Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна

Ще плащат европейските държави и ние, каза президентът на САЩ
12 юни 2022 11:00, Анисия Иванова
224
Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Повишаващите се цени на бензина и инфлацията се превърнаха в очакван страничен продукт от помощта за Украйна, каза президентът на САЩ Джо Байдън на прием в Националния комитет на Демократическата партия. Стенограма на речта му беше разпространена от пресслужбата на Белия дом.

"Каква идея искам да предам: това е наистина последователно, субпродукт е. Казвах на времето, когато решихме да помагаме на Украйна, какво исках да се разбере: цената ще плащаме и ние. Ще плащат западните страни, ще плаща НАТО. Ще плащат европейските държави и ние. Защото знаете какво трябваше да се случи: цените на бензина, петрола трябваше да се повишат, цената на храната трябваше да се повиши", каза Байдън.

"Изводът е, че ще живеем с тази инфлация известно време. Тя постепенно ще намалява, но ще живеем с нея известно време", предупреди Байдън.

Той също така изрази мнение, че САЩ имат добри перспективи за бъдещето. „Много хора се притесняват от инфлацията, цените на храните и други проблеми, но факт е, че имаме най-бързо растящата икономика в света“, каза Байдън.

Цените на бензина в САЩ достигнаха нов рекорд и надхвърляйки средното за страната равнище от пет долара за галон за първи път в историята. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
25
 
34
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Вие всичките т.нар държавници не наложихте санкции на Русия, а наложихте санкции на народите си. Бензина и дизела в Бг наближава 4 лева и аз не ви подкрепям, мpaзя ви от дън душа.
65
37
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще бъде ликвидиран или свален от власт, фашистка Русия ще си получи урока и когато стане цивилизована държава отново ще имаме евтин бензин. Това е целта на занятието.
64
6
 
0
 
! Отговори
fact преди 1 година
помагайте понече.
63
5
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Оставете дядо Байдън, ами се запасявайте с трайна храна, гориво и лекарства ! Погрижете се сами за себе си ! Не разчитайте на държавата. Зимата ще бъде тежка !
62
1
 
16
 
! Отговори
а Китай преди 1 година
става Все по-богат и все по-пърни, номер 1 във всичко!
61
1
 
25
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
Това опровергава теорията,че правителствата служат на интересите на гражданите си.Практиката показва,че правителствата изпълняват поръчки,но кой поръчва ,,музиката" ?
60
1
 
26
 
! Отговори
SS преди 1 година
Онзи ден заредих на 3,23 лит бензин . До октомври колко мислите че стане ?
59
2
 
35
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
БайДън заяви,че иска Русия да страда!И сега руснаците вият от болка,като ни гледат как плащаме по 3.50 за бензин!
58
3
 
25
 
! Отговори
анисооооооо преди 1 година
Това е трета поредна твоя помия/статия/за днес!Американска помощ за Украйна ха ха ха ха това е вица на месеца!Не. уважаема!,това се нарича ЗАЕМ!И този заем плюс огромните лихви ще ги връщат *** укри!А относно високите цени на горивата/не 5 .а 6 долара за барел / причината е само една-жажда за свръхпечалби на петролните магнати!САЩ са производител на петрол,без проблем могат да го продават на собственото население дори и за 1 долар/какво ги бърка Путин тук/Но кой е луд да губи милиарди долари
57
3
 
36
 
! Отговори
SS преди 1 година
Не мислете за USA ,а мислете още от сега какво ще правите като дойде зимата !
56
2
 
41
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
В САЩ вече се чудят за какво им е техен президент, щом Путин влияе на цената на бензина, инфлацията и храните.
55
14
 
32
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Има сащ има проблем няма сащ няма проблем до там стигнахме ако искаме да оцелем.
54
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое от правителствата,оказващи военна и финансова помощ на Украина,пита данъкоплатците си искат ли да плащат тези разходи?----->>> Че те ако питат, то никоя държава няма да прати нищо, освен продукти с изтекъл срок на годност... нали точно заради това и не питат...
53
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е цената на мира.... Има ли подобни войни ще има и такива кризи... Докато Русия не си научи урока ще има лишения за всички.
52
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее, Бай Дънчо изгуби следващите избори от сега. Американеца е чувствителен към това да не му забранят оръжието и да може да си налива галони бензин за центове...
51
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое от правителствата,оказващи военна и финансова помощ на Украина,пита данъкоплатците си искат ли да плащат тези разходи?
50
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И всички л&айна в американските тоалетни са дошли от Русия, те американците са толкова висши същества, че дори и не се*рът.
49
3
 
31
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Каква наглост и цинизъм...
48
1
 
34
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Европа е окупирана от сащ и затова страдаме и се мъчим.
47
1
 
32
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Русия НЕ Е голям доставчик на газ и петрол в сравнение с Арабските страни ... Африка СЪЩО е източник на евтини природни ресурси... Доставките на храни също могат да бъдат правени от много други райони на света незасегнати от войната КОЯТО СЕ ВОДИ НА ЕДВА ЕДНА ТРЕТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА... Обаааче, БайДън говори за поскъпвания ... Фон Лайанен от Евросъюза говори за поскъпвания... ВСЪЩНОСТ ГАЗ,ПЕТРОЛ И ХРАНИ ИМА в изобилие но на по-високи цени.. Фармамафия,газмафия, фуудмафия,БИЗНЕСмафия....