Бил Гейтс очаква нови пандемии през следващите 20 години

Човешката популация нараства, нахлуваме в нови екосистеми
29 май 2022 13:15, Анисия Иванова
98
Бил Гейтс очаква нови пандемии през следващите 20 години
Снимка: БГНЕС

Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че човечеството може да очаква с 50 процента вероятност нова пандемия през следващите 20 години. Той изрази това мнение в интервю, публикувано в неделя за испанския вестник El Diario, цитирано в международните медии.

"Може да дойде от вирус, който вече знаем. Може да е вид грип, различен тип коронавирус", каза той. И това поне ще ни позволи да имаме известни познания как да се лекуваме много бързо и ваксина.

"Но може да е нещо друго", добави американският предприемач. "Това може да е създаден от човека вирус, биотерорист, който го е разработил и умишлено го е разпространил. Това е много страшен сценарий, защото биха могли да се опитат да го разпространят на различни места в същото време. Или може да е нещо, което идва от естествения свят. Човешката популация нараства и ние нахлуваме в нови екосистеми. Ето защо изчислих, че има 50% шанс през следващите 20 години да имаме естествено възникваща пандемия като последица от изменението на климата“, поясни Гейтс.

За да се борба срещу пандемиите, предприемачът предлага създаването на „екип за глобален епидемичен отговор и мобилизация“, който той сравнява с пожарникарите. „Това, което предлагам, ще изисква 25% увеличение на бюджета на Световната здравна организация и с това ще имаме екип от около 3000 души с различни профили“, добави Гейтс. Той не вярва, че епидемията от маймунска шарка ще се превърне в голяма нова пандемия, пише БГНЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-точно, планира такива.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил изкупи доста земя в турската част на Тракия, защо ли?
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес бил Гейтс, утре вече не бил Гейтс
47
1
 
20
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Ще има скоро нова пандемия , защото се пълнят джобовете на фармацефтите по този начин. Махнете няколко глави от техните принудително и ще спрат и пандемиите. То Сталин го е казал отдавна- Има човек, има проблем. Няма човек- няма проблем.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клаус Шваб: Великото зануляване ще включва сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност
45
6
 
6
 
! Отговори
Апокалиптик преди 1 година
По-страшни неща ни очакват... Това с тоя грип преди две години беше само началото... Пандемиите + 5Г, 6Г, всекидневното облъчване с електроните уреди, ваксините... Човека не е от желязо или пластмаса, това са очи, сърце, мозък, вътрешности, подлагането им всеки ден 24/7 с какви ли не електролизъм познайте какви ще са последиците... И човечеството вече не може да се откаже от този начин на живот защото всичко става механизъм и няма друг начин. Защото вече почти всяка професия го изисква...
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заблуждавате се ,че има някакви кукловоди дето искали да намалят населението заради климата,че им пука за планетата.Всичко е заради търговията.Искат да ви продават стоките си,лекарствата си.Това ги вълнува!Това са световни търговци!
43
3
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Отдавна се чудят как да направят пандемия, така че да намалят световното население. В края на 20 век опитаха със СПИН. Не се получи. От началото на 21 век са много по-активни. През 2006 - луда крава - не стана. През 2010 - свински грип - не се получи. През 2012 - птичи грип - не стана. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А и измислиха Ремдесивир за нея. Е най-сетне през 2020 успяха!
42
1
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Трябва населението на света да се намали, прекалено много е. Така разсъждават "господарите", хората, притежаващи повече от 100 милиарда $ всеки. Човешкото въображение е твърде бедно, за да си представи такава сума. Но ние, простосмъртните, им дишаме въздуха, замърсяваме им водата, произвеждаме много много боклyци... Затова трябва да намалеем... Ако може до 1 милиард. Те могат без нас, имат си технологии за всичко. Искат освободена от "плебса" планета.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тука има един дето все изчислява...
40
0
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТАЗИ ТВАР ВРЕМЕННО СПРЯ ПАНДЕМИЯТА ЗАРАДИ ВОЙНАТА! ИНАЧЕ ТОЧНО ТОЙ СТОИ ЗАД НОВИТЕ ЩАМОВЕ И ЦЯЛОТО ИМ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ В ГЛОБАЛЕН МАЩАБ, С ЛЕКОТА МОЖЕ ДА ПРЪСКАТ И ЗАРАЗЯВАТ БАГАЖА ПО ЛЕТИЩАТА И ДА ПУСКАТ ЗАРАЗЕНИ ПАРИ В ОБРЪЩЕНИЕ! ЗА НУЛА ВРЕМЕ ЕДНА ДЪРЖАВА ПЛАМВА!
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долен извратеняк.
38
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 40Не си съвсем прав, ей го, Джейми Оливър шесто дете направи. Той явно не мисли за бъдещето на планетата... :)))
37
1
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Бил Гейтс ще си организира с приятелчетата си ново събитие 202. Ще ги покани пак хора от клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган, от ФБР, от ЦРУ, от фармацевтичните фирми, някой и друг пиар-експерт. Можеш, Бил, да поканиш пак и Анита Сисроу (Anita Cicero) от институт "Джон Хопкинс" за модераторка, красива жена е. Па си пийнете и си хапнете и си симулирайте "пандемия",ама този път да умрат не 50 милиона, а 500 милиона за 1 година. Само не знам едно: Докога останалия свят ще ви гледа безучастно?
36
1
 
8
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Бъдещето на запдадния свят ще се ръководи от "филантропи" и психопати като този и другите от Давос, без да са ги избирали, без да са им давали правода вземат решения вместо нас.В крайна сметка технократите ще се върнат към евгеничните си корени и когато не сме им нужни просто ще кажат, че част от нас не заслужават да живеят. В САЩ и Германия по едно и също време кастрират медицински без тяхното знание хиляди жени които според тях са били негодни да продуцират "умни" хора в началтото на 19 век
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един проектил 9 по 19 в челото на Бил Гейтс и няма да има нито една пандемия вече..
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на земята ще стигне 9 милиарда, а след това ще започне да спада. В момента стремглаво расте населението само в Африка, Индонезия и Индия. Навсякъде другаде хората достатъчно добре разбраха, че с 6-7 деца трудно може да живееш добре, без да трябва да се продава някой, без просия и помощи. До 15 години ще го разберат и горепосочените и диклайна ще започне и без пандемии и масово смърт. Това е ясно на всеки. Със стандарта идва образованието и по-малкото деца. Пример - Китай.
33
1
 
17
 
! Отговори
Островът на Епщайн? преди 1 година
Мъск ще ти види сметката. А защо не се разследва какво е правил този на острова на Епщайн, който се самоуби в килията си? По данни на хора, които са били там, островът се е ползвал за оргии с малолетни и злоупотреба с наркотици. Друго нещо ли е правиш там, да каже какво. Жена му затова се разведе, но нещата приключиха дотам. Защо?
32
0
 
17
 
! Отговори
ба преди 1 година
този е предплатил за цели 20 години?!?!?
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънзмните, приберете си дъбил геитс.