НАСА отново отложи изстрелването на "Артемис 1"

Причината беше нов технически проблем
3 сеп 2022 19:45, Анисия Иванова
94
НАСА отново отложи изстрелването на "Артемис 1"
Снимка: БГНЕС

За втори път в рамките на пет дни НАСА прекрати обратното броене и отложи планирания опит за изстрелване на гигантската си ракета от следващо поколение - „Артемис 1”, пише Ройтерс.

По време на зареждането рано тази сутрин е прозвучала аларма за свръхналягане и то за кратко е било преустановено. Не са били констатирани щети и зареждането с гориво е продължило. Минути по-късно обаче водородното гориво е започнало да изтича от секция на двигателя в долната част на ракетата, съобщи Нова тв.

В понеделник беше открита пукнатина в междинния резервоар - част от ракетата „Артемис 1”, която свързва резервоарите за течен водород и течен кислород. Възникна и проблем с един от четирите огромни двигателя.

Целта на мисията „Артемис 1” е да постави началото на американската програма за завръщане на Луната, да установи трайно присъствие на нея и да я използва като трамплин за бъдещи мисии до Марс. НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита около естествения спътник на Земята през 2024 г. и най-рано през 2025 г. екипаж да кацне на повърхността ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Все още няма разрешение за връщане на Луната. След като янките се опитаха с Аполо 13 да думнат една от кристалните кули на Луната посредством ядрен взрив, някъде там все още не вярват че пиндосите са танали "добри" и с "чисти намерения". За разлика от умнокрасивитета на Земята.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия са кацали на Луната само в Холивуд
65
1
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Явно в научната фантастика Ян Бибиян на Луната, Ян идва от янки... никога не са стъпвали на Луната янките и като гледам скоро няма и да го направят! Време е вече някой да извика царят е гол и да признаят, че няма как в епохата на черно-бялата телевизия да са били 5 пъти на Луната и да са се върнали, а днес да не успяват! :) а най-ми е интересно руснаците защо ги прикриват?? Явно общия интерес на щатите и русия в изкопаемите горива ги сближава повече от колкото е нормално за уж "врагове"... ФАРС!
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако можеше да се ходи на Луната, големите корпорации които разполагат с трилиони долари капитал отдавна щяха да са пратили техника и хора там да вадят ресурси.
63
1
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Айде да гръмва тоз *** че ми писна от него!Най модерната ракета на НАСА една седмица не може да отлепи от земята и не ми е ясно как преди 50 години са кацали на луната с ракета направена от станиол,тиксо,гума и найлон!
62
2
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Ако вече са били на Луната защо не използват същият вид ракета както тогава? Не вярвам НАС да са загубили документацията за нейното построяване. Нещо не е наред.
61
2
 
4
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Да проверят дали някой руснак не се е вмъкнал тайно в ракетата.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мъск ще отслабне с още 10 кила...
59
3
 
7
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
Главният режисьор от холивуд е с ковид ! Ха Ха Ха !
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се учудя ако накрая ракетата вземе че гръмне при излитането.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В студиото е по-лесно излитането
56
3
 
24
 
! Отговори
MARVEL преди 1 година
Да позвънят на батман, супермен, спайдърмен, светкавицата, човекът-мравка, жената-чудо, макгайвър, чУк норис, тор, зена или отрядът на шарп за съдействие. Само те ще оправят бapдaка. Телефонът е единадесет нули. Разбъркани.
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вярвам в Путин. Дори задните си части бих му дал.
54
6
 
14
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Земята е плоска е неподвижна. Луната не е планета, а осветително тяло на Земята, създадено от Твореца в един и същ ден както и Слънцето - 4-я ден от Сътворението. НАСА е масонска, анти-християнска и неприкрито сатанистка организация, която освен лъжи и забуди друго никога не е произвела. И не, НАСА никога не са, както и никога няма да кацнат на Луната! Нито пък да въртят оттам телефони в Белия Дом, нито да карат голф-бъгита, нито да подскачат по 3 метра на повъхността! Всичко това са 100% лъжи!
53
4
 
25
 
! Отговори
Чочи преди 1 година
Това е резултатата от джендерастията, наркоманията и изпростяването на западняците. Вместо за инженери и техници в училищата им се изучават 48те пола и как да го забиеш правилно на мъж
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За бавните повтарям за трети път: изстрелване скоро няма да има. Това не е каруца да я вържеш с тел.
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пукнатина по резервоар значи край на мисията докато не се смени. Замина тая ракета за ремонт вместо за Луната.
50
9
 
24
 
! Отговори
Bai Asen преди 1 година
Никога САЩ не са кацали на луната, ФАКТ!
49
3
 
24
 
! Отговори
Според преди 1 година
мисирката от най-известната, най-гн*у*сна и най - продажна телевизия в България с четирибуквено заглавие "Милиони хора в света с умиление тръпнат в очакване и вълнение от изстрелването на хамериканската ракета". Водещата с блеснали очи и треперещ гласец и театрална интонация, на която би завидил и Мариус Кукрински, ни съобщи, колко важно било за човечеството значението на това" уникално и неповторимо събитие от световна величина... ". Докато я слушах, неволно се просълзих!
48
5
 
19
 
! Отговори
Баааго... преди 1 година
Хотелиерите покрай Космодрума направо вият от кеф... Следващия път сигурно дъжд ще вали... или птичка ще цвъкне на илюминатора... или чистачката на командния център ще се успи... Вече не съм сигурен дали след петото отлагане ще има все още някакви зрители на събитието. Ама едно съм напълно сигурен. Тролчетата вече са активирани и сричат получените инструкции как да обвинят Русия за неуспеха или какви подигравки да напишат за Роскосмос .... та дано хората да забравят за поредната издънка на НАСА.