАЕ ДНР И ЛНР??? УТРЕ - ВАРНЕНСКА НР. ВЕЧЕ Е КУПЕНА ЗЕМЯТА ОКОЛО КАМЧИЯ ОТ РУСКАТА ДЪРЖАВА. НЕЗАБАВНО СМЕНЕТЕ ТОЗИ СТАТУТ. МИСЛЕТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ ЗА БГ!!
208
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми то война няма, щото никой не смее да излезе срещу Путин.
207
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 238. Минските споразумения НЕ включват независимост на Донецк и Луганск. Четеш споразумението както Дяволът чете Евангелието. Повод за Агресия Ресия Винаги ще си намери! Позорно е за такава голяма държава да работи чрез методи от 18ти век!
206
1
 
11
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Кой казваше,че няма да налага мир с танкове!Те това се казват миротворци !Извод-щом си даваш ядрените оръжия,кой ти е виновен?Гаранции, дрън,дрън!
205
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин изобщо не праща руснаци в Донецк и Луганск. Това са най-различни сбиртоци и главорези от Чечня и други републики, за които цивилният живот е приключил отдавна. Наборната военна армия на Русия изобщо не е ходила в Донбас.
204
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момент, нали Кремъл каза, че изтегля войските? Да не би да излъга? Малко съм объркан, защото пред панелката шкембаците и таксиджиите казаха, че САЩ са лоши и си измислят, че ще има война?!
203
8
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Минските споразумения са подписани през 2015 и до днес Окраината отказва да ги изпълни.
202
19
 
11
 
! Отговори
Ася преди 2 години
Путин само за война мисли. Да вземе да помисли за бедните братушките малко.
201
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Зозо е много умен, много знае и е дисциплиниран на работното си място:))))))) И работи дистанционно в електронна среда с много цветни светлини:)))))