Мъск връща свободата на словото или е заплаха за демокрацията?

Разнопосочни мнения за неговите планове за Туитър
26 апр 2022 13:04, Росен Стойчев
44
Мъск връща свободата на словото или е заплаха за демокрацията?
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на американското правителство направиха коментари за придобиването на социалната платформа Туитър, съобщи FOX News.

Мнения дадоха републиканци и демократи.

Още по темата
Днес Илон Мъск обяви, че е договорил придобиването на компанията.

"Свободното слово се завръща", обяви републиканецът Джим Джордан. "Надявам се Илон Мъск да помогне за ограничаването на големите компании в спирането на мненията на потребители с различни гледни точки", обяви сенатор Марша Блакбърн.

Много представители на консерваторите недоволстваха от Туитър, заради решенията на компанията, които спираха потребителите с определени мнения. Демократите са на противоположното мнение.

"Това е опасно за нашата демокрация. Магнатите играят по свои собствени правила, като трупат влияние за своите интереси", обяви сенаторът на демократите Елизабет Уорън.

Самият Илон Мъск обяви, че основната му идея за социалната платформа е да гарантира свободното публикуване на мнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
съзнателно не сме ...пораснали...погледнете действителността...,без ценности...без Бог...самонадеяни...и безполезни,в 21 век путин убива мирни граждани...невинни хора,само защото едни обслужващи го ж.вотни го боготворят...искате да ви боготворяат ли г-н Мъск...американците не са руснаци...и няма да имате време да промените това...ще върнете ли тръмп опитал атентата в Капитолия и убил през нацисти невинни американци,платен от путин и мафията??
35
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
поредната глупост...ок г-н Мъск ако в платформата ви се явим 100 х. и заявим,че путин е ...миротворец и борец за свободата...и се подкрепим един друг и повлечем милиони...платени от путин разбира се...това Свобода ли е???какво е Свободата за вас г-н Мъск???
34
1
 
2
 
! Отговори
Света се обърка преди 2 години
Всяка една диктатура прикриваща се зад лозунги за демокрация, свобода и равноправие ИМА НУЖДА от социална платформа където всички, направили акаунти с подробните си лични данни да се изразяват свободно... Така по-лесно те набелязват и елиминират от службите на дадената страна. Заканваш се на президента... подиграваш му се... опитваш се да организираш хората в съпротива срещу алчни властимащи .... Колата ти изгаря... хакери ти изпразват банковата сметка ... уволняват те... лош късмет ще да е ....
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя просто стана държава в държавата. Но какво да се прави, такава е системата, която разрешава на един човек да натрупа такива несметни пари. Скоро той ще бъде човекът който ще определя какво и колко да се говори, защото ако някой си мисли че вече може да си приказва каквото иска много се лъже. Просто контролът минава от едни ръце в други - частни. Америка сама се рита отзад, но честно казано не мога да я мисля. Само дето покрай нея и ние ядем дървото.
32
5
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Заплаха за демокрацията е Путина и Сен !
31
1
 
2
 
! Отговори
"свобода на сло преди 2 години
и демокрация по хамерикански в едно изречение?!? Шегаджии...
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерастите ги е страх, че сега няма да могат да запушат устата на всеки, който не следва тяхната фашистка идеология. Сега всеки който не е съгласен с LGBT, Black Lives Matter итн ще може свободно да им каже, че са г08еда и ако се опитат да му публикуват адреса сега те ще бъдат баннати, а не той. Ай честито мушмули. Помните ли като нормалните обяснявахме, че трябва социалните мрежи да се регулират с "харта за интернет правата на човека" но вие все пищяхте "частна компания" щото ви изнасяше!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако действително Мъск спази обещанието си за свободно изразяване, това ще е голям удар за демократите и техните олигарси Зукърбърг, Блумбърг и т.н.
28
1
 
3
 
! Отговори
Частен Туитър. преди 2 години
Колкото и право на глас да имаш с мизерния си дял акциики. Решено е вече. Туитър става ЧАСТЕН! Гласуването свърши!
27
1
 
3
 
! Отговори
Искам да искам преди 2 години
Ама много си искам Тесла дето да може да излита и в космоса, да си правя кръгчета около Земята и да са туитвам на воля от орбита.Ако няма вграден туитър, и поне 10 усб порта няма да я купя!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Часник: "When a publicly-traded company becomes a privately-held company, the public company's shares are purchased at a premium by the investors buying the company. The company is delisted from the stock exchange where its shares formerly traded. Shares now can no longer be traded publicly" В Случая с Туитър ще е така.
25
0
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
а като стане Президент на САЩ, ще си вземе и Канада!
24
0
 
3
 
! Отговори
Часник преди 2 години
До Туитър става частенНе е ясно какво имаш предвид - туитър не е купен "насила", акциите не се купуват "насила", всичко е доброволно и ако имаш акции - никой няма да дойде да ти ги вземе насилствено.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Туитър става частенЧувал ли си за акции с право на глас и за акции без право на глас?
22
0
 
9
 
! Отговори
Словесен преди 2 години
"Свободата на словото" е заплаха за нещото, което наричаме "демокрация", във всяка една от неговите разновидности.
21
1
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
кои ли КуклоВоди точно стоят зад този Емигрант от ЮАР?! А и да не Забравяме, че Дядо му избягва от Канада в ЮАР, за да се спаси от Екзекуция за Държавна Измяна, след НеУспешен Опит за Държавен Преврат в Канада! а Внука му, стана не само Американски гражданин, но и най-богатият човек в Света, а сънародниците му в ЮАР са на дъното...
20
1
 
0
 
! Отговори
Мъск е частник преди 2 години
Мъск играе за себе си. Я си купете акции на Спейс X или на Старлинк? Или на която и да е компания? Искаше мъ се да си откупи обратно Тесла но няма парите. И сега чак се чуди дали да не ги зареже Тесла. Забравете да имате дял от която и да е компания на имератор Елон Мъск I. - владетеля на Марс. По добре помислете как ще си плащате кислорода дето ще го дишате когато отидете на Марс.
19
2
 
2
 
! Отговори
Туитър става частен преди 2 години
Ако притежавате акции на Туитър скоро няма да ги притежавате. Мъск ще ви ги откупи на (колко беше 54$) Това независимо дали искате да ги продадете или не. Решено е. С покупката си Мъск превръша Туитър се превръща в частана компания.
18
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 години
изгодно го е взел, добра сделка!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, без да се ангажирам с политическо мнение, като го гледам в главата, че и като цяло фигурата на Илън Мъск, със всеки изминал ден все повече ми прилича на някой севернокорейски лидер! И в прическата и в стойката, походката, във всичко.Все едно гледам поредния "другаря Ким Еди Кой Си"! Отвреме навреме само вземе, та изтанцува някой южнокорейски "Гангам стайл"!