Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна

Ще плащат европейските държави и ние, каза президентът на САЩ
12 юни 2022 11:00, Анисия Иванова
224
Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Повишаващите се цени на бензина и инфлацията се превърнаха в очакван страничен продукт от помощта за Украйна, каза президентът на САЩ Джо Байдън на прием в Националния комитет на Демократическата партия. Стенограма на речта му беше разпространена от пресслужбата на Белия дом.

"Каква идея искам да предам: това е наистина последователно, субпродукт е. Казвах на времето, когато решихме да помагаме на Украйна, какво исках да се разбере: цената ще плащаме и ние. Ще плащат западните страни, ще плаща НАТО. Ще плащат европейските държави и ние. Защото знаете какво трябваше да се случи: цените на бензина, петрола трябваше да се повишат, цената на храната трябваше да се повиши", каза Байдън.

"Изводът е, че ще живеем с тази инфлация известно време. Тя постепенно ще намалява, но ще живеем с нея известно време", предупреди Байдън.

Той също така изрази мнение, че САЩ имат добри перспективи за бъдещето. „Много хора се притесняват от инфлацията, цените на храните и други проблеми, но факт е, че имаме най-бързо растящата икономика в света“, каза Байдън.

Цените на бензина в САЩ достигнаха нов рекорд и надхвърляйки средното за страната равнище от пет долара за галон за първи път в историята. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Калифирния бензинът е прехвърлил 10$ за галот това е невиждано дори за зелена социалистическа Калифорния.
85
1
 
16
 
! Отговори
Изкуфял преди 1 година
войнолюбец.***.
84
23
 
2
 
! Отговори
До Ларавел преди 1 година
Аз също спрях да шофирам коли с двг. Повече газ няма да използвам за домакинството. Само ел енергия. Дано се удавят в собствения си мазут мръсните руски неандерталци.
83
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не. От плана ви за унищожаване на средната класа. Гори в ада!
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не трябва да помагаме на Укрия. :-)
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обърнете внимание на изказването на Байдън. Цитирам "Защото знаете какво ТРЯБВАШЕ да се случи: цените на бензина, петрола ТРЯБВАШЕ да се повишат, цената на храната ТРЯБВАШЕ да се повиши", каза Байдън. И сега си задайте въпроса, защо е трябвало, на кому е трябвало и пукало ли им е за последиците върху обикновения човек! И сега си помислете, какво ние ТРЯБВА да направим?
80
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буахахаа, това е в резултат на безконтролно печатане на долари без покритие, нарушените вериги за доставки от локдауните, зелените ви сделки заради, които сте направили невъзможно разработването на нови находища за газ и петрол в САЩ и не на последно място санкциите срущу Русия.
79
14
 
5
 
! Отговори
Ларавел преди 1 година
Спрях да карам автомобил не защото ми е скъпо, а защото не искам гадни тарамбуки да ме шантажират с цената му. Ще си карам тротинетката или ще вървя пеша. Скоро ще инвестираме и в малък семеен електрически автомобил. Не ми дреме за смукачи, които си мислят, че дядо им е произвел петрола под земята и всички да умират от страх дали тарамбуката няма да спре доставките. Да ми го ядат!
78
2
 
29
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
Да накажем Путин като се самоубием!
77
1
 
31
 
! Отговори
УУУУ преди 1 година
Тоз неадекватник е кукла на конци дърпани от капиталистите!Не е никакъв президент!
76
1
 
19
 
! Отговори
Не могат да крадат преди 1 година
И им скочиха цените. Ама то с кражба и баба знае. Хаха
75
1
 
19
 
! Отговори
А пък оръжието за преди 1 година
Укрите вече го разпродадоха на черния пазар и е в ръцете на най-различни тероряги. Да не изпляскат утре Бешия Дом с някой модерен гранатомет. Хаха
74
1
 
29
 
! Отговори
УУУУ преди 1 година
Байдъне,неадекватнико!Как една локална война помъкна целия свят бе?Когато рушихте и палихте петролните кладенци на Ирак и Либия цените бяха на 20% от сегашните!Спекулант долен!
73
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Умните" русофили си мислят, че само те могат да манипулират вота в коментарите с VPN... Ха-ха-ха!
72
6
 
14
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Айде, айде. Производител номер 1 в света на петрол, а цените ви високи. Високи са, защото гледате да издоите докрай последните жълтици от една индустрия, с която вече е свършено. Петрола приключи като основна енергийна суровина и ще остане само в държавите от третия свят.
71
1
 
14
 
! Отговори
Ще се влачим като преди 1 година
влечуги и ще просим трошица лЕб, капчица бензинец, молекулка ГаЗ. Ама няма да ни дадат. Ще пукаме.
70
0
 
24
 
! Отговори
А сега де.... преди 1 година
САЩ Е ГОЛЯМ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПЕТРОЛ... КАКВО ГИ БЪРКА ДА ПРОДАВАТ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ БЕНЗИН НА ЦЕНИ ДОРИ И ПОД 1 ДОЛАР ЗА ГАЛОН ? Ахааа, това щяло да намали печалбите на американските производители на петрол ... Държавното субсидиране на петролните производители, с което да се намалят разходите им и да улесни смъкването на цената СЪЩО явно е НЕПРИЕМЛОВО ... за страна като САЩ изсипала милиарди за подпомагане на ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ на другия край на света ....
69
0
 
16
 
! Отговори
Стедностат. Америкац преди 1 година
Мн ще се зарадва, че с неговоте данъци се правят такива разумни неща.
68
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой задава ли си въпросът: а ако наистина светът започне война срещу "Свободния свят", какво ще правим? Та дори и само Русия да е. Ние сме живи умрели бе, с всичките си "мощни икономики" и "високи технологии". Не вярвах, че западът ще се докара до такова състояние, но когато имаш мало умни ръководители, всичко е възможно.
67
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще се нормализира, когато Русия стане нормална държава, която може да живее и съществува в мир със съседите си...