Американците не искат нито Байдън, нито Тръмп за президент

YouGov: Това е "най-лошото нещо", което може да се случи на страната
8 авг 2022 22:45, Йоана Цонева
42
Американците не искат нито Байдън, нито Тръмп за президент
Снимка: БГНЕС

Голяма част от американците казват, че не желаят нито Джо Байдън, нито Доналд Тръмп да изкарат още един президентски мандат. Огромен брой хора смятат, че това е „най-лошото нещо“, което може да се случи на страната, според проучване от изминалата седмица на Yahoo News/YouGov.

Около 41% от анкетираните регистрирани гласоподаватели смятат, че спечелването на втори мандат от Тръмп през 2024 г. би било "най-лошото нещо, което може да се случи", а 39% казват същото за Байдън.

48% от анкетираните смятат, че Тръмп е по-лош президент от своя наследник. В същото време 46% твърдят, че Байдън е по-добър президент от републиканеца, предаде "Актуално".

59 на сто от регистрираните гласоподаватели, участвали в проучването, смятат, че Джо Байдън ще бъде по-слаб кандидат през 2024 г., отколкото през 2020 г., докато 40% смятат същото за Тръмп.

Още по темата
45% от анкетираните са заявили, че биха гласували за Байдън в хипотетичен двубой с Тръмп през 2024 г., а 42% - за републиканеца.

Повторение на изборите от ноември 2020 г. може да има, след като настоящият държавен глава обяви намерение за втори мандат въпреки резервите от страна на някои демократи. Републиканецът Тръмп все още не е обявил официално, че ще се кандидатира, но подкрепи действията на няколко групи, поставящи основата за негов втори мандат.

Социологическото проучване е проведено от 28 юли до 1 август от YouGov сред 1557 пълнолетни американски граждани, които представляват национална представителна извадка. Статистическата грешка е +/- 2,7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 1 година
До Зелен демократ Личи си,че си зелен.
34
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Тръмп ще спечели президентските избори през 2024 г..
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат. Точно те си избраха и Тръмп и бай дрън, не аз.
32
2
 
13
 
! Отговори
До авторката преди 1 година
Не ти изнася че всички искат Тръмп. И сега извърташ нещата че и двамата не ги били искали. Тъ.па. пропаганда целяща да очерни Тръмп.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те и двамата неадекватни,единият циклофреник другият дементен
30
3
 
0
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Хора, ваксинирайте се, та да искате за президенте или Ба Дончо, или Бай Дън - двама велики мъже от които нищо не става, но на НАС ни вършат работа. Няма как нормален човек да се радва на тия двама кллоуни, но обикновеният избирател итдавна не е човек, ха ха!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак либерастични ЛЪЖИ! ЦЯЛА Америка и истинските патриоти ИСКАТ Тръмп за президент. Вижте ралитата на Тръмп ве либерастични отппаддъци, по 30к+ човека.
28
1
 
12
 
! Отговори
Кандидат преди 1 година
Белият дом стана хубав държавен санаториум.
27
0
 
9
 
! Отговори
Handel преди 1 година
До До ББ 21: Между другото 38% от американците са убедени че изборите са били фалшифицирани.
26
2
 
7
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Ако случайно някой не знае така наречените Yahoo News са креатура на бил гейтс и сред левите либерасти.
25
3
 
2
 
! Отговори
Фаза преди 1 година
Двуполюстният модел ще се разбие. Като нищо трети кандидат може да спечели.
24
0
 
4
 
! Отговори
До ББ 21 преди 1 година
Писано е "Ще ги познаете по делата им", а не по това кой какъв перчем има, дали заеква, колко пари има, и т.н. ! Теб по писанията ти те разбирам, че си млад и зелен, имаш положителни идеи, но си твърде повърхностен и праволинеен в разсъжденията си, а от това и прекалено самоуверен в правотата си ! Отделяш внимание на това колко бръмчи една машина, как лошо мирише и че има мръсни петна по нея, а не на това каква работа върши ! За търсене пък на причини и следствия при теб изобщо не става дума !
23
1
 
8
 
! Отговори
До ББ 21 преди 1 година
Аз пък не помня друг американски президент да е направил повече положителни неща за страната си и за целия свят ! А при неговото избиране също имаше много агресивни демонстрации, прераснали в погроми и вандализъм, и дори тогава си мислих "що за демократи са тия, които не признават демократичния вот на народа си" ! После същите тия "демократи" започнаха изключително *** война срещу него, а накрая го свалиха с фалшификации и измами, така че този народен бунт беше напълно справедлив и заслужен !
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Правилно ли прочетох- Лошото е, че ако някой се задави и пукне от смях, роднините му не могат да съдят авторите на този находчив комедиен шедьовър. Дори великия комик Зеленски бледнее
21
0
 
6
 
! Отговори
Бъдете точни преди 1 година
АмериканциТЕ, или НЯКОИ американци ?!
20
0
 
7
 
! Отговори
Правилно ли прочетох преди 1 година
???????????!!!!!!! :):):):) Избихте рибата!!!! Ново-журналистически шедьовър. Брависимо! Чак се задавих!
19
13
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тръмп е един от малкото финансирани от русия и мафията през немската ДБ...фалирал,...и удобно финансиран от руснаците през банките на фрау Меркел,Юнкер и Вебер...намирисва на щази и кгб,САЩ няма да го позволят...имате грешна представа,ако не е г-н Байдън...ще е още по голям патриот,работещ за просперитета на САЩ,за Свободата на Света ни!!!Бог да пази САЩ приятели!
18
1
 
6
 
! Отговори
Blabla преди 1 година
Ти от къде знаеш какво искат Американците? От CNN ли разбра?
17
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименуау..."миналото"...и всички искат да пътуват към него...желаещите билети за сибир...пАсолството,***,дпс-гроб...за САЩ,само ако сте почтенни и желаете да живеете Свободни!!!
16
10
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен"прав си",тръмп е единственият назначен от русия "президент" на САЩ,единственият стиснал ръката на СК заплашила с ядрени удари САЩ,единственият направил опит за преврат в САЩ,убил невинни служители в Конгреса на САЩ!...само факти които можете да проверите!руските т.ол.ве ще продължат да ви манипулират...имат само това ...и минусите ...мислете!!!