Байдън с поредна грешка, нарече украинците... "иранци"

54% от американците не вярват, че той има умствената острота за президент
2 мар 2022 10:15, Нели Христова
348
Байдън с поредна грешка, нарече украинците... "иранци"
Снимка: БГНЕС

Джо Байдън направи грешка в ключов момент по време на речта си за състоянието на съюза, наричайки украинците "ирански народ", като същевременно се стремеше към вдъхновяващ момент на подкрепа срещу руската агресия.

"Путин може да обиколи Киев с танкове, но никога няма да спечели сърцата и душите на иранския народ", каза Байдън след неловко бавно пляскане. "Той никога, никога няма да угаси любовта им към свободата", продължи той, преди някой да извика от тълпата и трепетните аплодисменти да нараснат.

"И той никога, никога няма да отслаби решимостта на свободния свят."

Моментът бързо се разпространи онлайн, а политически коментатори като бившия служител на администрацията на Тръмп Себастиан Горка, го опредериха като пример за "бавния" президент Байдън с хаштага  #SenilePresident.

Конгресменът от републиканците Томас Маси продължи с изброяване на по-малко от чуваемите фрази на президента, питайки "Някой говори ли Байдън? Можете ли да ги преведете?…"

Независимо дали става въпрос за заекване, гаф или географско объркване, Байдън вече беше изправен пред въпроси относно неговата "умствена острота". Нова анкета на ABC News/The Washington Post, публикувана в навечерието на речта, установи, че 54% от американците не вярват, че той притежава "умствената острота, необходима, за да служи ефективно като президент".

Само 40 процента вярват, че Байдън е достатъчно умствено подготвен за работата си при почти 180 градуса обрат от 2020 г., когато повечето американци, 51 процента, смятаха, че той има умствена острота да заема поста в сравнение с 43 процента, които не го правеха.

Проучването също така установи, че 59% от американците не смятат, че Байдън е силен лидер, спрямо 49% преди две години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно мисли че украйна е някоя област в иран
202
0
 
25
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Точно като Президента във филма Голо оръжие😱😂
201
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2013-Френският президент Холанде нарече японците "китайци" на официално посещение в Токио :):)
200
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 251 Да, гледах го и го слушах едновременно! Гледах и слушах и бившия, назначен от Путин президент на САЩ, патока Доналд Дък. От "Little rocket man" до "We're in love!" разликата за него не е голяма. Аналогично, Тръмп и сега миналата седмица обяви Путин за велик държавник, чиито действия допринасят за мира, до пълна подкрепа за украинския (да, украинския не иранския, правилно го каза) народ в борбата му срещу руската агресия!Бас ловя че Тръмп не знае на коя държава е президент Путин!
199
2
 
9
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
Някакъв тук , бил гледал бай Данчо 100 пъти , ... ама само го гледал , дали е разбрал какви ги говори , а после какви ги И върши , явно не е разбрал !
198
2
 
31
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
Толкова е забавен този американски президент, но не си играе ролята добре. Жалко че такива ненормалници да на върха. Кога ще се върне Тръмп?
197
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако имаха поне малко акъл, нямаше да се ловят на блъфовете на Путин. Но очевидно са купени и се надяват да си уредят живота, като предадат 400 млн европейци.
196
3
 
45
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Разбира се, че Байдън е кръгъл идйот, Както и всички западни лидери. Те просто ни самоубиват.
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 238 за твое сведение когато украинските фашисти обявиха Степан Бандера за национален герой и Полша и Израел подскочиха като ужилени - заради стотици хилядите избити поляци и украински евреи, Израел до сега ако искаха да се бяха намесили с предложения за посредничество но явно не са забравили бандерската ***! Ами поляците, заграбили имотите на евреи, откарани в концлагери след войната масово са ги отказали да ги върнат, поляците и те са голяма своло*
194
1
 
4
 
! Отговори
Denko преди 2 години
Na bas 4e daje ne znae kude e ukrainani izob6to ne go eeeve ukrainci li sa iranci li 6te mrat , ko go inteteresuva vajnoto e kapitalistite da sa dobre
193
2
 
44
 
! Отговори
Можеше.... преди 2 години
А можеше и без жертви, ако байизкукуригал беше откликнал на Путин да гарантира, че НАТО няма да я взема 0крайна в НАТО!!!Е кой ли е виновен в случая след като това което можеше и трябваше да стане по мирен начин предложен от Путин на "цивилизования" свят ще се постигне сега с военно усилие и смърт на братя и съседи!!!!Е Кой, кой е виновен цивилизацийо!!! И ексикулсън от цивилизоваността, като трябва да се изяде солта и боя за да се постигне това което трябва, както е според притчата!!!
192
40
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
Питин който не знае е болен от рак и най вероятно има и деменция. Отперираха го преди няколко години и не се знае още колко му остава. Реши да остане в историята преди да се спомине. Ама май вместо обединител ще остане като касапин.
191
1
 
34
 
! Отговори
тъй ще биде преди 2 години
Пълно инфо затъмнение от СЕМ, ЦРУ, ДАНС и т.н. остана само какво очи видят и ръка пипне... та:Жената на Бай дън го събужда по сред нощ: Търси те Путин ... казва тя!!! По кой телефон... пита той!!!! На вратата... казва тя!!!!
190
1
 
23
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
Тоя ковчег пък не спря да се оригва...
189
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ирак,Иран,Сърбия,България,Украйна, за мен няма голяма разлика всичките сте ми еднакви и трябва да сте ми под ботуша!
188
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 234 Не, Путин не е луд за връзване. Путин е луд за убиване!!! До стената и - като Чаушеско!Или пък... да го почерпят с чай? С малко Новичок за подправка?Имайки предвид, че и президентът на Украйна и министър председателят им са евреи, а МОСАД са най-яките тайни служби в света, Путин едва ли ще се спаси дори ако е в противоядрен бункер!МОСАД са навсякъде!Путин изтегли късата клечка, както обича да се изразява Фънки!
187
0
 
5
 
! Отговори
иванов преди 2 години
До Не е смешномашинките тук избраха, а там пощите!
186
1
 
3
 
! Отговори
иванов преди 2 години
До Анонимен234 и аз бях там и аз видях!
185
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите да внимават Байдън да не обърка името на Путин с това на Кадафи, Саддам или Милошевич, че тогава става лошо за русофилството и путинизма.
184
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 212 Гледал съм поне 100 пъти изказвания на президента Байдън, и трябва да кажа че в сравнение с него Доналд Тръмп изглежда като пълно куку (какъвто винаги си е бил).Гледах го и сега. Като оставим настрана факта че той заеква (нещо което няма нищо общо със интелекта а е говорен дефект), един път го чух че се обърка и не можа да каже "руска рубла", но веднага се поправи, а след като три-четири пъти повтори "украинския народ" един път без да иска каза "иранския народ", но ГРУ бди!