Ако Швеция и Финландия бъдат нападнати заради НАТО, САЩ ще ги подкрепи

Ние редовно провеждаме съвместни учения, заяви Джон Кърби
15 май 2022 15:47, Нели Христова
128
Ако Швеция и Финландия бъдат нападнати заради НАТО, САЩ ще ги подкрепи
Снимка: БГНЕС

Съединените щати ще могат да предоставят необходимата подкрепа на Финландия и Швеция, ако имат нужда от нея, преди да се присъединят към НАТО. Това съобщи в неделя в интервю за Би Би Си говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби.

„Не искам да обсъждам хипотетични възможности и да спекулирам, защото няма причина за това“, каза той, когато беше попитан дали САЩ ще изпратят войски, за да помогнат на Швеция и Финландия, ако те бъдат атакувани преди официално да станат членове на НАТО. "Финландия и Швеция разполагат с много модерни военни сили, с които ни е удобно да си сътрудничим. Ние редовно провеждаме съвместни учения. Ако се нуждаят от допълнителни способности или подкрепа по време на периода на кандидатстване и процеса на присъединяване към НАТО, ние в САЩ сме убедени, че имаме такова ниво на отношения с двете страни, което ще ни позволи да им предоставим допълнителна подкрепа, ако е необходимо“, поясни говорителят на Пентагона.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 82: А какво ще кажеш за случая, в който бесния пес вече те е захапал за крака и придърпа да стигне до гръкляна ти? Вариант А:целуваш на песа *** и го галиш по мустаците, вариант Б: оставаш "неутрален" и чакаш да те изяде, вариант В: взимаш споменатата от тебе тояга, обръщаш я от дебелия края, пръсваш главата на бесния пес, а след това и на всички които ти дават съвет да действаш според варианти А и Б
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До79 . И за теб Шенген не ти трябва , както за всеки не даваш продукти и услуги. Такива са всички пенсионери . Така , че няма връзка с НАТО.
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като видиш разбесувал се болен пес на улицата,отиваш ли да го дразниш допълнително с пръчка да го ръчкаш или отминаваш с търпение и внимаваш.. нащрек и подготвен.
78
17
 
11
 
! Отговори
И това ще премине преди 1 година
Руската федерация приключна операцията по демилитаризация и денацификазия на Донбаска и Луганска области. Вече изтеглят въоръжените сили и ще пратят алтернативните на украинскити строителни батальони сили там, за да помогнат на местните да възстановят животите и местообитанията си. Швеция и Финландия се набутват с 2% БВП за НАТО и всички произтичащи от членството ангажименти. Плюс бонус ядрен арсенал по хилядокилометражните си граници с РФ и ракети 24/7 насочени.
77
4
 
15
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Разбира се че ще ги подкрепи. Точно както подкрепя сега Украина!!! Голям сеир ще пасдне с тия
76
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шведския външен министър 2021: македония веднага да започне преговори, разчаровани сме от България. 'Финландия също е против членството на България в Шенген'. Кажете, това бъдещи съюзници и приятели ли са? Защо ние трябва да ги покрепяме безрезервно, срещу калта която ни изсипват скандинавците?
75
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде факк на шведи и финландци. няма шенген за нас (заради тях), няма и нато за тях. поне от историята си да се бяхме научили! съзяваме се с отявлени врагове като сърбия и гърция срещу силния на деня - османците, после съюзниците ни ги слагат отзад. и тези така - заради русия сега ние да ги пуснем, след 3 месеца като гласуват за шенген, пак ще ни прецакат. е, не става така. отделно подкрепят мънкедонците срещу нас.
74
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 75Гърция не се възползва от руската,, помощ", а къде бяха те и ние през 1944г.,къде са гърците сега, къде сме Ние, на които Русия е,, помагала" 45год. с развит социализъм.
73
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ така обичат да "подкрепят", предимно на хиляди километри от границите си, както подкрепиха Ирак и Афганистан, в резултат - близо 4 милиона цивилни жертви.
72
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66Какво хубаво съм видял от Швеция или Финландия/////Хубавото е, че не са били пречка за развитие на България, каквато е Русия от 1880год. до днес.
71
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички клавиатурни уориъри да заминават на източния фронт да помагат на зеленски и байдън и да громят ушанките.
70
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Русия сме видяли само добро, дори ни гасиха пожарите със самолети без пари, АЕЦ са ни построили и т.н.,а от скандинавските унterменши сме видяли само гаври, подигравки и откровен расизъм.
69
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крал Густав за шведите и като цяло за скандинавците е като генерал Гурко и шипка за нас. Даже сабатон имат много яко парче точно за техния Густав спасителя на Европа. Е, за нас пък генерал Гурко и генерал тотлебен са спасителите на християнската цивилизация от османския башибозук. Така че това че са минали официално в нато не е никаква новина и нищо не променя за русия
68
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава подкрепа, каквато оказахте на Украйна ли?
67
8
 
16
 
! Отговори
Слийпи джо преди 1 година
Джо деменцията няма да спечели тази война, колкото и да се напъва, най-много да се изпусне в памперса.
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скандинавските държави са завършени с мита на легендарния крал гъста, който е водил епични битки с руснаците, така че те до мозъка на костите си мразят руснаците. При нас е обратния случай- ние сме закърмени с битката при Шипка и образа на генерал Гурко който пристига като спасител и отблъсква турците
65
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Украйна била в НАТО..Абе вие сериозно ли пишете на зеленски глупостите? А ако Русия беше в НАТО, въобще нямаше да има война. Да, ама не. Украйна е червена линия за руснаците и удобна изкупителна жертва за сащ, за да унищожат Русия. Нещата са такива, каквито са. Не опира до Украйна, а до провалените сметки за петрол още след 2001г. Руската намеса в Сирия, Афганистан, Либия. Всичко е геополитика и на сащ търпението им свърши, защото русия десетилетия им се пречка. Украйна е някакъв повод само
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще влязат в нато когато окрайна влезе в ес - на 32-ри в шестък.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото с членството на скандинавските държави в нато нищо не се променя за русия, защото те и без това и сега са антируски държави и техния неутралитет е бил само на хартия. В България пък е обратния случай - само на хартия сме против Русия, а ако попнат дс никак ядрените гъби нашата армия веднага ще извинете всички умнокрасиви от Донков и ше пусне руснаците.
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Збъркочестите уша нки хептем се побъркаха от страх пред идеята, Финландия и Швеция в НАТО.Всички ушанк офили са се хвърлили да плюят по САЩ, НАТО, Финландия и всичко честно и достоино.Що бре нали Расия има безаналогови войски, от малка Финландия ли се плаши?!